Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel30. juni 2020Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Otte uundværlige færdigheder i en post-covid-19-verden

Forskere spekulerer ivrigt i, hvordan verden vil være forandret efter covid-19-pandemien. De fleste er enige om, at på arbejdet vil intet være som før. Her er otte færdigheder, som vi tror vil være uundværlige for arbejdstagere og virksomheder i tiden efter corona.

8 essential skills to succeed in a post-COVID-19 world
Shutterstock

Lederskab

Coronasmitten er måske aftagende, men fjernarbejde bliver stadig mere udbredt. I takt med at flere kontorer åbner op for at arbejde hjemmefra, bliver gode lederevner mere og mere uundværlige. Team- og driftsledere skal kunne inspirere og motivere deres kolleger og fremme samarbejde på afstand. Som gig-økonomien vokser, bliver teambegrebet mere flydende. Det kalder på initiativ og proaktivitet hos alle involverede.

Følelsesmæssig intelligens

Følelsesmæssig intelligens er evnen til at forstå og være bevidst om egne og andres følelser. Det handler om flere ting — bevidsthed, opfattelse og tilpasning — men i bund og grund mest om ledelse gennem empati, påvirkning og samarbejde. Verden efter covid-19 kan være fuld af usikkerhed og udfordringer, og virksomhederne vil få brug for følelsesmæssigt intelligente ledere til at hjælpe de ansatte gennem disse svære tider.

Teknologiske færdigheder

Vi har set, at teknologier som robotter, augmented reality, tingenes internet og kunstig intelligens kan være med til at gøre virksomhederne mere modstandsdygtige over for pandemier. Medarbejdere, der kan hjælpe virksomheder med at udnytte disse teknologier, vil være uundværlige i fremtiden. Hele arbejdsmarkedet — fra fremstillingssektoren til advokatbranchen — vil i stigende grad efterspørge arbejdstagere med teknologiske færdigheder.

Digitaliserings- og kodningsfærdigheder

Covid-19-krisen har vist, at virksomheder med en stærk digital tilstedeværelse er mindre udsatte for konjunktursvingninger og pandemier. Derfor kan personer med færdigheder inden for digital markedsføring, webudvikling, webdesign og kodning blive uundværlige, når det gælder om at holde virksomheden oven vande i vanskelige tider. Som antallet af digitalt baserede virksomheder stiger, styrkes også mulighederne for at udnytte sine digitale færdigheder.

Fleksibilitet

Nedlukningen har ændret vores liv på mange uventede måder. Måden, vi arbejder på, vil uden tvivl ændre sig, og arbejdstagere, der hurtigt kan tilpasse sig forandringer, vil få stor værdi for deres arbejdsgivere. Tilpasningsevne handler ikke kun om at være åben over for ændringer inden for sit felt, det handler også om løbende at lære nye — og tilpasse gamle — færdigheder for at forblive relevant på arbejdsmarkedet.

Kreativitet og innovation

Vi har set betydningen af kreativitet og innovation under coronapandemien. Virksomheder, der har kunnet finde ud af at levere tjenester online eller hurtigt at omstille deres produktion, har været et forbillede for mange. I en post-corona-verden vil menneskelig kreativitet være uundværlig.

Datafærdigheder

Virksomheder, der forstår at aflæse konjunkturer, er bedre rustede til at håndtere uventede situationer. Men for at kunne dette har virksomhederne brug for personer med datakundskab, som kan fortolke information og foreslå løsninger på et kvalificeret grundlag. Derfor vil datakyndige medarbejdere være mere værdifulde for arbejdsgiverne end nogensinde før.

Kritisk tænkning

Som falske nyheder og desinformation oversvømmer internettet, må virksomhederne forlade sig på kritisk tænkning for at træffe kvalificerede beslutninger. Mediefærdigheder og evnen til objektivt at vurdere information fra forskellige kilder vil være stærkt efterspurgte.

Læs denne artikel om, hvordan seks europæiske virksomheder brugte nogle af ovennævnte færdigheder til at overleve krisen og komme videre.
 

 

Relevante links:

Hvordan virksomhederne tilpasser sig krisen og forbereder sig på tiden efter covid-19
 

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriEksterne interessenterRåd og tipsArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederRekrutteringstendenserUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.