Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο19 Νοεμβρίου 2020Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης1' χρόνος ανάγνωσης

Πώς να κάνετε επιτυχείς προσλήψεις με τη βοήθεια του EURES στη διάρκεια της πανδημίας

Η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει το εργασιακό περιβάλλον σε ολόκληρο τον κόσμο, γεγονός που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν προσωπικό. Διαβάστε τις πέντε κορυφαίες συμβουλές μας σχετικά με το πώς μπορείτε να συνεχίσετε τις προσλήψεις σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον.

How to recruit effectively with EURES during the pandemic
EURES

Αξιολογήστε τις δεξιότητες που χρειάζεστε για την επιχείρησή σας

Για να κάνετε επιτυχείς προσλήψεις και να προσελκύσετε τους κατάλληλους υποψηφίους, θα πρέπει να είστε σε θέση να περιγράψετε επακριβώς τι αναζητάτε. Η πανδημία COVID-19 μπορεί να έχει επηρεάσει τους παραδοσιακούς ρόλους εργασίας και να έχει δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην επιχείρησή σας, επομένως θα ήταν σκόπιμο να επαναξιολογήσετε τις δεξιότητες που απαιτούνται. Θα πρέπει να προσδιορίσετε πιθανούς νέους ρόλους εργασίας και να εξετάσετε τις δεξιότητες και τις ευθύνες που σας είναι απαραίτητες, ώστε να βρείτε το κατάλληλο άτομο για τη θέση εργασίας που χρειάζεστε.

Χρησιμοποιήστε την εκτεταμένη βάση δεδομένων του EURES

Το EURES βασίζεται στην επαγγελματική κινητικότητα και έχει εμπειρία στην αντιστοίχιση εργοδοτών με εργαζομένους. Με περισσότερα από 600.000 βιογραφικά σημειώματα και μια εύχρηστη διαδικασία αναζήτησης, μπορεί πιο εύκολα και αποτελεσματικά να βρει για σας τον υπάλληλο που χρειάζεστε για την εταιρεία σας. Η λειτουργία «Αναζήτηση υποψηφίων » σάς δίνει τη δυνατότητα να στοχεύετε συγκεκριμένους υποψηφίους με βάση διάφορα κριτήρια, όπως οι δεξιότητες, οι γλώσσες, η εμπειρία και η εκπαίδευσή τους.

Επεκτείνετε την αναζήτησή σας

Η συγκυρία της πανδημίας COVID-19 οδήγησε σε περισσότερες και εκτεταμένες ευέλικτες πολιτικές εργασίας. Εάν η επιχείρησή σας έχει προσαρμοστεί στην ευέλικτη εργασία, πιθανόν να μπορείτε να διευρύνετε τον γεωγραφικό σας ορίζοντα για την αναζήτηση του ιδανικού υποψηφίου. Αντί να περιορίσετε την αναζήτησή σας στην περιοχή που βρίσκεστε, εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης του EURES για να ξεπεράσετε τους γεωγραφικούς φραγμούς και να δώσετε προτεραιότητα στις δεξιότητες που χρειάζεστε και όχι στο κριτήριο της εγγύτητας. Οι σύμβουλοι EURES  μπορούν να σας παράσχουν πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης νέων υπαλλήλων και αντιστοίχισης των κενών θέσεων που έχετε με τους κατάλληλους υποψηφίους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Να έχετε ένα εικονικό σχέδιο προσλήψεων

Δεδομένου ότι η πανδημία COVID-19 δημιουργεί πολύ μεγάλη αβεβαιότητα, είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να διαθέτουν επιγραμμικές διαδικασίες που θα τους δίνουν ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να διενεργούν προσλήψεις. Οι υποψήφιοι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να ταξιδέψουν για να λάβουν μέρος σε συνέντευξη και να είναι υποχρεωμένοι να τηρούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω των τοπικών περιορισμών. Προσαρμόζοντας διαδικτυακά τις διαδικασίες προσλήψεων της εταιρείας σας και πραγματοποιώντας τις συνεντεύξεις με τους υποψηφίους μέσω πλατφορμών όπως το Zoom, το Skype και το Microsoft Teams, όχι μόνο ξεπερνάτε ορισμένες από τις προκλήσεις της πανδημίας COVID-19, αλλά εξοικονομείτε επίσης χρόνο και χρήμα για όλους τους ενδιαφερομένους.

Συμμετέχετε στις εικονικές εκδηλώσεις του EURES

Το EURES φιλοξενεί μια σειρά εικονικών εκδηλώσεων που φέρνουν σε επαφή εργοδότες και άτομα που αναζητούν εργασία από όλο τον κόσμο. Οι εικονικές εκδηλώσεις για θέσεις εργασίας παρέχουν την ιδανική ευκαιρία για να δημοσιεύσετε τις κενές θέσεις εργασίας που έχετε, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα απευθύνονται στους κατάλληλους υποψηφίους. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε καθορισμένο χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επικοινωνούν με τους εργοδότες σε πραγματικό χρόνο και να λαμβάνουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Ως εργοδότης, μπορείτε επίσης να ενημερώνετε τους συμμετέχοντες σχετικά με την εταιρεία σας και το εργασιακό σας περιβάλλον, καθώς και σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις. Στις διαδικτυακές εκδηλώσεις μπορούν να υποβάλλονται απευθείας αιτήσεις εργασίας, καθώς οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να τηλεφορτώνουν το βιογραφικό τους και να υποβάλουν αίτηση για εργασία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσλήψεις μέσω του EURES, δείτε Πώς μπορεί το EURES να σας βοηθήσει να προσλάβετε νέους εργαζομένους στην Ευρώπη.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Zoom

Skype

Microsoft Teams

Αναζήτηση υποψηφίων

 εκδηλώσειςEURES

Πώς μπορεί το EURES να σας βοηθήσει να προσλάβετε νέους εργαζομένους στην Ευρώπη

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε συμβούλους EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

 

Read more:

European Job Days

Drop’pin@EURES

Find EURES Advisers

Living and working conditions in EURES countries

EURES Jobs Database

EURES services for employers

EURES Events Calendar

Upcoming Online Events

EURES on Facebook

EURES on Twitter

EURES on LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
 • Επιχειρήσεις /Επιχειρηματικότητα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Τάσεις προσλήψεων
Σχετικές ενότητες
Τομέας
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.