Gå direkt till innehållet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhetsartikel25 november 2022Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

Att ge negativ återkoppling till anställda på ett inkännande sätt

Att ge negativ återkoppling kan vara en utmaning. Samtidigt är det en viktig del av att vara arbetsledare och det kan faktiskt stärka din relation till de anställda om du gör det på rätt sätt. Läs vidare för att ta reda på hur du kan lyckas med detta.

How to sensitively deliver negative feedback to employees

Var respektfull

Ge alltid negativ återkoppling i enrum och se till att vara lugn och empatisk. Lyssna aktivt på den anställda personens synpunkter och se till att verkligen reflektera över vad hen säger. Ta tid på dig att noga överväga dina svar innan du säger något. Detta kommer inte bara att göra de anställda mer mottagliga för dina kommentarer utan kommer också att bidra till deras yrkesmässiga utveckling, eftersom de kommer att känna sig kapabla att anta nya utmaningar i framtiden utan att vara rädda för genanta situationer eller konfrontation.

Var rak och ärlig, men inte hård

Även om det kan kännas lättare att dämpa stöten genom att ge positiv återkoppling för att motverka den negativa, så är det inte produktivt på lång sikt. I stället kommer dina anställda att få en felaktig uppfattning om sina arbetsprestationer, vilket leder till förvirring och potentiell upprördhet när dina positiva kommentarer inte återspeglas i deras arbetsbedömningar eller karriärutveckling. För att undvika detta bör du ge riktad återkoppling, som handlar specifikt om vissa beteenden eller milstolpar. Gör inga svepande uttalanden eller övergripande bedömningar om en anställds förmåga eller avsikter, eftersom detta kan få dem att känna sig personligt utsatta.

Välj tidpunkt

Ge negativ återkoppling så snabbt som möjligt, vid en lämplig tidpunkt. På så vis kan dina anställda vidta omedelbara åtgärder för att anpassa sina sätt att arbeta och undvika ytterligare problem. Att vänta för länge kan dessutom göra dina kommentarer mindre verkningsfulla, eftersom dina anställda kan känna sig orättvist och oväntat överrumplade och distraheras från de uppgifter de för närvarande arbetar med.

Identifiera lösningar och fastställ realistiska mål

För att säkerställa att din återkoppling är konstruktiv och inte bara kritisk, bör du hjälpa dina anställda att hitta lösningar på problem som du tar upp och fastställa realistiska och specifika mål för sådant som kan förbättras i framtiden. Klargör varför dessa förändringar är viktiga och hur de kommer att bidra till att förbättra de övergripande arbetsprestationerna. Se dessutom till att bestämma ett datum för uppföljning av utvecklingen. Detta kommer inte bara att bidra till att säkerställa en kontinuerlig förbättring av dina anställdas prestationer, utan också hjälpa dem att känna att du engagerar dig i deras karriärutveckling.

Vill du ha fler råd om hur du håller dina anställda nöjda? Läs vår artikel Så blir du en eftertraktad arbetsgivare.

 

Relaterade länkar:

Så blir du en eftertraktad arbetsgivare

 

Läs mer:

Europeiska jobbdagar

Hitta Euresrådgivare

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eurestjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på Linkedin

Teman
Företag /EntreprenörskapRåd och tips
Relaterade avsnitt
Råd och tips
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.