Direct naar de inhoud
EURES (EURopean Employment Services)
Nieuwsartikel25 november 2022Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

Negatieve feedback op een voorzichtige manier aan werknemers meedelen

Soms kan het moeilijk zijn om negatieve feedback te delen. Toch is dit een belangrijke taak van elke leidinggevende en het kan uw relatie met uw werknemers zelfs versterken als u het op de juiste manier aanpakt. Lees verder om erachter te komen hoe u dit het beste doet.

How to sensitively deliver negative feedback to employees

Wees respectvol

Geef negatieve feedback altijd onder vier ogen en blijf daarbij kalm en empathisch. Luister actief naar het standpunt van uw werknemer en denk daadwerkelijk na over wat hij of zij u vertelt. Neem ook de tijd om uw antwoorden zorgvuldig te overwegen. Hierdoor zullen zij niet alleen uw opmerkingen gemakkelijker ter harte kunnen nemen, maar het zal eveneens de professionele groei van uw werknemers bevorderen: zij zullen zich in staat voelen om in de toekomst nieuwe uitdagingen aan te gaan zonder enige gêne en confrontaties.

Wees direct en eerlijk, maar niet bot

Hoewel het misschien gemakkelijker lijkt om het effect van de negatieve feedback te verzachten door ook positieve feedback te geven, werpt dat op de lange termijn geen vruchten af. In plaats daarvan krijgen uw werknemers een vertekend beeld van hun prestaties. Dit leidt op zijn beurt tot verwarring en mogelijke onvrede wanneer uw positieve opmerkingen niet in hun beoordelingsgesprekken of hun loopbaanontwikkeling tot uiting komen. Dit kunt u voorkomen door feedback te geven die specifiek gericht is op bepaalde gedragingen of mijlpalen. Doe geen grove of algemene uitspraken over de prestaties of intenties van een werknemer, want dan kan hij of zij zich persoonlijk aangevallen voelen.

Kies het juiste moment

Geef negatieve feedback zo snel mogelijk, maar wel op een geschikt moment. Zo kunnen uw werknemers onmiddellijk het nodige doen om hun manier van werken aan te passen en verdere problemen te voorkomen. Bovendien kan te lang wachten met het geven van feedback de impact ervan verminderen, omdat uw werknemers zich oneerlijk en onverwacht overvallen kunnen voelen en afgeleid kunnen worden van de taken waaraan zij op dat moment werken.

Vind oplossingen en stel realistische doelen

Om ervoor te zorgen dat uw feedback niet alleen kritisch maar juist ook constructief is, moet u samen met uw werknemer op zoek gaan naar oplossingen voor de problemen die u aankaart. Ook is het belangrijk om realistische en specifieke verbeterdoelen voor de werknemer te stellen. Maak duidelijk waarom deze veranderingen belangrijk zijn en hoe ze zullen bijdragen aan het verbeteren van de werkprestaties. Stel bovendien een datum vast voor de follow-up van de vooruitgang. Dit zal niet alleen helpen om de prestaties van uw werknemers voortdurend te verbeteren, maar zal hun ook het gevoel geven dat u betrokken bent bij hun loopbaanontwikkeling.

Wilt u meer advies over hoe u uw werknemers tevreden kunt houden? Lees ons artikel “Hoe kunt u een uitstekende werkgever zijn?

 

Links:

Hoe kunt u een uitstekende werkgever zijn?

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Toekomstige online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

Onderwerpen
Bedrijf/OndernemerschapHints en tips
Gerelateerde sectie(s)
Hints en tips
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.