Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)
Știre27 aprilie 2023Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune4 min de lectură

De ce ar trebui să utilizați zile de evaluare virtuală în procedura dumneavoastră de recrutare

Zilele de evaluare permit candidatului la un loc de muncă să prezinte numeroase competențe pe care interviurile tradiționale nu le scot în evidență. Evenimentele cu prezență fizică prezintă însă complicații pe care zilele de evaluare virtuală le evită. De fapt, zilele de evaluare virtuală au multe avantaje.

Why you should use virtual assessment days in your hiring process

Mai puțin stres pentru candidați

În cadrul zilei de evaluare, veți avea interviuri individuale, care pentru persoana intervievată sunt în general partea cea mai stresantă a procesului de angajare. Candidații pot fi stresați din cauza călătoriei, a spațiului necunoscut unde se află sau chiar din cauza contactului vizual. Susținerea interviului online ușurează mult din presiunea unui interviu față în față. Prin urmare, potențialii angajați care au emoții și ar putea avea performanțe personale mai slabe pot beneficia de un interviu efectuat într-un spațiu mai neutru.

Căutarea jucătorilor din echipă

Zilele de evaluare virtuală vă permit să aflați care sunt candidații care lucrează bine cu alții. În comunicarea prin internet poate fi ușor să vorbești peste altă persoană. De exemplu, un candidat carismatic în prezență fizică poate să domine un spațiu online și să nu dea altora spațiul necesar pentru a vorbi în discuțiile de grup. Este deci important să vedeți cum interacționează candidații în comunicarea virtuală și dacă se încurajează și se sprijină reciproc. Dacă echipa dumneavoastră va lucra la distanță sau în format hibrid pe durata activității, este deosebit de important să aveți un indiciu cu privire la comunicarea și colaborarea online.

Identificarea celor care știu să utilizeze tehnologia

O zi virtuală de evaluare este o metodă directă de a vedea cât de bine se acomodează potențialul angajat cu munca online, în ciuda a ceea ce a scris în CV despre competențele tehnologice. Ziua va consta cel mai probabil în interviuri, teste și prezentări online și, astfel, veți afla ușor care sunt candidații eficienți în munca la distanță.

Testele sunt mai ușor de efectuat online

Utilizând zile de evaluare virtuale, puteți efectua cu ușurință teste și evaluări online. Dacă rolul postului necesită competențe într-un anumit domeniu, o zi de evaluare virtuală permite efectuarea perfectă a evaluărilor și o modalitate simplă de colectare și prelucrare a rezultatelor. Prin urmare, evaluările virtuale evită complicațiile testelor pe suport de hârtie și pot economisi atât timp, cât și costuri în procesul de recrutare.

Mai multă conștiință sanitară și mai incluzive

Zilele virtuale de evaluare sunt nu numai adaptabile la potențialul de perturbare cauzat de pandemii, dar sunt de asemenea susceptibile să vă mărească numărul de candidați. Veți primi candidaturi de la persoane care altfel nu ar fi putut sacrifica timp și cheltuieli de călătorie pentru a veni la interviul în persoană pentru un post. În plus, vor putea participa și lucrători mobili din alte țări, ceea ce va ajuta la diversificarea gamei de candidați pe care îi puteți intervieva.

Mai ecologice

Eliminarea necesității de a se deplasa este cheia caracterului ecologic al unei zile de evaluare virtuală. Având în vedere necesitățile suplimentare legate de prezența fizică, de exemplu cateringul, documentele tipărite (de exemplu, examenele) și echipamentul de prezentare, costul de mediu al unui eveniment cu prezență fizică poate crește enorm, toate acestea fiind evitate în forma virtuală.

Mai flexibile

Zilele de evaluare cu prezență fizică sunt în general ultima etapă a procesului de recrutare; nu neapărat și pentru zilele de evaluare virtuală. Organizarea zilei online are avantajul de a fi mai flexibilă și mai ușor de planificat (nu este nevoie de locuri de desfășurare, cheltuieli de deplasare sau catering), precum și de a permite participarea unui număr mai mare de candidați. Puteți chiar decide să găzduiți mai multe zile de evaluare virtuală, astfel încât să vă restrângeți opțiunile, fără să măriți costurile.

O săptămână de lucru mai scurtă poate face personalul dumneavoastră mai eficient? Iată câteva dintre motivele pentru care săptămâna de lucru de patru zile ar putea fi viitorul angajaților dumneavoastră.

 

Linkuri conexe:

Săptămână de lucru de patru zile ar putea fi viitorul angajaților dumneavoastră?

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
 • Afaceri / Antreprenoriat
 • Sugestii și sfaturi
 • Zile ale locurilor de muncă/Evenimente
 • Tendințe de recrutare
Secțiuni aferente
Sectorul
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.