Preskoči na glavno vsebino
EURES (EURopean Employment Services)
Novice16. december 2022Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanjePredviden čas branja: 3 min

Iščete zaposlitev? Podjetje TUI Musement svetuje

V okviru nove serije se pogovarjamo z evropskimi delodajalci o tem, kakšne nasvete bi dali iskalcem zaposlitve. V tem članku smo govorili z Joëlle Sabiti iz turističnega podjetja TUI Musement.

Looking for a job? TUI Musement share their advice
Joëlle Sabiti

O podjetju TUI Musement:

 • del skupine TUI, ki je vodilno svetovno podjetje na področju turizma;
 • TUI Musement je podružnica podjetja, ki je specializirana za organizacijo izletov in različnih dejavnosti;
 • na začetku je bilo to tehnološko zagonsko podjetje, znano kot Musement, nato pa se je leta 2018 pridružilo skupini TUI.

O Joëlle:

 • v podjetju TUI Musement dela kot agentka za zaposlovanje za področje Belgije in Nizozemske;
 • podjetju se je pridružila pred tremi leti in dela na sedežu v Bruslju;
 • obožuje svoje delo in ga opisuje kot „popolno kombinacijo med potovanji in odkrivanji novih talentov“.

Da bi izvedeli, kakšne kandidate iščejo pri podjetju TUI Musement, smo Joëlle zastavili nekaj vprašanj o tem, kaj odlikuje dobro prijavo za zaposlitev. Preberite si, kaj nam je povedala.

Kaj je z vidika delodajalca tisto, kar dober življenjepis loči od slabega?

Dober življenjepis je jasen, dobro strukturiran in ni daljši od ene strani. Pomembno je, da vsebuje posodobljene podatke in je napisan brez slovničnih napak. V njem morajo biti poudarjene ustrezne delovne izkušnje in odlike kandidata za posamezno delovno mesto.

Kako se najučinkoviteje ustvari dober vtis na razgovoru za zaposlitev?

Prvi vtis je ključnega pomena. Ne glede na to, ali razgovor poteka v živo ali prek spleta, je pomembna primerna obleka. Bistvenega pomena je tudi točnost, saj je to znak profesionalnosti. Predvsem pa se je treba dobro pripraviti, natančno prebrati opis delovnega mesta, pridobiti informacije o podjetju, njegovih vrednotah, miselnosti, gospodarski dejavnosti itd. Prav tako si je dobro vnaprej pripraviti vprašanja, ki jih bomo zastavili kadroviku na samem razgovoru.

Kaj bi po vašem mnenju svetovali osebi, ki se prijavlja na delovno mesto v vašem poklicu ali sektorju?

Iščemo ljudi, ki so navdušeni nad potovanji, želijo delati v mednarodnem okolju, stranko postavljajo na prvo mesto in so veselega duha. Moj glavni nasvet bi bil, da bodite zvesti sebi, saj smo vključujoče podjetje s sodelavci z vsega sveta.

Ali pred zaposlitvijo preverite kandidatov profil na družbenih omrežjih?

Družbenih omrežij naših kandidatov ne gledamo. Ko iščemo kandidate za delovna mesta na počitniških destinacijah, življenjepisi niso več obvezni, saj kandidate izbiramo na podlagi posebnega vprašalnika. Za položaje na sedežu podjetja pa analiziramo življenjepise in spremne dopise, ki so jih kandidati predložili.

Kaj bi svetovali kandidatom, ki se prijavljajo iz tujine?

Iščemo kandidate za zaposlitev na naših počitniških destinacijah. Čeprav sem sama odgovorna za Belgijo in Nizozemsko, zaposlujemo tudi kandidate iz Avstrije, Danske, Nemčije, Poljske in številnih drugih držav. Svetovala bi jim, da si ogledajo našo spletno stran o poklicnih poteh in naš profil na LinkedInu, če želijo izvedeti več o naših številnih zaposlitvenih možnostih. Iščemo hotelske predstavnike, vodje otroških igralnic in mini klubov, fitnes inštruktorje, animatorje, učitelje nogometa in plavanja ter agente v klicnih centrih.

To serijo člankov bomo nadaljevali v prihodnjih mesecih, zato spremljajte spletno stran portala EURES z novičkami, kjer bo na voljo še več nasvetov evropskih delodajalcev.

 

Sorodne povezave:

Skupina TUI

Skupina TUI:Poklicne poti

Skupina TUI: LinkedIn

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Poišči Euresove svetovalce

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

EURES na Facebooku

EURES na Twitterju

EURES na LinkedInu

Teme
 • Namigi in nasveti
 • Trendi zaposlovanja
 • Socialni mediji
 • Mladina
Povezani razdelki
Sektor
 • Accomodation and food service activities
 • Administrative and support service activities
 • Arts, entertainment and recreation
 • Education
 • Information and communication
 • Other service activities

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.