Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)
Sajtócikk2022. december 16.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás FőigazgatóságaOlvasási idő: 4 perc

Állást keres? Ezúttal a TUI Musement képviselője osztja meg jó tanácsait

Egy új sorozat részeként az európai munkaadókhoz fordulunk, hogy ezúttal ők adjanak tanácsot az álláskeresők számára. Ebben a cikkben a Joëlle Sabiti-val, a TUI Musement idegenforgalmi vállalat képviselőjével folytatott beszélgetés szerepel.

Looking for a job? TUI Musement share their advice
Joëlle Sabiti

A TUI Musement vállalatról:

 • a TUI Group a világ egyik vezető turisztikai vállalkozása
 • a TUI Musement a szervezett utazásokra és a tevékenységekre fókuszál
 • mielőtt 2018-ban a TUI Group egyik tagjává vált, Musement néven technológiai start-up-ként indult.

Joëlle:

 • a TUI Musement munkatársa, a BeNe (Belgium és Hollandia) munkaerő-felvételért felelős partner
 • három évvel ezelőtt csatlakozott a vállalathoz, Brüsszelben él
 • szereti a munkáját, amelyre „az utazás és az új tehetségek felfedezése közötti tökéletes elegyként” hivatkozik.

Szerettük volna megismerni, hogy a TUI Musement milyen pályázókat keres, így feltettünk Joëlle-nek egy pár kérdést annak kapcsán, hogy szerinte milyen egy jó pályázat. Olvasson tovább, hogy megtudja, miként nyilatkozott.

A munkaadó szempontjából mi különbözteti meg a jó önéletrajzot a rossztól?

A jó önéletrajz világosan áttekinthető, jól szerkesztett, és ideális esetben a hossza egy oldal. Fontos, hogy naprakész és helyesírási hibáktól mentes legyen. Ki kell emelnie továbbá a pályázónak az adott álláshoz kapcsolódó tapasztalatait és erősségeit.

Hogyan kelthetünk jó benyomást az állásinterjún?

Az első benyomás kulcsfontosságú. Akár személyesen, akár online kerül sor a meghallgatásra, fontos, hogy megfelelő ruházatot viseljünk. A pontosság is hasonlóan döntő fontosságú, mivel egyben a szakmai felkészültséget is jelzi. Végezetül elengedhetetlen a kellő felkészülés; alaposan olvassák át a munkaköri leírást, ismerjék meg a vállalatot, az értékeit, filozófiáját, az adott tevékenységi ágazatot stb.  Érdemes kérdésekkel is készülni, amiket a munkaerő-toborzónak az interjú során feltehetnek.

Mik a legfontosabb tippjei azok számára, akik az Ön szakmájában vagy ágazatában állásra szeretnének pályázni?

Olyan embereket keresünk, akiknek szenvedélye az utazás, akik nemzetközi környezetben szeretnének dolgozni, előtérbe helyezik az ügyfeleket, és mosolyt képesek csalni az arcukra. Legjobb tanácsom: adják önmagukat, mivel inkluzív vállalatunk a világ minden tájáról rendelkezik kollégákkal.

A pályázó felvétele előtt ellenőrzik-e a közösségimédia-profilját?

Nem nézzük át jelöltjeink közösségi médiában való jelenlétét. Az üdülőhelyeken betöltendő állások esetében már nem kötelező önéletrajzot készíteni, a pályázókat előválogató kérdések segítségével teszteljük. Irodavezetői állásaink esetén elemezzük a benyújtott önéletrajzokat és kísérőleveleket.

Milyen tanácsot tudna adni az Ön országán kívülről jelentkező pályázók számára?

Üdülőhelyeken betöltendő állásokra keresünk jelölteket . Személy szerint én Belgiumért és Hollandiáért felelek, de felveszünk Ausztriából, Dániából, Németországból, Lengyelországból és számos más országokból érkező pályázókat is. Azt tudom tanácsolni, hogy tájékozódjanak weboldalunkon a careers (álláslehetőségek) részen, valamint LinkedIn oldalunkon, ahol bővebb információt kaphatnak a számos álláslehetőségről. Telepített képviselőket, Baby Club és Kids Club alkalmazottakat keresünk, emellett szükségünk van fitneszoktatókra, a vendégek szórakoztatásáért felelős munkatársakra, foci- és úszásoktatókra, valamint a kapcsolattartó központjainkban dolgozó ügynökökre is.

Ez a sorozat az elkövetkező hónapokban is folytatódik, ezért kövesse az EUREShíroldalán az európai munkaadók további tanácsait.

 

Kapcsolódó linkek:

TUI Group

TUI Group: Careers

TUI Group: LinkedIn

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

Az EURES rendezvénynaptára

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
 • Javaslatok és tippek
 • Toborzási trendek
 • Közösségi média
 • Ifjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Ágazat
 • Accomodation and food service activities
 • Administrative and support service activities
 • Arts, entertainment and recreation
 • Education
 • Information and communication
 • Other service activities

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.