Glavni sadržaj
EURES (EURopean Employment Services)

Oglasite radno mjesto

Većina poslova na EURES-ovu portalu za radnu mobilnost dolazi iz baza podataka o slobodnim radnim mjestima koje vode javne službe za zapošljavanje država koje sudjeluju u EURES-u. Koristeći tehnologiju web-usluga, EURES-ova tražilica trenutačno, u stvarnom vremenu, pretražuje svaku nacionalnu bazu podataka za poslove. Ti poslovi mogu biti dvije vrste:

  • "EURES-ovi poslovi", a to su poslovi za koje je poslodavac izrazio interes za zapošljavanje iz druge države ili
  • bilo koji drugi poslovi oglašeni u nacionalnim bazama podataka poslovae.

Ako želite oglasiti posao u nacionalnoj bazi podataka poslova i time ga učiniti vidljivim i na EURES-ovu portalu, imate nekoliko opcija na raspolaganju. Mnoge države pružaju rješenja web-samoposluživanja i pozivnih centara. Kako biste saznali što trebate dalje činiti i s kime kontaktirati u određenoj državi, pogledajte dolje navedenu tablicu. Pronaći ćete kontaktne detalje svih EURES-ovih savjetnika pritiskom na gumb "Kontaktiraj s EURES-ovim savjetnikom" u lijevome stupcu.

Imajte na umu da će vam često biti potrebno korisničko ime kako biste mogli koristiti sustave samoposluživanja te da neke države zahtijevaju vašu prijavu kao poslodavca u toj državi prije no što ondje možete oglasiti posao.