Last opp profilbilde
Ifølge LinkedIn blir profiler med bilde vist 21 ganger så ofte som profiler uten, og fører dessuten til 9 ganger så mange forespørsler om å knytte kontakt. Sørg for at bildet ditt gir et profesjonelt inntrykk – pass på at det er ganske nytt, vær korrekt antrukket og unngå distraherende bakgrunn og utsnitt fra gruppebilder. Ansiktet ditt er hovedpoenget! Selfier bør absolutt unngås. Husk å smile. Du ønsker å framstå som både profesjonell og imøtekommende.
Kompletter profilen din
Fyll ut så mange områder av profilen din som mulig. Jo mer relevant informasjon du tar med, desto enklere blir det for rekruttererne å finne deg. LinkedIn har laget en nyttig funksjon som måler hvor komplett profilen din er, og foreslår hva du kan legge til eller forbedre.
Hold profilen din oppdatert
En inaktiv og foreldet LinkedIn-profil kan faktisk virke mot sin hensikt. Hold profilen din oppdatert med relevant arbeidserfaring, stillinger og kvalifikasjoner, i tillegg til et nyere bilde av deg selv og noe som antyder hva slags stilling du ser etter. Du selger deg selv som person, ikke som en kvalifikasjon – forestill deg at du har en samtale med noen og skriv i jeg-form. Dette bidrar til å vise de mellommenneskelige ferdighetene dine.
Delta i grupper
LinkedIn er ikke bare nyttig for å knytte kontakt med enkeltpersoner, du kan også søke etter og delta i grupper. Gruppene kan være for alt fra nåværende eller tidligere studenter på en skole eller et universitet, til grupper som fokuserer på en bestemt bransje eller et spesifikt yrke. Å knytte kontakter innen det feltet du interesserer deg for, særlig med personer du kjenner personlig og som kan tenkes å være referanser for deg, er svært verdifullt når man ser etter jobb. Tross alt er det 70 prosent av stillingene som aldri blir utlyst! Jungeltelegrafen kan være avgjørende når det gjelder å få vite om og bli anbefalt for stillinger.
Ta bare med relevant arbeidserfaring
Hvis du har mye ulik arbeidserfaring, tar du bare med det som er relevant for stillingstypen du ønsker. Hvis du derimot synes du mangler relevant erfaring, kan du prøve å illustrere hvordan den erfaringen du faktisk har, kan komme til nytte i en annen stilling. Hva lærte du? Var det noen bestemte erfaringer som medførte en bratt læringskurve? Og sist, men ikke minst; hvordan ser du for deg at du vil ta i bruk denne erfaringen og lærdommen i en ny stilling?
Legg inn nøkkelord og søkeord i ferdighetsdelen
Ordene du legger inn i ferdighetsdelen fungerer som nøkkelord. Når en rekrutterer søker etter disse ordene på LinkedIn, vises profilen din. Du kan ta med opptil 50 ferdigheter i profilen, så dette gir deg gode muligheter til å øke sannsynligheten for at profilen din dukker opp i søkeresultatene. Du kan også utnytte denne funksjonen enda bedre ved å be kontaktene dine om å anerkjenne ferdighetene dine med en enkel statusoppdatering og kanskje tilby å gjøre det samme for dem. Dette gjør profilen din mer pålitelig.
Velg kontaktene dine med omhu
Tusenvis av kontakter vil ikke gjøre profilen din bedre, selv om du kanskje tror det. Det svekker tvert imot påliteligheten og gjør det vanskeligere for deg å skille relevante innlegg og muligheter fra irrelevante. Begynn med å knytte kontakt med tidligere og nåværende kolleger. Fortsett deretter med venner og familie som jobber i bransjer som er relevante for ditt yrkesvalg. Finn til slutt personer i stillinger du kanskje vil sikte mot i framtiden, og send dem en personlig henvendelse hvor du forklarer hvorfor du har valgt å knytte kontakt med akkurat dem.
Vi håper disse tipsene vil hjelpe deg til å lage en LinkedIn-profil som sikrer deg drømmejobben!
I partnerskap med EURES, den europeiske jobbmobilitetsportalen.
Relevante lenker:
Les mer:
Finn Eures-medarbeidere
Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene
Eures’ jobbdatabase
Eures’ tjenester for arbeidsgivere
Eures’ aktivitetskalender
Kommende arrangementer på nett
Eures på Facebook
Eures på Twitter
Eures på LinkedIn
Nærmere opplysninger
- Publikasjonsdato
- 11 september 2019
- Forfattere
- European Labour Authority | Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion
- Temaer
- Business /Entreprenørskap
- Råd og tips
- Ungdom
- Sektor
- Accomodation and food service activities
- Activities of extraterritorial organisations and bodies
- Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
- Administrative and support service activities
- Agriculture, forestry and fishing
- Arts, entertainment and recreation
- Construction
- Education
- Electricity, gas, steam and air conditioning supply
- Financial and insurance activities
- Human health and social work activities
- Information and communication
- Manufacturing
- Mining and quarrying
- Other service activities
- Professional, scientific and technical activities
- Public administration and defence; compulsory social security
- Real estate activities
- Transportation and storage
- Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
- Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles