Kehitä pehmeitä taitoja
Covid-19-pandemian alusta lähtien työnantajat ovat enenevissä määrin etsineet työntekijöitä, jotka ovat joustavia ja mukautuvia ja joilla on hyvät viestintätaidot verkossa ja verkon ulkopuolella. Tällaiset pehmeät taidot ovat olennaisen tärkeitä yrityksille, jotka haluavat suojella liiketoimintaansa tulevien pandemioiden vaikutuksilta ja muilta häiriöiltä.
Työnhakijat keskittyvät usein ammatillisiin taitoihinsa ja aliarvioivat pehmeiden taitojen voimaa. Lue lisää kuudesta tärkeimmästä pehmeästä taidosta, joita työpaikat tarvitsevat pandemian jälkeen.
Pidä ansioluettelosi ajan tasalla
Huolehdi siitä, että ansioluettelossasi on aina työhakemuksesi kannalta merkityksellisimmät ja ajantasaisimmat tiedot. Joihinkin avoimista työpaikoista lähetetään satoja hakemuksia, joten ansioluettelosi on esitettävä sinut mahdollisimman hyvässä valossa. Älä arastele muokata ansioluetteloasi sen mukaan, millaista paikkaa haet. Lue sitä ikään kuin olisit itse työnantaja – niin sinun on helpompi päättää, mitä tietoja lisätä ja mitä poistaa. Korosta niitä taitoja ja kokemusta, joiden uskot olevan työnantajan näkökulmasta kaikkein olennaisimpia.
Tutustu vinkkeihin ansioluettelon laatimisesta niille, joille työkokemusta on kertynyt vasta vähän.
Ota yhteyttä EURES-neuvojaan
Kiinnostaako työskentely ulkomailla? EURES-neuvojat voivat auttaa sinua yksilöimään vahvuuksiasi, kiinnostuksenkohteitasi ja arvojasi sekä antaa tukea työpaikkojen hakemiseen ja hakemusten lähettämiseen. Tämän maksuttoman palvelun avulla voi parantaa työllistettävyyttäsi.
Hae EURES -neuvojia alueeltasi tai ota yhteyttä paikalliseen EURES -neuvojaan verkkokeskustelun kautta.
Suhtaudu uuden opetteluun avoimin mielin
Oppiminen jatkuu koko elämän. Monet työnantajat ovatkin tietoisia siitä, että työntekijöiden on jatkuvasti päivitettävä taitojaan, jotta yritys voi kehittyä. Jos olet suorittanut joitakin kursseja (virallisia tai epävirallisia), muista mainita se ansioluettelossa ja saatekirjeessä. Näin osoitat mahdolliselle tulevalle työnantajallesi, olet valmis opettelemaan uutta ja kehittämään taitojasi.
Pidä sosiaalisen median tilit siisteinä
Moni työnantaja ja rekrytoija etsii hakijoiden profiileja sosiaalisesta mediasta rekrytointiprosessin kuluessa. Huolehdi siitä, että sosiaalisen median tilisi ovat edustavia tai niiden näkyvyys on rajattu.
Tässä artikkelissa kerromme, miten huolehdit edustavasta ammatillisesta näkyvyydestä verkossa.
Harjoittele kertomaan itsestäsi haastattelijoille
Vaikka ansioluettelo olisi mitä kattavin, rekrytoijat pyytävät silti usein hakijoita kertomaan työkokemuksestaan ja koulutustaustastaan. Valmistaudu kertomaan oma tarinasi erilaisissa tilanteissa, tapahtuipa haastattelu sitten kasvokkain, videoyhteydellä tai puhelimitse. Valitse sanasi huolella: kertomuksesi on hyvä olla ytimekäs mutta kiinnostava. Ja aivan kuten ansioluettelossakin, korosta sellaisia seikkoja, jotka ovat kunkin työnantajan näkökulmasta kaikkein kiinnostavimpia. Älä ajaudu turhan henkilökohtaisiin tai epäolennaisiin aiheisiin, vaan pitäydy ammatillisesti olennaisissa asioissa.
Laadi kattava LinkedIn-profiili
Yhä useampi työtarjous lähetetään potentiaalisille ehdokkaille LinkedIn-sivustolla, ja se onkin rekrytoijien suosiossa. Huolehdi siitä, että ansioluettelosi tavoin myös LinkedIn-profiilisi on kattava ja näyttää sinut imartelevassa valossa. Sivusto on myös mainio alusta verkostoitumiseen, minkä avulla voit parantaa työllistettävyyttäsi entisestään. Tutustu vinkkeihimme tuloksekkaasta verkostoitumista verkossa.
Ota kaikki irti EURES-portaalista
EURES-portaalissa on yli 4 miljoonaa julkaistua työpaikkailmoitusta, joten se on mainio paikka työpaikan etsimiseen. Ota yhteyttä oman maasi EURES-neuvojaan niin saat tietoa siitä, miten voit hyödyntää EURES-portaalia parhaalla mahdollisella tavalla. Voit myös käyttää apunasi Europass-työkaluja laatiaksesi vaikuttavan ansioluettelon ja hakukirjeen, joilla erotut hakijoiden joukosta.
Ensimmäisen työpaikan hakemista ei tarvitse jännittää, kunhan lähestyt hakemista oikealla asenteella ja avoimin mielin. Lue alta vinkkimme, joiden avulla työnhaun aiheuttama ahdistus väistyy ja tuloksia syntyy.
Aiheeseen liittyviä linkkejä:
Verkkokeskustelu EURES -neuvojien kanssa
Neljä vinkkiä ansioluettelon laatimiseen, kun työkokemusta on rajallisesti
Yhdeksän vinkkiä työnhakua aloittaville vastavalmistuneille
Kuusi pehmeää taitoa, joita työpaikat tarvitsevat pandemian jälkeen
Neljä huippuvinkkiä työnhakijoille: näin huolehdit edustavasta ammatillisesta näkyvyydestä verkossa
Kuusi vinkkiä tuloksekkaaseen verkostoitumiseen verkossa
Lisätietoja:
Etsi EURES-neuvojaa
Eläminen ja työskentely EURES-maissa
EURESin työpaikkatietokanta
EURES-palvelut työnantajille
EURESin tapahtumakalenteri
Tulevat online-tapahtumat
EURES Facebookissa
EURES Twitterissä
EURES LinkedInissä
Tiedot
- Julkaisupäivä
- 29. kesäkuuta 2022
- Laatijat
- Euroopan työviranomainen | Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto
- Aiheet
- Vinkkejä
- Rekrytointitrendit
- Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
- Vinkkejä
- Sektori
- Accomodation and food service activities
- Activities of extraterritorial organisations and bodies
- Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
- Administrative and support service activities
- Agriculture, forestry and fishing
- Arts, entertainment and recreation
- Construction
- Education
- Electricity, gas, steam and air conditioning supply
- Financial and insurance activities
- Human health and social work activities
- Information and communication
- Manufacturing
- Mining and quarrying
- Other service activities
- Professional, scientific and technical activities
- Public administration and defence; compulsory social security
- Real estate activities
- Transportation and storage
- Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
- Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles