Gå direkt till innehållet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhetsartikel20 maj 2022Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

Därför är det bra för företag att ta emot praktikanter

Många arbetsgivare är av uppfattningen att praktikplatser är till för stora företag. Men även små och medelstora företag kan dra nytta av dessa möjligheter, som gynnar både arbetsgivarna och praktikanterna. Läs mer om hur praktikanter kan hjälpa ditt företag att blomstra.

Hiring interns: The benefits for companies

De tillför nya perspektiv

Med tiden kan vissa företag (särskilt mindre företag) fastna i invanda tankesätt. Ibland är de anställda så inriktade på att göra sitt jobb att de glömmer bort hur viktigt det är att få nya perspektiv och hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna i branschen. Praktikanter är bra för att föra in nya idéer och synvinklar i företaget. De har oftast färsk kunskap om branschen och kan tillsammans med en stark tro på sin förmåga vara en källa till kreativa idéer och nyskapande lösningar. Så när du tagit emot dem, glöm inte att uppmuntra dem att dela med sig av sina synpunkter. Låt dem veta att du är intresserad av deras perspektiv.

De minskar arbetsbördan för dina anställda

Att ta emot praktikanter är ett bra sätt att hjälpa ditt företag och dina anställda, särskilt under perioder då det är mycket att göra. Praktikanter tar i regel på sig lättare administrativa uppgifter, vilket minskar arbetsbördan för de anställda så att de kan fokusera på andra uppgifter. Men praktikanterna hjälper inte bara till med administration – med rätt stöd och handledning kan de även ta på sig andra, tyngre uppgifter.

De kan bli heltidsanställda efter att de lärts upp

Praktik kan vara ett bra sätt att lära upp andra, hjälpa dem att lära känna din bransch och testa deras förmåga innan du anställer dem på heltid. Betrakta praktikperioden som en provtjänstgöring som ger både dig och praktikanterna möjlighet att avgöra om ditt företag passar dem. En annan fördel med att göra praktikanter till heltidsanställda är att de redan känner medarbetarna i teamet. Eftersom de vet hur arbetsplatsen fungerar behöver de ingen ytterligare upplärningsperiod.

De kan göra ditt företag känt bland potentiella arbetssökande

Om du gör ett bra jobb som arbetsgivare och din praktikant är nöjd med praktiken när den är över är det mycket troligt att han eller hon kommer att tala om det för andra. Ryktesvägen kan vara effektiv för att skapa en bild av dig som en pålitlig och seriös arbetsgivare. Detta kan leda till att du får in fler ansökningar till lediga tjänster och andra praktikplatser.

De kan hjälpa dina anställda att förbättra sin ledarskapsförmåga

Praktikanter bör alltid tilldelas mentorer eller handledare för att se till att de lär sig nya färdigheter och gör ett bra jobb. Detta är ett utmärkt tillfälle att ge någon av dina heltidsanställda chansen att visa upp och utveckla sin ledarskapsförmåga. Det gör också att du kan se vem som har ledarpotential om du funderar på att befordra någon.

Hitta praktikanter på Eures

Använd Euresportalen för att hitta potentiella sökande från hela Europa. Tveka inte att kontakta en Euresrådgivare om det är något du undrar över.

 

Läs mer:

Europeiska jobbdagar

Hitta Euresrådgivare

Levnads- och arbetsvillkor i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eures tjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Teman
Företag /EntreprenörskapRåd och tipsRekryteringstrender
Relaterade avsnitt
Råd och tips
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.