Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)
Sajtócikk2017. szeptember 18.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás FőigazgatóságaOlvasási idő: 4 perc

5 tipp arra, hogy hogyan teremthet motiváló munkahelyet

Vállalkozását, illetve szervezetét alapvetően az ott dolgozó emberek működtetik. Legyenek akár ketten vagy kétszázan, cégét az alkalmazottjai viszik előre és ők segítenek elérni céljait. Habár az alkalmazottak elégedettségét olykor nem egyszerű egyensúlyba hozni a cég igényeivel és elvárásaival, és az is igaz, hogy sosem lehet mindig mindenki kedvére tenni, álljon itt néhány javaslat, amelyek segítségével felvirágoztathatja vállalkozását...

5 tips for creating a thriving workplace

Alakítson ki megfelelő munkakörnyezetet

Senki sem akar unalmas, lehangoló munkahelyen dolgozni. Miért ne vihetne némi színt a környezetébe? Növényeket? Puha bútorzatot? Egy külön „közösségi tér” vagy egy kényelmes személyzeti szoba, ahol az alkalmazottak lazíthatnak és társasági életet élhetnek a szünetekben, szintén jó módja lehet a magas munkavállalói morál fenntartásának, mint ahogy az is, ha a különféle létesítmények száma összhangban áll a dolgozói létszámmal.

Hallgassa meg alkalmazottjait

A munkavállalói felmérés segíthet abban, hogy kapcsolatot alakítson ki az alkalmazottakkal és megtudja, hogy mit gondolnak, de csak abban az esetben hasznos, ha az eredményei alapján lépéseket is tesz. Mindig lesznek pozitív és negatív visszajelzések is, de ha egy-egy téma rendszeresen felmerül, az azt jelenti, hogy vannak konkrét, javításra szoruló területek. Egyébként is: ha alkalmazottjai azt látják, hogy lépéseket tesz egy általuk észlelt probléma kezelésére, az már önmagában bizalmat ébreszt, és azt jelzi nekik, hogy odafigyel a véleményükre.

Törekedjen a lehető legnagyobb átláthatóságra

Az üzleti világban nap mint nap a vezetői szinten indulnak el a változások és születnek a döntések. Ám ha ezek a döntések közvetlenül érintik a munkavállalókat, előfordulhat, hogy az alkalmazottak kirekesztve és bizonytalannak érzik majd magukat, ha mindig csak a végeredménnyel szembesülnek. Tény, hogy a vezetésnek számtalan olyan aspektusa van, amelyet nem lehet a munkavállalókkal megosztani, ha azonban módot adunk rá, hogy megértsék, egy döntés hogyan és miért született, azzal megnyugtathatjuk őket és enyhíthetjük esetleges aggodalmaikat.

Támogassa alkalmazottjai képzési és eszközigényét

Egy nagyobb vállalatnál még a legjobb vezetői csapat sem ismerheti minden alkalmazott munkájának összes részletét. Ezért fontos, hogy bízzon alkalmazottjai ítélőképességében, amikor a saját képzésükről, valamint eszköz-, illetve szoftverigényükről van szó. Ha egy munkavállaló egy speciális eszközt vagy szoftvert kér, azt valószínűleg jó okkal teszi – elképzelhető, hogy azzal hatékonyabban végzik majd munkájukat vagy összetettebb feladatok elvégzését teszi lehetővé. Míg nyilvánvalóan minden vállalatnak figyelemmel kell lennie a mérlegére, olykor a munkavállalói igények kielégítésére fordított befektetés jócskán megtérül a jövőben.

Ismerje el és jutalmazza alkalmazottjai munkáját

Ami az elismerést illeti, fontos, hogy alkalmazottjait a képességeiknek megfelelő munkavégzésre ösztönözze, és elismerje, ha így tesznek. A célkitűzések, valamint a prémium- és jutalomprogramok kitűnő módszerek az alkalmazottak kezdeményezőkedvének fokozására, és világos célokat határoznak meg számukra. Azt is világossá teszik, hogy értékeli fáradságos munkájukat és a cég iránti elkötelezettségüket, ami viszont erősíti a munkavállalói lojalitást.

Íme tehát az 5 tipp, amelyek segítségével alkalmazottjait elégedetté, vállalkozását pedig prosperálóvá teheti. Ha a termelékenység növelése is érdekli Önt, mindenképp nézze meg ezt az 5 alkalmazást, amelyekkel hatékonyabban végezheti munkáját, és ossza meg ezeket a hasznos tanácsokat alkalmazottjaival is!

 

További információk:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Az EURES a Google+-on

Témák
 • Javaslatok és tippek
Kapcsolódó szakasz(ok)
Ágazat
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.