Siirry pääsisältöön
EURES (EURopean Employment Services)
Uutisartikkeli20. helmikuuta 2024Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosastoArvioitu lukuaika: 1 min

Espanjasta Ruotsiin: EURES muutti matkailualan työntekijän elämän

Adonis Pino Sánchez työskentelee matkailualalla Ruotsissa, kesät Öölannin saarella ja talvet pohjoisen Jukkasjärven kylän Icehotelissa. Hän kertoo matkastaan ja siitä, miten EURES Espanja ja EURES Ruotsi auttoivat häntä pääsemään päämääräänsä.

From Spain to Sweden: How EURES changed a tourism worker’s life
Photo credit: Adonis Pino Sánchez

26-vuotiaana Adonis lähti kotimaastaan Kuubasta ja löysi työpaikan Gran Canarialta, yhdeltä Espanjan Kanariansaarista. EU-kansalaisuutensa ansiosta hän pystyi myöhemmin muuttamaan Ruotsiin. Hän on työskennellyt parin vuoden ajan baarimikkona ja vastaavana tarjoilijana Öölannin saarella sekä vastaavana tarjoilijana Icehotelissa – maailman ensimmäisessä ja suurimmassa jäähotellissa.

Mistä sait tietää EURESista ja mahdollisuudesta työskennellä Euroopassa?

Sain tietää EURES-verkostosta Kanariansaarten työvoimatoimiston verkkosivujen kautta, ja se vaikutti erittäin hyvältä mahdollisuudelta ammatilliseen ja henkilökohtaiseen kasvuun.

Miksi päätit hakea työtä Ruotsista ja miten päädyit sinne?

Olen aina ollut kiinnostunut tutustumaan Skandinavian maihin. Näin EURES-portaalissa työpaikkailmoituksen Ekerum Resortilta. Sitten otin yhteyttä EURES-neuvonantaja Daniel Belloniin Kanariansaarilla, ja myöhemmin Banna Thioubouhun, joka vastasi EURES-asioista Ruotsin Arbetsförmedlingenissä. He auttoivat minua kaikessa, mitä tarvitsin työnhakuun. He seurasivat jokaista vaihetta, ja olen erittäin kiitollinen heidän tuestaan ja avustaan.

Miten Ruotsiin muuttaminen sujui? Minkälaista tukea sait?

Prosessi oli melko yksinkertainen. Daniel antoi minulle kaikki tarvittavat ohjeet, minkä jälkeen sain tukea myös kohdennetusta EURES-liikkuvuusohjelmasta (Targeted Mobility Scheme), joka kattoi suuren osan muuttokustannuksista.

Mikä on ollut haasteellisinta Ruotsissa työskentelyssä?

Ruotsin kielen oppiminen on ollut minulle suurin haaste. Rakastan kieliä, mutta ruotsin kieli on todella vaikeaa. Olen kuitenkin päättänyt oppia sen. Tulen aina olemaan kiitollinen EURESille. Löysin palvelun hyvin tärkeällä hetkellä, ja tänne tuleminen on ollut elämäni merkittävin ja paras kokemus.

 

Kiinnostaako työskentely ulkomailla? Tutustu avoimiin työpaikkoihin EURES-portaalissa tai pyydä apua EURES-neuvojalta.

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

EURES:Löydä työtä Euroopasta

Ota yhteyttä EURES-neuvojaan

Kohdennettu liikkuvuusohjelma

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Etsi EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

 

Aiheet
  • EU:n liikkuvuuden työkalupakki
  • Rekrytointitrendit
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Sektori
  • Accomodation and food service activities

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.