Glavni sadržaj
EURES (EURopean Employment Services)
Novinski članak28. kolovoza 2020.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Glavni prioriteti za poslodavce u svijetu nakon COVID-a 19

Kako se život polako vraća u normalu, vrlo je važno da poslodavci utvrde glavne prioritete za svoja poduzeća i posvete se njihovu rješavanju. U nastavku se navode neka od najvažnijih pitanja koja bi, prema našem mišljenju, poduzetnici trebali imati na umu poslujući u „novoj normalnosti”.

Top priorities for employers in a post-COVID-19 world
Shutterstock

Poticanje fleksibilnosti

U svijetu nakon COVID-a 19 važno je da poslodavci svojim zaposlenicama i dalje dopuste rad od kuće, ako je moguće. Mnogi radnici vjerojatno će se odlučiti vratiti u ured, ali onima slabog imuniteta i onima koji žive s osobama iz rizičnih skupina trebalo bi omogućiti rad u sigurnosti njihovih domova. Osim toga, poslodavci bi trebali svojim zaposlenicima koji rade od kuće osigurati sve potrebne alate i uređaje kako bi mogli uspješno obavljati svoj posao.

Zaštita zdravlja radnika

Poslodavci bi trebali postupati u skladu s nacionalnim zakonodavstvom i zajamčiti da su radna smjesta sigurna za povratak radnika. Postoje mnoge mjere predostrožnosti koje poslodavci mogu poduzeti kako bi zaštitili zdravlje radnika; među ostalima, to su povećanje razmaka među radnim stolovima, primjena pravila o držanju fizičke udaljenosti, postavljanje sredstava za dezinfekciju i pomnije čišćenje radnih stolova i površina koje se često dodiruju. Poslodavci bi trebali uzeti u obzir i pitanja koja brinu njihove zaposlenike (primjerice, putem interne ankete).

Koristi od novih vještina zaposlenika

Tijekom krize prouzročene koronavirusom kod mnogih su zaposlenika došle do izražaja neke dotad nepoznate vještine, poput fleksibilnosti i prilagodljivosti. Uz to, poslodavci su kod nekih radnika otkrili „skrivene talente” kao što su liderstvo i inovativnost, koje nikako ne bi smjeli zanemariti. Mogli bi razmisliti o tome da takvim radnicima povjere odgovornosti za mentorske programe, rad u socijalnim odborima ili pomoć na daljinu pri integraciji i uvođenju u posao novih zaposlenika. Osim toga, inovativni zaposlenici mogli bi sudjelovati u spontanim raspravama o novim poslovnim prilikama (brainstorming). Oni koji se spretno koriste tehnologijom i digitalnim alatima mogli bi se uključiti u testiranje novih tehnoloških rješenja za zaštitu poslovanja od budućih kriza.

Poticanje kontakata među osobljem

Nedostatak socijalne interakcije s prijateljima i kolegama jedan je od najvećih nedostataka rada od kuće. Važno je da poslodavci stvore više prilika za druženje u uredu, primjerice potičući češće stanke za kavu, organizirajući zajednička druženja petkom ili druga događanja za cijelo poduzeće. Na taj se način članovi tima mogu ponovno zbližiti nakon višemjesečne izolacije.

Briga za mentalno zdravlje

Socijalna i gospodarska neizvjesnost prouzročena bolešću COVID-19 ozbiljno je ugrozila mentalno zdravlje ljudi. Stoga je važno da u predstojećim mjesecima poslodavci mentalno zdravlje svojih radnika stave na prvo mjesto jer je sreća zaposlenika od ključne važnosti. Poslodavci bi trebali osigurati da u njihovim poduzećima postoje akcijski planovi za dobrobit zaposlenika kako bi oni osjećali da imaju potrebnu potporu.

Bolja interna komunikacija

Važno je da poslodavci uspostave jasne komunikacijske kanale i zaposlenike obavještavaju o svim promjenama u poduzeću. Puno je neizvjesnosti u pogledu budućnosti pa bi stoga poduzeća trebala biti spremna brzo donositi odluke i ne dopustiti da se radnici pitaju što se događa. Jasna i redovita komunikacija pridonijet će zadovoljstvu zaposlenika i uvjeriti ih da njihov poslodavac drži situaciju pod kontrolom.

Pročitajte ovaj članak u kojem se opisuje kako je COVID-19 promijenio način na koji radimo.

 

Korisne poveznice:

Osam najboljih internetskih alata za suradnju timova na daljinu

Četiri promjene u načinu rada koje su posljedica COVID-a 19

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Drop’pin@EURES

Pronađite savjetnike EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

Teme
Posao /PoduzetništvoVanjske vijesti EURES-aVanjski dioniciSavjetiVijesti o tržištu rada/vijesti o mobilnostiTrendovi zapošljavanja
Povezani odjeljak(i)
Život i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.