Направо към основното съдържание
Лого
EURES (EURopean Employment Services)
Новинарска статия16 Декември 2022 г.Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“Време за четене 1 мин

Търсите работа? TUI Musement ви дават съвет

Като елемент от една нова поредица разговаряме с европейските работодатели, за да узнаем най-добрите им съвети за търсещите работа. В тази статия разговаряме с Жоел Сабити от фирма TUI Musement в сектора на туризма.

Looking for a job? TUI Musement share their advice
Joëlle Sabiti

Информация относно TUI Musement:

 • част от групата TUI — световен лидер в туризма
 • дейността на TUI Musement е съсредоточена върху туристическите пътувания и дейности
 • започват дейността си като новосъздадено технологично предприятие, познато като Musement, преди да станат част от групата TUI през 2018 г.

Информация относно Жоел:

 • работи за TUI Musement като партньор за набиране на служители в Белгия и Нидерландия
 • присъединява се към дружеството преди три години, с месторабота в Брюксел
 • обича работата си, описва я като „идеалното съчетание между възможността да пътува и открива нови висококвалифицирани служители“.

За да узнаем какво търсят TUI Musement у своите кандидати, зададохме на Жоел някои въпроси за това какво прави една кандидатура за работа успешна. Прочетете нататък, за да разберете какво ни отговори тя.

Какво отличава добрата от лошата автобиография от гледна точка на работодателя?

Добрата автобиография е ясна, структурирана и в идеалния случай е дълга една страница. Важното е да е актуална и написана без правописни грешки. В нея следва също така да се акцентира върху съответния опит и силните страни на кандидата за длъжността.

Кои са най-ефективните начини за създаване на добро впечатление в интервю за работа?

Първото впечатление е от ключово значение. Независимо дали интервюто се провежда присъствено, или онлайн, важното е да се носи подходящо облекло. Точността също продължава да е от ключово значение, тъй като е знак за професионализъм. И накрая, от съществено значение е добрата подготовка, внимателното прочитане на длъжностната характеристика, проучването на информация за фирмата, нейните ценности, философия, сектор на дейност и пр. Може също така предварително да се подготвят въпроси, които да се зададат на служителя по набиране на персонал в деня на интервюто.

Какви са най-важните Ви съвети към кандидатстващите за работа във Вашата професия или сектор?

Търсим хора, които страстно обичат да пътуват, желаят да работят в международна среда, поставят клиента на първо място и могат да се усмихват. Моят най-добър съвет е да се държат естествено, тъй като ние сме приобщаваща фирма с колеги от цял свят.

Проверявате ли профила на кандидата в социалните медии, преди да го наемете на работа?

Не правим справки за нашите кандидати в мрежи на социалните медии. За работните места в нашите ваканционни дестинации вече не е задължително предоставянето на автобиография. Пресяваме кандидатите чрез въпроси за предварителен подбор. За длъжностите в главното ни управление анализираме автобиографиите и мотивационните писма, които са ни предоставени.

Какви съвети бихте дали за кандидати от други държави?

Набираме кандидати, които да работят във ваканционните ни дестинации. Аз отговарям за Белгия и Нидерландия, но наемаме и кандидати от Австрия, Дания, Германия, Полша и много други държави. Съветът ми е да разгледат уебстраницата ни за кариерно развитие, както и нашата страница в LinkedIn, за да се запознаят с многобройните възможности за работа, които предлагаме. Търсим рецепционисти в хотели, аниматори за бебешки и детски групи, инструктори по фитнес, развлекателни артисти, инструктори по футбол и плуване и служители в центрове за връзка.

Тази поредица ще продължи през следващите месеци, затова следете страницата с новини на EURES за още съвети от европейските работодатели.

 

Връзки по темата:

Групата TUI

Групата TUI: Кариерно развитие

Групата TUI: LinkedIn

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

Теми
 • Препоръки и съвети
 • Тенденции при набиране на персонал
 • Социална медия
 • Младост
Свързан раздел(и)
Сектор
 • Accomodation and food service activities
 • Administrative and support service activities
 • Arts, entertainment and recreation
 • Education
 • Information and communication
 • Other service activities

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.