Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)
Sajtócikk2022. november 25.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Hogyan lehet a negatív visszajelzést érzékeny módon közölni a munkavállalókkal?

A negatív visszajelzések adása ugyan nem egyszerű feladat, de fontos része a munkavállalók irányításának, és valójában erősebbé is teheti a kapcsolatot velük, ha a megfelelő módon hozzák a tudomásukra. Az alábbiakban megtudhatja, hogyan valósítható ez meg.

How to sensitively deliver negative feedback to employees

Tisztelet

Negatív visszajelzést mindig személyesen adjon; maradjon nyugodt és legyen empatikus. Aktívan hallgassa meg az alkalmazott nézőpontját, és ténylegesen gondolja át, amit mond. Fordítson kellő időt a válaszára; alaposan fontolja meg a mondanivalóját. Ez nemcsak fogékonyabbá teszi az adott alkalmazottat az Ön megjegyzéseire, hanem egyúttal segíti a munkavállalók szakmai fejlődését is, mivel úgy fogják érezni, hogy a jövőben a megszégyenüléstől vagy konfrontációtól való félelem nélkül tudnak szembenézni az új kihívásokkal.

Legyen egyenes és őszinte, de tartózkodjon a nyers megfogalmazásoktól

Bár lehet, hogy úgy érzi, könnyebb lenne egy kedvező véleménnyel ellensúlyozni a negatív visszajelzés hatását, azonban hosszú távon ez nem vezet eredményre. Ehelyett az alkalmazottakban téves benyomás alakulna ki a teljesítményükkel kapcsolatban, ami zavarodottságot és esetleg bosszúságot okozhat, amikor azzal szembesülnek, hogy a pozitív megjegyzések nem tükröződnek az értékelésükben, vagy a munkahelyi előmenetelük nem ezeknek megfelelően alakul. Ennek elkerülése érdekében olyan visszajelzést adjon, amely célzottan bizonyos magatartásokra vagy lényeges mozzanatokra vonatkozik. Ne tegyen általános kijelentéseket és ne hozzon átfogó értékítéletet egy adott alkalmazott képességeivel, illetve szándékaival kapcsolatban, mivel ettől úgy érezheti, hogy személyes támadásnak van kitéve.

Megfelelő időpont

A negatív visszajelzéseket mindig a lehető leghamarabb, megfelelő időpontban kell közölni. Így az alkalmazottak azonnal meg tudják tenni a megfelelő lépéseket hozzáállásuk megváltoztatása és a további problémák elkerülése érdekében. Emellett ha túl sokat vár a visszajelzéssel, közlendője esetleg nem éri el a kívánt hatást, mivel az alkalmazottak úgy érezhetik, hogy méltánytalanul és váratlanul támadják őket, ami elvonhatja a figyelmüket azokról a feladatokról, melyeken az adott időpontban dolgoznak.

Lehetséges megoldások és reális célok kitűzése

Ahhoz, hogy a visszajelzés ne csak kritikát tartalmazzon, de egyben konstruktív is legyen, segítsen az alkalmazottaknak a felvetett problémákkal kapcsolatos megoldások feltárásában, és határozzon meg reális és konkrét célokat a jövőbeli fejlődés érdekében. Tegye egyértelművé, miért van szükség ezekre a változtatásokra, és hogy azok milyen módon segítik elő a munkavállalók általános munkahelyi teljesítményének javulását. Emellett ne felejtsen el kijelölni egy időpontot az elért haladás átbeszélésére. Ez nemcsak az alkalmazottak teljesítményének folyamatos javulását segíti elő, hanem fokozza bennük azt az érzést is, hogy Ön igenis érdekelt a szakmai előmenetelükben.

Szeretne további tanácsokat olvasni arról, hogyan őrizheti meg alkalmazottai elégedettségét? Olvassa el Hogyan válhat kiváló munkaadóvá című cikkünket.

 

Kapcsolódó linkek:

Hogyan válhat kiváló munkaadóvá

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

Az EURES rendezvénynaptára

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
Üzlet / VállalkozásJavaslatok és tippek
Kapcsolódó szakasz(ok)
Javaslatok és tippek
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.