Siirry pääsisältöön
EURES (EURopean Employment Services)

Vinkkejä

Työntekijöiden palkkaaminen muista Euroopan talousalueen (ETA) valtioista voi auttaa yrityksiä löytämään motivoitunutta ja ammattitaitoista työvoimaa, varsinkin jos kotimaisesta työvoimasta on joillakin aloilla pulaa. Työntekijöiden palkkaaminen ulkomailta voi myös edistää yritysten innovointia ja kilpailukykyä.

Työntekijöiden löytäminen toisesta Euroopan maasta voi kuitenkin olla ensimmäisellä kerralla vaikeaa. Miten pitäisi aloittaa? Mitä asioita on otettava huomioon? Mistä saa apua ja tukea?

Jäljempänä olevasta kolmiosaisesta tarkistuslistasta voi katsoa, mitä toimenpiteitä on suoritettava ennen työntekijän palkkaamista ulkomailta (selvitysvaihe), sen aikana (rekrytointiprosessi toisessa ETA-maassa) ja sen jälkeen (työsuhteen alettua).

 Tarkistuslista

Jos sinulla on kysyttävää ulkomailta rekrytoinnista, etsi lähin EURES-neuvoja napsauttamalla ”Yhteydenotto EURES-neuvojaan”-painiketta.
Saat ehkä lisäinnostusta lukemalla sellaisten työnantajien kommentteja, jotka ovat hyötyneet työntekijöiden palkkaamisesta ulkomailta joko EURES-neuvojien tai EURESin järjestämien rekrytointimessujen avulla.

"Olemme tehneet yhteistyötä EURESin kanssa vuodesta 1996. Joka vuosi useat eri maiden neuvojat ovat auttaneet meitä rekrytoimaan noin 370 kausityöntekijää. EURES-neuvojat ovat aina hyvin palvelunhaluisia ja asiantuntevia, ja he tietävät, miten yrityksemme voi määritellä heidän maassaan. Luotamme EURESiin ja olemme etuoikeutettuja saadessamme tehdä heidän kanssaan yhteistyötä."

Isabelle van Aarle, pääjohtaja, Cosmo Entertainment, Alankomaat

"Maltalaiselle MISCOlle oli suuri ilo osallistua Brysselissä järjestettyihin Euroopan rekrytointimessuihin. MISCO osallistui tuolloin ensimmäisen kerran kansainvälisille työmessuille. Ne olivat myönteinen kokemus, ja aiomme osallistua niihin vastakin. EURES myötävaikutti työmessujen onnistumiseen, ja haluamme kiittää sitä tuesta rekrytointiprosessin alusta loppuun."

Joanne Scerri, Henkilöstöjohtaja, MISCO, Malta

"Me Climaxissa rekrytoimme mielellämme työntekijöitä ulkomailta palvelemaan lukuisia kansainvälisiä asiakkaitamme. EURESilta ravintolamme saa erinomaista palvelua. Palvelu on tehokasta ja auttavaista. Paikallinen EURES-neuvojamme tietää tarkalleen, mitä etsimme, kun rekrytoimme työvoimaa, ja hän ottaa meihin aina nopeasti yhteyttä, kun hän saa käsiinsä kiinnostavan ansioluettelon."

Papangelis Polyhronis, omistaja, Climax Restaurant and Bar, Kreikka

Otamme euresatela [dot] europa [dot] eu (sähköpostitse) vastaan ehdotuksia tarkistuslistan uusiksi aiheiksi (sähköpostiosoite: euresatela [dot] europa [dot] eu (eures[at]ela[dot]europa[dot]eu)).