Adoptați o atitudine pozitivă
Feedback-ul negativ nu este niciodată plăcut de auzit și poate fi adesea demotivant. Încercați totuși să nu luați personal orice feedback negativ - șeful este de partea dumneavoastră. Nu vă grăbiți să reacționați și lăsați să treacă puțin timp înainte să răspundeți. Ar trebui să încercați să acceptați feedback-ul ca pe o ocazie de a învăța și de a vă dezvolta. Ascultați-l cu mintea deschisă și puneți întrebări pentru a lămuri punctele ridicate. Șeful va vedea astfel că sunteți profesionist și dornic să mergeți mai departe. Nu uitați că șeful vă dorește binele și vrea să vă ajute să vă atingeți obiectivele și aspirațiile în cadrul întreprinderii.
Stabiliți un plan de acțiune
Colaborați cu șeful dumneavoastră pentru a stabili un plan de acțiune pentru viitor. Cheia este să identificați ce măsuri specifice și aplicabile puteți lua pentru a implementa feedbackul șefului. Apoi, gândiți-vă ce activități și acțiuni trebuie să faceți ca să vă atingeți obiectivele. Încercați să le faceți realizabile și ușor de gestionat, stabilind pentru fiecare sarcină termene limită și grade de prioritate. Un plan de acțiune nu trebuie să fie un document concret, îl puteți actualiza și revizui. Gândiți-vă cum să vă urmăriți și evaluați progresele și cum intenționați să vă urmăriți performanța și rezultatele. Acest lucru este important pentru a vă asigura că puneți în practică cu succes feedbackul șefului.
Recunoașteți punctele forte
Feedbackul este esențial pentru a vă ajuta să faceți îmbunătățiri în domenii esențiale și să treceți la următorul nivel în dezvoltarea profesională. În general tindem să ne focalizăm pe punctele noastre slabe, dar este important să vă recunoașteți și punctele forte deoarece prin ele puteți pune în aplicare la maximum feedbackul șefului. Scrieți într-o coloană lista cu punctele forte și în altă coloană notați feedback-ul și punctele de acțiune indicate de șef. De aici, ar trebui să fie clar ce forță puteți folosi pentru a implementa cu succes un punct de acțiune. De exemplu, dacă aveți competențe solide de comunicare, puteți folosi această forță pentru a îmbunătăți aspectul profesional câștigător al poziției dumneavoastră. Este important să vă amintiți punctele forte și cum pot aduce o contribuție la întreprinderea dumneavoastră.
Urmărire și actualizare
Menținerea unui contact regulat cu șeful dumneavoastră după feedback este una din cele mai bune metode de a demonstra că sunteți pe cale să puneți în aplicare feedback-ul primit. Programați reuniuni bisăptămânale sau lunare online sau în persoană pentru a discuta progresele înregistrate și eventualele provocări cu care vă puteți confrunta. Dacă întâmpinați dificultăți, este mai bine să le discutați. Trebuie să pregătiți în prealabil exemple concrete, pentru a-i arăta șefului cum abordați feedbackul anterior. Nu uitați că șeful este acolo pentru a vă ajuta, așa că nu ezitați să cereți mai mult feedback și sprijin.
Doriți mai multe sfaturi despre cum să reușiți în carieră? Consultați articolul nostru despre competențele non-tehnice care vor fi utile în dezvoltarea dumneavoastră profesională.
Linkuri conexe:
Aceste competențe non-tehnice vor fi utile în dezvoltarea dumneavoastră profesională
Mai multe informații:
Zilele europene ale locurilor de muncă
Căutare consilieri EURES
Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES
Baza de date cu locuri de muncă a EURES
Servicii EURES pentru angajatori
Calendarul evenimentelor EURES
Următoarele evenimente online
EURES pe Facebook
EURES pe Twitter
EURES pe LinkedIn
Detalii
- Data publicării
- 6 septembrie 2023
- Autori
- Autoritatea Europeană a Muncii | Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
- Teme
- Afaceri / Antreprenoriat
- Sugestii și sfaturi
- Secțiuni aferente
- Sugestii și sfaturi
- Studiu
- Condiții de viață și de muncă
- Sectorul
- Accomodation and food service activities
- Activities of extraterritorial organisations and bodies
- Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
- Administrative and support service activities
- Agriculture, forestry and fishing
- Arts, entertainment and recreation
- Construction
- Education
- Electricity, gas, steam and air conditioning supply
- Financial and insurance activities
- Human health and social work activities
- Information and communication
- Manufacturing
- Mining and quarrying
- Other service activities
- Professional, scientific and technical activities
- Public administration and defence; compulsory social security
- Real estate activities
- Transportation and storage
- Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
- Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles