Încărcați o fotografie de profil
Potrivit LinkedIn, un profil cu fotografie are de 21 de ori mai multe vizualizări decât unul fără fotografie și primește de nouă ori mai multe invitații de conectare. Asigurați ‑vă că fotografia dumneavoastră este profesională – recentă, cu o vestimentație adecvată, fără fundaluri aglomerate sau fotografii de grup decupate – și că fața dumneavoastră este principala atracție! Fotografiile tip autoportret (selfie) trebuie evitate. De asemenea, nu uitați să zâmbiți. Doriți să arătați profesional, dar și abordabil.
Completați-vă profilul
Completați cât mai multe secțiuni ale profilului. Cu cât includeți mai multe informații relevante, cu atât va fi mai ușor să fiți găsit de persoanele care se ocupă de recrutare. LinkedIn a introdus o funcționalitate foarte utilă care măsoară gradul de completare a profilului dumneavoastră și prin care sugerează extinderea sau îmbunătățirea anumitor secțiuni.
Mențineți-vă profilul actualizat
Un profil LinkedIn inactiv și neactualizat se poate dovedi contraproductiv. Mențineți-vă profilul actualizat cu experiența profesională relevantă, funcțiile ocupate și calificările obținute, precum și cu o fotografie recentă, menționând tipul de funcție pe care o doriți. Vă prezentați ca persoană, nu doar ca un set de aptitudini – imaginați‑vă că purtați o conversație cu cineva și scrieți la persoana întâi. În acest fel veți putea transmite competențele non-tehnice pe care le aveți.
Aderați la grupuri
LinkedIn nu este util doar pentru crearea de legături cu anumite persoane, ci vă permite și să căutați grupuri și să aderați la ele. Acestea variază de la grupuri de absolvenți ai unor școli sau universități până la grupuri dedicate unui domeniu sau unei ocupații specifice. Crearea de contacte în domeniul care vă interesează, în special cu persoane pe care le cunoașteți personal și care v-ar putea da o recomandare, este foarte valoroasă când căutați un loc de muncă. La urma urmei, aproximativ 70 % din locurile de muncă nu sunt anunțate! Informațiile transmise pe cale orală se pot dovedi esențiale pentru a afla despre noi roluri sau pentru a fi recomandat pentru noi roluri.
Menționați doar experiența profesională relevantă
Dacă aveți o experiență profesională vastă, menționați doar aspectele relevante pentru funcția dorită. Dacă vă aflați în situația opusă și considerați că nu aveți experiență relevantă, încercați să demonstrați cum ar putea ajuta într-o nouă funcție orice experiență pe care o AVEȚI. Ce competențe noi ați obținut? Ați dobândit anumite experiențe, în special, care v-au oferit o curbă de învățare rapidă? Cel mai important, cum ați aplica în funcția dorită experiența și cunoștințele pe care le-ați acumulat?
Utilizați cuvinte-cheie și termeni de căutare în secțiunea „competențe”
Cuvintele pe care le introduceți în secțiunea competențe sunt cuvinte-cheie. Dacă o persoană care se ocupă de recrutări caută aceste cuvinte pe LinkedIn, profilul dumneavoastră se va fi afișa. În profilul dumneavoastră puteți menționa până la 50 de competențe, ceea ce înseamnă o foarte bună ocazie să maximizați șansele afișării profilului dumneavoastră în rezultatele căutărilor. Pentru a beneficia și mai mult de această funcționalitate, solicitați contactelor dumneavoastră să vă recomande competențele printr-o simplă actualizare a statutului, propuneți eventual să faceți același lucru pentru ele. Astfel veți mări credibilitatea profilului dumneavoastră.
Identificați-vă și alegeți-vă contactele
În pofida a ceea ce ați putea crede, profilul dumneavoastră nu va fi îmbunătățit dacă aveți mii de contacte. Acest lucru nu va face decât să vă scadă credibilitatea și va fi mai greu să filtrați postările și oportunitățile relevante de cele irelevante. Începeți prin a vă conecta cu persoanele cu care ați lucrat sau cu care lucrați în prezent. Apoi, identificați prietenii și membrii familiei care lucrează în domenii relevante pentru parcursul profesional pe care l-ați ales. În sfârșit, găsiți persoane care ocupă funcții pe care ați dori să le ocupați în viitor și trimiteți-le o invitație personalizată, explicându-le de ce ați ales să vă conectați cu ele în special.
Sperăm ca aceste sfaturi să vă ajute să vă creați un profil LinkedIn prin care să ajungeți să ocupați funcția mult dorită!
În parteneriat cu EURES, Portalul mobilității europene pentru ocuparea forței de muncă.
Linkuri conexe:
Mai multe informații:
Zilele europene ale locurilor de muncă
Găsiți un membru al personalului EURES
Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES
Baza de date cu locuri de muncă a EURES
Servicii EURES pentru angajatori
Calendarul evenimentelor EURES
Următoarele evenimente online
EURES pe Facebook
EURES pe Twitter
EURES pe LinkedIn
Detalii
- Data publicării
- 11 septembrie 2019
- Autori
- Autoritatea Europeană a Muncii | Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
- Teme
- Afaceri / Antreprenoriat
- Sugestii și sfaturi
- Tineret
- Sectorul
- Accomodation and food service activities
- Activities of extraterritorial organisations and bodies
- Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
- Administrative and support service activities
- Agriculture, forestry and fishing
- Arts, entertainment and recreation
- Construction
- Education
- Electricity, gas, steam and air conditioning supply
- Financial and insurance activities
- Human health and social work activities
- Information and communication
- Manufacturing
- Mining and quarrying
- Other service activities
- Professional, scientific and technical activities
- Public administration and defence; compulsory social security
- Real estate activities
- Transportation and storage
- Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
- Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles