Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)

Az EURES az Ön országában

Az EURES foglalkoztatási szolgálatok európai együttműködési hálózata, amely valamennyi uniós tagállamra, valamint Izlandra, Liechtensteinre, Norvégiára és Svájcra is kiterjed.

Európai Koordinációs Iroda

A hálózat koordinálását az Európai Munkaügyi Hatóságon belül létrehozott Európai Koordinációs Iroda végzi európai szinten. Az Európai Koordinációs Iroda felelős az EURES-portál és az Európai Foglalkoztatási Napok webplatform kezeléséért is.

Nemzeti koordinációs irodák

A hálózat minden egyes tagországa kijelölt egy nemzeti koordinációs irodát az EURES számára, amely a tagok és partnerek nemzeti hálózatának koordinálásáért felel.

EURES-tagok és -partnerek

Az álláskeresők és a munkaadók számára az EURES-tagok és -partnerek nyújtanak szolgáltatásokat.

Az állami foglalkoztatási szolgálatok e téren különleges szerepet töltenek be, mivel EURES-tagként éppúgy részt vesznek a munkában és a szolgáltatások nyújtásában mint a többi tag. Az állami foglalkoztatási szolgálatokon kívül más foglalkoztatási szolgálatok és az álláskeresők és a munkaadók számára szolgáltatásokat nyújtó egyéb szervezetek is együttműködhetnek – az általuk kínált szolgáltatás jellegétől függően – EURES-tagként, illetve EURES-partnerként.

Míg az EURES-tagok az EURES-szolgáltatások teljes választékát kínálják, az EURES-partnerek a szervezet méretétől vagy az általuk nyújtott egyéb szolgáltatások jellegétől függően korlátozott körű szolgáltatásokat nyújtanak.

EC Yellow 25_#fff4bb
EURES-tag vagy -partner keresése

Tekintse meg, kik ők és hogyan veheti fel a kapcsolatot velük: válassza kiaz egyik országot az alábbi gombra kattintva.