Preskoči na glavno vsebino
EURES

EURES v vaši državi

EURES je evropska mreža za sodelovanje zavodov za zaposlovanje. Zajema vse države članice EU ter Islandijo, Lihtenštajn, Norveško in Švico.

Evropski urad za usklajevanje (ECO)

Mreža se usklajuje na evropski ravni, in sicer je to naloga Evropskega urada za usklajevanje, ustanovljenega v okviru Evropskega organa za delo. Evropski urad za usklajevanje upravlja portal EURES in spletno platformo Evropskih dni zaposlovanja.

Nacionalni uradi za usklajevanje (NCO)

Vsaka država je za mrežo EURES določila nacionalni urad za usklajevanje, ki je odgovoren za usklajevanje nacionalne mreže članov in partnerjev.

Člani in partnerji mreže EURES

Člani in partnerji mreže EURES zagotavljajo podporo iskalcem zaposlitve in delodajalcem.

Javni zavodi za zaposlovanje imajo posebno vlogo, saj kot člani mreže EURES sodelujejo in zagotavljajo storitve enako kot drugi člani. Poleg javnih zavodov za zaposlovanje lahko kot člani ali partnerji mreže EURES sodelujejo tudi druge službe za zaposlovanje in organizacije, ki zagotavljajo storitve iskalcem zaposlitve in delodajalcem, glede na vrsto storitev, ki jih ponujajo.

Člani mreže EURES zagotavljajo najrazličnejše Euresove storitve, partnerji pa imajo bolj omejeno ponudbo glede na velikost njihove organizacije ali naravo storitev, ki jo običajno opravljajo.

Poiščite člana ali partnerja mreže EURES

Z izbiro države s spodnjim gumbom lahko izveste, kdo so in kako z njimi stopiti v stik.