Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel4. maj 2022Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion4 min læsetid

Ni ting, nye kandidater bør vide, når de begynder at søge job

Hvis du har den rette indstilling og et åbent sind, når du skal på jagt efter dit første job, behøver du ikke være bange. Tjek vores tips til at gøre din jobjagt mindre skræmmende og mere produktiv.

Nine things new graduates should know when they start job searching

Tjek regelmæssigt, om der er ledige stillinger

Uanset hvilke jobportaler du bruger til at finde ledige stillinger, skal du tjekke dem dagligt, især på hverdage. Søg jobbet, så snart du ser det. Nogle arbejdsgivere modtager hundredvis af ansøgninger, og medmindre du er en af de første ansøgere, kan dine chancer for at komme i betragtning til jobbet være ringe.

En god måde at starte dagen på er at løbe de seneste jobannoncer igennem ved morgenkaffen.

Ikke for bred, ikke for specifik

Når du søger efter job på jobportaler, skal du sørge for at bruge filtre, så du kan se alle de ledige stillinger, der er relevante for dig. Det vil hjælpe dig med hurtigere at finde egnede job. Sørg for, at søgningen ikke bliver for specifik, da det vil give dig meget få søgeresultater.

Skræddersy dit CV

Jobsøgende begår ofte den fejl, at de kun har ét CV, som indeholder alle deres færdigheder, baggrundsoplysninger og erfaring. Sørg for, at dit CV er skræddersyet til den type job, du søger, og kun medtager oplysninger, der er relevante for jobområdet. Hvis du søger job inden for forskellige sektorer, bør du have et skræddersyet CV til hver af dem.

Afhængigt af det job, du søger, kan du også tilføje en liste over dine styrker eller en præsentationsmappe.

Husk at nævne eventuel erfaring med frivilligt arbejde.

Være åben for praktikophold

Praktikophold er en god måde at starte din karriere på. Du får måske ikke ret meget i lønningsposen (eller slet ingenting), men det kan give dig uvurderlig erhvervserfaring, som du kan bruge til at få et fuldtidsjob. Mange arbejdsgivere tilbyder også deres praktikanter tidsubegrænsede kontrakter ved afslutningen af praktikopholdet, hvis de har været tilfredse med deres arbejde.

Brug Europass og Eures til at opbygge dit CV og søge job

Med over 3 millioner ledige stillinger er Eures-portalen det perfekte sted at finde dit første job. Kontakt en Eures-rådgiver i dit land for at få mere at vide om, hvordan Eures kan hjælpe dig med at komme ind på arbejdsmarkedet.

Brug Europass-værktøjer til at udarbejde et solidt CV og et effektfuldt følgebrev, som vil få dig til at skille dig ud fra de andre ansøgere.

Øg din tilstedeværelse på de sociale medier

Nu, hvor du er på arbejdsmarkedet, bør du vide, at mange arbejdsgivere og HR-medarbejdere tjekker ansøgere på de sociale medier. Gå dine konti igennem og fjern/begræns adgangen til eventuelle opslag, som du ikke ønsker, din fremtidige arbejdsgiver skal se. Sørg også for også at opdatere din LinkedIn -profil.

Begynd at netværke

Netværkssamarbejde er vigtig for både jobsøgende og arbejdstagere. Det hjælper dig med at holde dig ajour med den seneste udvikling inden for dit område, men det er også en god måde at få kendskab til nye jobmuligheder på. Start med at gå ind på LinkedIn, og tjek forskellige erhvervsgrupper, som du måske kan tilslutte dig.

Du kan endda bede en LinkedIn-kontakt (for eksempel en af dine tidligere lærere, professorer eller klassekammerater) om at anbefale dig på din profil for at få det til at virke mere troværdigt.

Accepter, at dit første job måske ikke er dit drømmejob

Meget få mennesker bliver i deres første job i mange år. Det er helt normalt at skifte job, når der byder sig en bedre mulighed, og du ikke kan lære mere i dit nuværende job. Som nyuddannet er det vigtigste at komme i gang med at arbejde, så du kan begynde at få erfaring og opbygge dit faglige netværk.

Lad dig ikke slå ud, hvis du får afslag

Du er måske den mest kvalificerede ansøger til en stilling, men i vor tids globaliserede verden kan du komme til at konkurrere med hundredvis af ansøgere som dig selv. Mist ikke håb, og bliv ved med at søge. Alle finder deres første job i sidste ende.

Selv om vi lever i en digital tidsalder, annonceres mange ledige stillinger stadig ikke offentligt. I stedet besættes de gennem mund-til-mund-metoden og fagligt netværkssamarbejde. Tjek vores tips til, hvordan du bliver en effektiv netværker på nettet.

Udarbejdet i samarbejde med Eures, den europæiske jobmobilitetsportal.

 

Relevante links:

Euresportalen

Europass

Søg efter Euresvejledere

De 6 bedste tips til effektivt online netværkssamarbejde

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlinearrangementer

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

 

Emner
  • Råd og tips
  • Ungdom
Relaterede sektion(er)
  • Råd og tips
Sektor
  • Accomodation and food service activities
  • Activities of extraterritorial organisations and bodies
  • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
  • Administrative and support service activities
  • Agriculture, forestry and fishing
  • Arts, entertainment and recreation
  • Construction
  • Education
  • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
  • Financial and insurance activities
  • Human health and social work activities
  • Information and communication
  • Manufacturing
  • Mining and quarrying
  • Other service activities
  • Professional, scientific and technical activities
  • Public administration and defence; compulsory social security
  • Real estate activities
  • Transportation and storage
  • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
  • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.