Glavni sadržaj
EURES (EURopean Employment Services)

EURES u vašoj zemlji

EURES je europska mreža za suradnju među službama za zapošljavanje. Djeluje u svim državama članicama Europske unije te u Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj i Švicarskoj.

Europski koordinacijski ured

Na europskoj razini rad mreže koordinira Europski koordinacijski ured, uspostavljen u okviru Europskog nadzornog tijela za rad. Ured upravlja portalom EURES-a, kao i mrežnom platformom Europski dani poslova (EOJD).

Nacionalni koordinacijski uredi

Svaka zemlja članica mreže imenovala je nacionalni koordinacijski ured za EURES, koji je odgovoran za koordinaciju nacionalne mreže članova i partnera.

Članovi i partneri EURES-a

Članovi i partneri EURES-a pružaju usluge tražiteljima posla i poslodavcima.

Javne službe za zapošljavanje imaju posebnu ulogu jer sudjeluju u radu mreže i pružaju svoje usluge u svojstvu člana EURES-a, baš kao i svi ostali članovi. Osim njih, ostale službe i organizacije za zapošljavanje koje pružaju usluge tražiteljima posla i poslodavcima mogu se uključiti u rad u svojstvu člana EURES-a ili partnera EURES-a. To ovisi o vrsti usluga koje pružaju.

Članovi EURES-a pružaju cjelokupnu paletu usluga EURES-a, dok partneri EURES-a nude manji broj usluga, ovisno o veličini organizacije ili vrsti ostalih usluga koje obično pružaju.

EC Yellow 25_#fff4bb
Pronađite člana ili partnera EURES-a

Želite li saznati o kojim se organizacijama radi i kako stupiti u kontakt s njima, odaberite neku od zemalja pomoću gumb u nastavku.