Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)
Sajtócikk2020. november 19.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás FőigazgatóságaOlvasási idő: 4 perc

Hogyan végezhet munkaerő-felvételt hatékonyan az EURES segítségével a világjárvány idején

A Covid19 világjárvány világszerte hatással van a munkakörnyezetre, ami megváltoztatta a vállalkozások munkaerő-felvételének módját. Olvassa el öt leghasznosabb tippünket, hogyan végezhető továbbra is a munkaerő felvétele ebben a kihívásokkal teli környezetben.

How to recruit effectively with EURES during the pandemic
EURES

Mérje fel, milyen készségekre van szüksége a vállalkozásának

A sikeres munkaerő-felvételhez és a megfelelő jelöltek érdeklődésének a felkeltéséhez le kell tudni pontosan írni, hogy kit is keres. A Covid19-világjárvány hatással lehet a hagyományos munkakörökre, de egyúttal új lehetőségeket is nyithat vállalkozása számára, ezért érdemes újból értékelni, hogy milyen készségekre van szüksége. Azonosítania kell a lehetséges új munkaköröket és át kell gondolnia, hogy ezekhez milyen készségekre és felelősségi körökre van szükség, hogy megtalálja a megfelelő személyt az adott álláshely betöltésére.

Vegye igénybe a kiterjedt EURES-adatbázist

Az EURES a foglalkoztatási mobilitásra épül, és jelentős tapasztalattal rendelkezik a munkáltatók által kínált és a munkavállalók által keresett készségek összehangolásában. A több mint 600 ezer önéletrajz és a könnyen használható keresési módszer segítségével Ön is könnyebben megtalálhatja a leendő alkalmazottait. A Find candidates („Jelöltek keresése”) funkció lehetővé teszi, hogy többek között készségeik, beszélt nyelveik, tapasztalatuk és képzettségük alapján konkrét jelölteket célozzon meg.

A keresés kiterjesztése

A Covid19-világjárvány rugalmasabb és kiterjedt munkavégzési politikákat eredményezett. Ha vállalkozása sikeresen átállt a rugalmas munkavégzésre, előfordulhat, hogy a korábbiakhoz képest nagyobb területen tudja keresni a tökéletesen megfelelő jelölteket. Ahelyett, hogy a keresést az Önhöz közeli területekre korlátozná, fontolja meg az EURES igénybe vételét a földrajzi akadályok leküzdésében, és a közelség helyett a készségeket részesítse előnyben. Az EURES-tanácsadók megfelelő információkkal és tanácsokkal szolgálhatnak azzal kapcsolatban, hogyan lehet új alkalmazottakat felvenni, és hogyan találhat Európa-szerte megfelelő jelölteket  az Önnél megüresedettt álláshelykre.

Virtuális munkaerő-felvételi terv

Mivel a  Covid19 idején sok a bizonytalanság, alapvető fontosságú, hogy a vállalkozások online eljárásokkal is rendelkezzenek a munkaerő-felvétel lefolytatásához. Előfordulhat, hogy a potenciális jelöltek nem utazhatnak az interjúra, és a helyi korlátozások miatt a közösségi kontaktusok korlátozására vonatkozó intézkedéseket kell betartaniuk. A felvételi eljárások online lefolytatása és a jelöltek meghallgatása olyan platformokon keresztül, mint a Zoom, a Skype és a Microsoft Teams, nemcsak a Covid19-világjárvány által okozott kihívások egy részét oldja meg, hanem időt és pénzt takarít meg minden érintett számára.

Vegyen részt az EURES virtuális rendezvényein

Az EURES számos virtuális rendezvénynek ad otthont, amelyek összekötik a munkaadókat a világ minden tájáról érkező álláskeresőkkel. A virtuális állásbörzék kiváló lehetőséget kínálnak a betöltendő állások meghirdetésére, biztosítva, hogy az álláshirdetések eljussanak az érintett álláskeresőkhöz. Az eseményekre meghatározott időpontban kerül sor, lehetővé téve a résztvevők számára, hogy valós időben kapcsolatba lépjenek a munkáltatókkal, és kérdéseikre választ kapjanak. Munkaadóként a résztvevők számára bemutathatja a vállalatát és a munkakörnyezetet, valamint ismertetheti a betöltendő álláslehetőségeket is. Az online események után rövid időn belül álláspályázatokra is sor kerülhet, mivel a résztvevőknek lehetőségük van arra, hogy a rendezvény alatt feltöltsék önéletrajzukat és állásokra jelentkezzenek.

Az EURES segítségével való munkaerő-felvétellel kapcsolatos további információkért, kérjük látogasson el a Hogyan segíthet Önnek az EURES az európai szintű toborzásban? weboldalra!

 

Kapcsolódó linkek:

Zoom

Skype

Microsoft Teams

Jelöltek keresése

EURES események

Hogyan segíthet Önnek az EURES az európai szintű toborzásban?

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebook-on

Az EURES a Twitter-en

Az EURES a LinkedIn-en

Témák
 • Üzlet / Vállalkozás
 • Javaslatok és tippek
 • Toborzási trendek
Kapcsolódó szakasz(ok)
Ágazat
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.