Siirry pääsisältöön
EURES (EURopean Employment Services)
Uutisartikkeli16. joulukuuta 2022Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosastoArvioitu lukuaika: 2 min

Työpaikka haussa? Lue TUI Musementin vinkit työnhakuun

EURESin uudessa artikkelisarjassa haastattelemme eurooppalaisia työnantajia, jotka antavat parhaat neuvonsa työnhakuun. Tässä artikkelissa vinkkinsä kertoo TUI Musement -matkailuyrityksessä työskentelevä Joëlle Sabiti.

Looking for a job? TUI Musement share their advice
Joëlle Sabiti

Tietoa TUI Musementista:

 • osa TUI Groupia, joka on maailman johtava matkailualan konserni
 • TUI Musement keskittyy kiertomatkoihin ja loma-aktiviteetteihin
 • aloitti toimintansa Musement-nimisenä teknologia-alan start-up-yrityksenä ja fuusioitui osaksi TUI-konsernia vuonna 2018.

Tietoa Joëllesta:

 • työskentelee tiimissä, joka vastaa TUI Musementin rekrytoinnista Belgiassa ja Alankomaissa
 • aloitti yrityksessä kolme vuotta sitten, työskentelee Brysselissä
 • nauttii työstään ja kuvaa sitä ”täydellisenä matkailun ja osaajien löytämisen yhdistelmänä”.

Kysyimme Joëllelta, millainen on hyvä työhakemus, joka herättää kiinnostuksen TUI Musementilla. Lue Joëllen ajatuksista alta.

Millainen on hyvä ansioluettelo työnantajan näkökulmasta?

 Hyvä ansioluettelo on selkeä, jäsennelty ja ihannetapauksessa yhden sivun pituinen. On tärkeää, että tiedot ovat ajan tasalla eikä ansioluettelossa ole kirjoitusvirheitä. Siinä olisi myös tuotava esiin työpaikan kannalta olennainen kokemus ja ehdokkaan vahvuudet.

Mitkä ovat parhaat tavat luoda hyvä vaikutelma työhaastattelussa?

Ensivaikutelma on todella tärkeä. On tärkeää pukeutua asianmukaisesti riippumatta siitä, tapahtuuko haastattelu kasvokkain vai verkossa. Myös täsmällisyys painaa vaakakupissa, sillä se on osoitus ammattimaisuudesta. Lisäksi on olennaisen tärkeää olla hyvin valmistautunut ja tutustua työn kuvaukseen huolellisesti, samoin kuin itse yritykseen, sen arvoihin, filosofiaan, toimialaan ja niin edelleen. Voit myös pohtia etukäteen kysymyksiä, jotka voit esittää haastattelun yhteydessä.

Mitkä ovat tärkeimmät vinkkisi niille, jotka haluavat työskennellä ammatissasi tai toimialallasi?

Etsimme ihmisiä, joilla on intohimo matkustamiseen ja jotka haluavat työskennellä kansainvälisessä ympäristössä. Olennaista on halu asettaa asiakas etusijalle ja huolehtia siitä, että asiakkaat ovat hyvillä mielin. Ole oma itsesi – TUI Musement on osallistava yritys, jolla on työntekijöitä kaikkialta maailmasta.

Tutustutko hakijan sosiaalisen median profiilin ennen rekrytointia?

Emme katso hakijoidemme sosiaalisen median tilejä. Ansioluetteloiden lähettäminen ei ole enää pakollista lomakohteisiin sijoittuvia työpaikkoja varten, vaan hakijat seulotaan esivalintakysymyksillä. Pääkonttorin pestejä varten käymme kuitenkin läpi hakijoiden ansioluettelot ja saatekirjeet.

Mitä neuvoja antaisit ulkomailla oleville työnhakijoille?

Rekrytoimme henkilökuntaa työskentelemään lomakohteissamme. Itse vastaan Belgian ja Alankomaiden rekrytoinnista, mutta palkkaamme hakijoita myös Itävallasta, Tanskasta, Saksasta, Puolasta ja monista muista maista. Kannattaa tutustua yrityksemme työpaikkasivuun ja LinkedIn-sivuun, joista saa lisätietoa lukuisista työmahdollisuuksista. Etsimme edustajia hotelleihin, vauva- ja lastenkerhojen ohjaajia, kunto-ohjaajia, viihdyttäjiä, jalkapallon ja uinnin ohjaajia sekä asiakaspalvelukeskuksen virkailijoita.

Sarjassa julkaistaan lisää artikkeleita tulevina kuukausina, joten seuraa EURESin uutissivua, niin saat lisää työnantajien vinkkejä Euroopasta.

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

TUI Group

TUI Group: työpaikat

TUI Group: LinkedIn

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Etsi EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat tapahtumat verkossa

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
 • Vinkkejä
 • Rekrytointitrendit
 • Sosiaalinen media
 • Nuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Sektori
 • Accomodation and food service activities
 • Administrative and support service activities
 • Arts, entertainment and recreation
 • Education
 • Information and communication
 • Other service activities

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.