Preskoči na glavno vsebino
EURES (EURopean Employment Services)
Novice30. junij 2020Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Osem znanj in spretnosti, ki so ključ do uspeha v svetu po pandemiji covida-19

Raziskovalci skušajo predvideti, kakšen bo svet po pandemiji, in večina njih se strinja, da delovna mesta ne bodo več enaka. V nadaljevanju predstavljamo osem znanj in spretnosti, za katere se pričakuje, da bodo po pandemiji osrednjega pomena za delavce in podjetja.

8 essential skills to succeed in a post-COVID-19 world
Shutterstock

Vodstvene sposobnosti

Medtem ko se širjenje koronavirusa upočasnjuje, postaja delo na daljavo čedalje bolj priljubljeno. Z naraščanjem števila podjetij, ki svojim zaposlenim omogočajo, da delajo od doma, so postale dobre vodstvene sposobnosti zelo pomembne. Vodje ekip in višji vodstveni delavci morajo znati navdihovati in motivirati svoje sodelavce ter spodbujati sodelovanje na daljavo. Poleg tega postaja sestava ekip zaradi razmaha gospodarstva priložnostnih del čedalje bolj spremenljiva, kar povečuje potrebo po iniciativnosti in proaktivnosti vseh vpletenih strani.

Čustvena inteligenca

Čustvena inteligenca je sposobnost ozaveščanja in razumevanja lastnih čustev, pa tudi čustev drugih ljudi. Tvori jo več sestavin – zavedanje, zaznavanje in uravnoteženje, skratka gre za vodenje s pomočjo empatije, vplivanja in sodelovanja. Ker se bomo v svetu po covidu-19 soočali z veliko negotovostjo in številnimi izzivi, bodo podjetja potrebovala čustveno inteligentne vodstvene delavce, ki bodo delavcem pomagali prebroditi te težke čase.

Tehnološka znanja in spretnosti

Na lastne oči smo se prepričali, da lahko tehnologije, kot so robotika, razširjena resničnost, internet stvari in umetna inteligenca, podjetjem pomagajo, da se lažje spopadejo s prihodnjimi pandemijami. Kadri, ki lahko podjetjem pomagajo izkoriščati prednosti te tehnologije, bodo v prihodnosti nepogrešljivi. Od tovarn do odvetniških pisarn – na trgu dela bo čedalje večje povpraševanje po delavcih z ustreznimi tehnološkimi spretnostmi.

Znanja in spretnosti na področju digitalnih tehnologij in programiranja

Kriza zaradi covida-19 je pokazala, da so podjetja z močno digitalno prisotnostjo manj izpostavljena gospodarskim nihanjem in pandemijam. Zato so delavci z znanjem in spretnostmi na področju digitalnega trženja, razvoja in oblikovanja spletnih strani ter programiranja neprecenljiva pomoč podjetjem v težavnih obdobjih. Ker čedalje več podjetij prehaja na digitalno poslovanje, se odpirajo neštete priložnosti za vse digitalno pismene iskalce zaposlitve.

Prilagodljivost

Karantena je v naša življenja prinesla številne nepričakovane spremembe. Brez dvoma se bo spremenil naš način dela in delavci, ki so sposobni hitrega prilagajanja spremembam, bodo za delodajalce zelo dragoceni. Prilagodljivost ne pomeni samo sposobnost sprejemanja drugačnih delovnih nalog temveč tudi pripravljenost na nenehno usvajanje novih in nadgrajevanje obstoječih znanj in spretnosti, kar omogoča ohranjanje konkurenčnosti na trgu delovne sile.

Ustvarjalnost in inovativnost

Med pandemijo smo se začeli zavedati, kako pomembna sta ustvarjalnost in inovativnost. Podjetja, ki so znala hitro najti način za zagotavljanje storitev prek spleta ali v hipu preusmeriti svojo proizvodnjo, so bila zgled mnogim. V svetu, ki bo zavladal po koronavirusu, bo človekova ustvarjalnost ključnega pomena.

Podatkovna pismenost

Podjetja, ki razumejo poslovne trende, so bolje pripravljena za odzivanje na nepričakovane razmere. Da pa jih lahko razumejo, potrebujejo podatkovno pismene strokovnjake, ki znajo razložiti zbrane podatke in predlagati ustrezne rešitve. Zato bodo v prihodnosti podatkovno pismeni delavci dragocenejši za delodajalce kot kdaj koli prej.

Kritično mišljenje

S poplavo lažnih novic in dezinformacij na spletu je postalo pomembno, da podjetja pri sprejemanju odločitev na podlagi razpoložljivih informacij uporabijo kritično mišljenje. Medijska pismenost in sposobnost objektivnega ocenjevanja informacij iz različnih virov bosta veščini, po katerih bo vladalo veliko povpraševanje.

Preberite članek o tem, kako je šest evropskih podjetij pri spopadanju s krizo uporabilo nekatera od zgoraj navedenih znanj in spretnosti in naredilo pomemben korak naprej.
 

 

Sorodne povezave:

Kako so se podjetja prilagodila na krizne razmere in se pripravila na prihodnost po epidemiji bolezni COVID-19
 

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Drop’pin@EURES

Poišči Euresove svetovalce

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

EURES na Facebooku

EURES na Twitterju

EURES na LinkedInu

 

Teme
Poslovanje/podjetništvoZunanji deležnikiNamigi in nasvetiNovice s trga dela/novice mobilnostiTrendi zaposlovanjaMladina
Povezani razdelki
Življenje in delo
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.