Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel31. august 2023Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion3 min læsetid

Fremme af dine medarbejderes faglige udvikling med individuelle udviklingsplaner

At fremme medarbejdernes faglige udvikling er en vigtig opgave for enhver arbejdsgiver eller leder. Læs videre for at blive klog på, hvordan du kan hjælpe dine medarbejdere med at udarbejde en effektiv individuel udviklingsplan, der vil styrke deres færdigheder på arbejdspladsen.

Nurturing your employees’ professional growth with personal development plans

Afhold jævnlige møder med medarbejderne

Regelmæssige samtaler er en af de bedste måder at komme tæt på medarbejderne på – hvordan de arbejder, og hvad deres faglige mål er. Hvis du ikke allerede har gjort det, så begynd at arrangere personlige møder med medarbejderne for at diskutere deres nuværende arbejdsmængde og fremtidige mål. Disse møder på tomandshånd vil give et klart billede af deres faglige kompetencer, ud over at du kan benytte lejligheden til at mærke efter, om de er usikre med hensyn til bestemte opgaver og har brug for støtte.

Hvis der er områder, hvor en medarbejder har brug for støtte, kan du komme med anbefalinger til kursusforløb eller give vedkommende et nyt ansvarsområde. Det giver større selvtillid. Hvert skridt, I bliver enige om, bør medtages som et mål i medarbejderens individuelle udviklingsplan.

Hav fokus på styrker

Når I drøfter den individuelle udviklingsplan, er det en god ide at anlægge en positiv vinkel og bede medarbejderen om først at beskrive sine stærke sider. Ved at spørge ind til faglige styrkeområder, åbner du op for, at medarbejderen eventuelt påtager sig et større ansvar på disse områder. Det vil hjælpe dit team med at specialisere og udmærke sig.

Brug SMART-målsætninger

Anvend målsætninger, der er specifikke, målbare, opnåelige, relevante og tidsbegrænsede (specific, measurable, achievable, relevant, time-bound – SMART), så dine medarbejdere kan sætte sig realistiske mål. Sørg for, at fastsætte et klart udgangspunkt. Hvis de f.eks. har udtrykt interesse for ledelse, kunne et mål være at lade dem lede et lille projekt over en seksmåneders periode. SMART-målsætninger sætter dine medarbejdere i stand til at vokse og udvikle sig – de kan f.eks. gå videre med ledelse af andre projekter eller påtage sig en mentorrolle for andre kolleger. På den måde styrker du hele dit teams faglige udvikling.

Hav fokus på vækst

Selvom SMART-mål skal være opnåelige, er det helt i orden at "skubbe på" for at dine medarbejdere sætter sig egne mål, der rykker deres faglige grænser og fremmer deres karrieremæssige udvikling. For at gøre dette bør du identificere og fastsætte mål på områder, som de har undgået at nævne i afsnittet om styrker. Det vil give dine medarbejdere mulighed for at dygtiggøre sig yderlige i deres roller og opbygge deres selvtillid.

Medarbejderudviklingssamtaler er vigtige

Medarbejderudviklingssamtaler og individuelle udviklingsplaner hænger nøje sammen med medarbejdernes karriereudvikling. Når det er tid til at afholde medarbejderudviklingssamtaler, så tag dig god tid til at udfylde lederafsnittet i musskemaet. Du bør fokusere på at svare på medarbejderes bemærkninger punkt for punkt og vurdere, om de er korrekte, sammenhængende og relevante for medarbejderens rolle. Derudover bør du lægge vægt på at vurdere, om de mål, der blev fastsat ved den forrige samtale, er nået. Hvis det er tilfældet, så fremhæv det. Hvis ikke, bør du tage et møde med medarbejderen inden medarbejderudviklingssamtalen og spørge ind til, hvordan du kan støtte vedkommende i at nå målene.

Skab nye muligheder

Arbejdsfordelingen er dit ansvar. Hvis en medarbejder ikke har nået et mål i sin individuelle udviklingsplan, er det måske fordi vedkommende ikke har fået tildelt de rette opgaver. Diskussioner omkring arbejdsmængden er en vigtig lejlighed for dine medarbejdere til at fortælle, hvad de ønsker at arbejde med, så de kan gøre fremskridt.

Vil du vide mere om hvordan du fremmer dine medarbejderes faglige udvikling? Læs vores artikel om "Ti ting, enhver god mentor bør gøre".

 

Relevante links:

Ti ting, enhver god mentor bør gøre

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over arrangementer

Kommende onlinearrangementer

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
  • Forretning/iværksætteri
  • Råd og tips
Relaterede sektion(er)
Sektor
  • Accomodation and food service activities
  • Activities of extraterritorial organisations and bodies
  • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
  • Administrative and support service activities
  • Agriculture, forestry and fishing
  • Arts, entertainment and recreation
  • Construction
  • Education
  • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
  • Financial and insurance activities
  • Human health and social work activities
  • Information and communication
  • Manufacturing
  • Mining and quarrying
  • Other service activities
  • Professional, scientific and technical activities
  • Public administration and defence; compulsory social security
  • Real estate activities
  • Transportation and storage
  • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
  • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.