Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)
Știre25 noiembrie 2022Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Dați dovadă de tact când dați angajaților feedback negativ

Feedbackul negativ nu este ușor de dat, dar este un aspect important în gestionarea angajaților și poate chiar întări relația dacă se face cum trebuie. Citiți în continuare pentru a afla cum puteți realiza acest lucru.

How to sensitively deliver negative feedback to employees

Fiți respectuos

Dați feedbackul negativ întotdeauna în cadru privat și fiți calm și empatic. Ascultați în mod activ punctul de vedere al angajaților și reflectați cu adevărat la ceea ce spun, gândindu-vă bine la răspuns înainte să vorbiți. Angajații vor fi astfel mai receptivi la observații și veți stimula totodată dezvoltarea lor profesională, deoarece se vor simți capabili să facă față la noi provocări în viitor fără teamă de confruntări sau de a fi puși în dificultate.

Fiți direct și cinstit, dar nu aspru

Deși pare mai ușor să atenuați lovitura dând și un feedback bun pentru a-l contracara pe cel negativ, pe termen lung această metodă nu este productivă. Dimpotrivă, angajații dumneavoastră vor rămâne cu o impresie greșită despre performanța lor, ceea ce va duce la confuzie și la o posibilă nemulțumire dacă observațiile dumneavoastră pozitive nu se reflectă în evaluări sau în evoluția carierei. Pentru a evita acest lucru, feedbackul trebuie să fie precis, specific anumitor comportamente sau obiective intermediare. Nu faceți generalizări sau judecăți globale asupra capacității sau intențiilor unui angajat deoarece s-ar putea simți vizat personal.

Alegeți momentul potrivit

Dați feedbackul negativ cât mai rapid, alegând un moment potrivit. În acest fel angajații dumneavoastră pot lua măsuri imediate pentru a-și adapta abordarea și a evita alte probleme. În plus, dacă așteptați prea mult, efectul comentariilor dumneavoastră s-ar putea reduce, iar angajații s-ar putea simți atacați pe nedrept și prin surprindere și ar putea fi distrași de la sarcinile cu care sunt ocupați.

Găsiți soluții și stabiliți obiective realiste

Pentru ca feedbackul dumneavoastră să fie constructiv și nu doar critic, ajutați angajații să găsească soluții la problemele pe care le ridicați și să stabiliți obiective realiste și specifice de îmbunătățire pe viitor. Explicați de ce sunt importante aceste schimbări și cum vor contribui la îmbunătățirea performanței generale în muncă. În plus, stabiliți un termen pentru a discuta progresele făcute. Acest lucru va contribui nu numai la îmbunătățirea continuă a performanței angajaților dumneavoastră, dar îi va face să simtă că vă implicați în evoluția carierei lor.

Doriți mai multe sfaturi pentru ca angajații dumneavoastră să fie fericiți? Citiți articolul nostru „Cum să fiți un bun angajator.”.

 

Linkuri conexe:

Cum să fiți un bun angajator

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Afaceri / AntreprenoriatSugestii și sfaturi
Secțiuni aferente
Sugestii și sfaturi
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.