Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel28. november 2018Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion3 min læsetid

Mand og kone deler hver især deres succeshistorier takket være programmet "Dit første Euresjob"

Gianfranco Meggiorin er grundlægger af og direktør for Navimeteo-centret, der siden 1990 har leveret 24-timers maritime vejrudsigter til sejlere og skibskaptajner.

Husband and wife share their separate success stories thanks to ‘Your first EURES job’ programme
Gianfranco Meggiorin

Virksomheden er beliggende ved Genuabugten i Norditalien og opererer i hele Middelhavet og andetsteds. Gianfranco arbejder med en lille gruppe af specialiserede medarbejdere, der for størstedelens vedkommende har italiensk som modersmål. Det er imidlertid engelsk, der er det vigtigste arbejdssprog i den professionelle søfartsverden.

På denne baggrund ønskede Gianfranco at få en praktikant med et højt niveau af engelsk ind fra udlandet . Han fik kendskab til EU’s jobmobilitetsprogram Dit første Euresjob (YfEj) da han mødte Marirosa Chiocca, der var Euresvejleder hos Citta Metropolitana di Genova.

Økonomisk og administrativ støtte

Efter en glat rekrutteringsproces hyrede Gianfranco snart en engelsktalende praktikant fra Estland ved navn Mari. "Dit første Euresjob-webstedet er meget nyttigt og nemt at bruge, og vi fik også stor hjælp af [Euresvejlederen] Marirosa."

Mari passede meget fint ind i virksomheden og blev efter et vellykket praktikophold fuldtidsmedlem af teamet. Gianfranco har siden ansat endnu en praktikant gennem programmet.

"Vi var meget tilfredse med den støtte, der blev ydet til praktikanten og til vores virksomhed," siger han. "De økonomiske fordele er en god støtte."

En vellykket henvisning

Kan Gianfranco så efter sine erfaringer med Dit første Euresjob-ordningen anbefale den til andre arbejdsgivere i samme situation?

"Det har jeg allerede gjort", beretter han. "Jeg foreslog den til min kone."

Gianfrancos kone, Gabriella Minuzzo, er også virksomhedsejer, men i en helt anden branche, som Valle d'Aosta-egnen er kendt for: vinproduktion.

Gabriella har egen vingård og vinfremstilling og driver desuden bed and breakfast-stedet "Maison d'Hotes Victoret", hvor hendes gæster kan udforske den smukke dal, hvor hun dyrker sine druer.

"Min mand driver en anden type forretning og havde allerede udnyttet denne mulighed [med Dit første Euresjob] i sin virksomhed, og han foreslog mig at tilbyde et praktikophold til en ung arbejdstager," forklarer Gabriella.

Gabriella har ligesom Gianfranco hyret to praktikanter gennem Dit første Euresjob-programmet — den ene fra Finland, den anden fra Frankrig. Praktikanterne har delt deres tid mellem vingård, vinfremstilling og bed and breakfast.

Gensidige fordele for arbejdsgivere og arbejdstagere

Dit første Euresjob-programmet giver gensidige fordele for arbejdsgivere og ansatte. "Vi kunne godt have fundet en anden i et jobcenter, men vi mente, at Dit første Euresjob var en god mulighed for praktikanten til at få erfaring i udlandet og for os til at få hjælp i vores daglige arbejde," forklarer Gabriella.

Det internationale perspektiv, som praktikanter fra udlandet kan tilføre, er også vigtigt i Gabriellas branche. "At få en ung arbejdstager fra udlandet gav os desuden lejlighed til at være åbne over for internationale relationer og kulturudveksling, også fordi det hører med til vores arbejde at byde turister fra Italien og fra forskellige lande rundt om i verden velkommen, siger hun.

Gabriella arbejdede også tæt sammen med Marirosa, som var "meget professionel, kompetent og venlig".

"Hun var altid klar til at støtte os og praktikanten, når der var besværlige problemer," forklarer Gabriella. "Uden hendes støtte ville det have været for svært — endda umuligt — for os at klare selv.

"Vi er meget tilfredse med støtten til os selv og til praktikanten. De økonomiske fordele er et godt incitament, og hjemmesiden er desuden et effektivt internationalt værktøj til at arrangere forespørgsler og tilbud om arbejdserfaring."

At både Gianfranco og Gabriella har haft så positive erfaringer med Dit første Euresjob-programmet — selv om de er i vidt forskellige brancher — viser, hvilke fordele ordningen kan have for alle slags arbejdsgivere.

Har du en ven eller et familiemedlem, der kan tænkes at ville have fordel af at ansætte folk fra udlandet, hvorfor så ikke følge Gianfrancos eksempel og fortælle vedkommende om programmet Dit første Euresjob allerede i dag!

Dit første Euresjob er en EU-ordning for jobmobilitet. For at få mere at vide om beskæftigelses- og uddannelsesmuligheder i hele EU eller finde medarbejdere med de færdigheder, du har brug for, kan du kontakte en af ordningens arbejdsformidlinger eller henvende dig til din lokale Euresvejleder via Euresportalen.

 

Relevante links:

Dit første Euresjob (YfEj)

Euresportalen

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

 

Emner
 • Forretning/iværksætteri
 • Eksterne EURES-nyheder
 • Succeshistorier
 • Ungdom
Relaterede sektion(er)
Sektor
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.