Skip to main content
EURES (EURopean Employment Services)
News article20 februar 2024European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion2 min read

Fra Spania til Sverige: Hvordan EURES endret livet til en reiselivsarbeider

Adonis Pino Sánchez jobber i reiselivsnæringen, om sommeren på den svenske øya Öland, og om vinteren på Icehotel i den nordlige landsbyen Jukkasjärvi. Han forteller om reisen sin og hvordan EURES Spania og EURES Sverige hjalp ham med å komme dit.

From Spain to Sweden: How EURES changed a tourism worker’s life
Photo credit: Adonis Pino Sánchez

Som 26-åring forlot Adonis hjemlandet Cuba og fikk jobb på Gran Canaria, én av Kanariøyene i Spania. Takket være sitt EU-borgerskap kunne han senere flytte til Sverige. Han har jobbet som bartender og sjefsservitør på Öland i et par år, og som sjefsservitør på Icehotel – verdens første ishotell og det største i sitt slag i verden.

Hvordan fikk du vite om EURES og muligheten til å jobbe i Europa?

Jeg fikk vite om EURES gjennom nettstedet til arbeidsformidlingen på Kanariøyene, og det virket som en veldig god mulighet til å fortsette til å utvikle meg både faglig og personlig.

Hvorfor bestemte du deg for å søke jobb i Sverige, og hvordan endte du opp der?

Jeg har alltid vært interessert i å bli kjent med de skandinaviske landene. Jeg så en jobbannonse for en stilling på Ekerum Resort på EURES-portalen. Så kontaktet jeg EURES-rådgiver Daniel Bellon på Kanariøyene, og senere tok jeg kontakt med Banna Thioubou på EURES på Arbetsförmedlingen i Sverige. De hjalp meg med alt jeg trengte for å søke på jobben. De fulgte hvert skritt jeg tok, og jeg er veldig takknemlig for deres støtte og hjelp.

Hvordan var det å flytte til Sverige? Hvilken støtte fikk du?

Prosessen var ganske enkel. Daniel ga meg alle nødvendige instruksjoner, og så fikk jeg også hjelp fra Targeted Mobility Scheme, til EURES; som dekket en stor del av flyttekostnadene.

Hva har vært den mest utfordrende delen av å jobbe i Sverige?

Det å lære det svenske språket har vært den største utfordringen for meg. Jeg elsker språk, men svensk er veldig vanskelig. Men jeg har bestemt meg for å overvinne det. Jeg må si at jeg alltid vil være takknemlig til EURES. Jeg oppdaget tjenesten på et veldig viktig tidspunkt, og det å komme hit har vært den viktigste og beste opplevelsen i livet mitt.

 

Er du interessert i å arbeide i utlandet? Se EURES-portalens ledige stillinger eller ta kontakt med en EURES-rådgiver for hjelp.

 

Relevante lenker:

EURES: Finn en jobb i Europa

Kontakt en EURES-rådgiver

Targeted Mobility Scheme

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Nærmere opplysninger

Temaer
  • EU-verktøykasse for mobilitet
  • Rekrutteringstrender
Relaterte seksjon(er)
Sektor
  • Accomodation and food service activities

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.