Glavni sadržaj
EURES (EURopean Employment Services)
Novinski članak25. listopada 2017.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Pronalaženje zaposlenika za sve

Zašto potencijalni mladi zaposlenik s radnim iskustvom ima za ponuditi isto toliko kao i onaj s diplomom.

Recruitment for all

Broj mladih Europljana koji pohađaju sveučilište porastao je tijekom posljednjih nekoliko desetljeća. U mnogim zemljama, sveučilište se smatralo prirodnim sljedećim korakom nakon završetka škole i za mlade ljude nije postojalo mnogo drugih mogućnosti, osim da se odmah zaposle. I dok su se posljednjih godina stavovi promijenili, uz važnost Strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (SOO) te zamaha ostvarenog u strukovnim naukovanjima, mnoga poduzeća i organizacije još uvijek inzistiraju da njihovi potencijalni zaposlenici imaju diplomu.

Za neke djelatnosti – posebno znanstvene ili medicinske – zahtjevi radnih mjesta su takvi da je sveučilišna diploma zaista neophodna. Ali, što je s onim djelatnostima koje nisu u takvoj situaciji? Propuštaju li one priliku za savršenim kandidatom samo zato jer je ta mlada osoba odabrala raditi umjesto studirati?

Da, mislimo da propuštaju.

Iskustvo iz stvarnog svijeta

Osobe bez diplome mogu ponuditi isto toliko kao i osobe s diplomom, samo na drugačije načine. Iako im možda nedostaje znanje i najnovije tehnike koje se mogu naučiti na sveučilišnom studiju, one vjerojatnije imaju odgovarajuće radno iskustvo – možda i višegodišnje – a to iskustvo iz stvarnog svijeta neprocjenjivo je kad se radi o daljnjem napretku vašeg poslovanja. Poznavanje djelatnosti, klijenata, postupaka i pristupa stvaraju svestranog zaposlenika koji ima saznanja koja mogu nedostajati osobi s diplomom.

Meke vještine

Komunikacija, timski rad, rješavanje problema, pregovaranje... posao podrazumijeva mnogo više od praktičnog znanja. Iako će sveučilišni život svakako doprinijeti učinkovitom komuniciranju i timskom radu, ove „meke vještine“ uglavnom se razvijaju kroz iskustvo na radnom mjestu. Mladi radnici naučit će kako se nositi s odgovornošću, kako raditi pod pritiskom i upravljati rokovima na način na koji njihovi kolege na sveučilištima možda neće.

Poznavanje radnog mjesta

Početak rada na prvom poslu nakon sveučilišta može biti šok. Ne radi se samo o potpuno novoj okolini, već život na radnom mjestu zahtijeva potpuno drugačiji pristup od života na sveučilištu. Naučiti kako se pravilno ponašati i prilagoditi na rad s kolegama, od kojih svaki ima svoje vlastite pristupe i osobitosti, može potrajati neko vrijeme.

Za one koji umjesto diplome imaju radno iskustvo promjena će vjerojatno biti lakša, budući da već imaju iskustva s radnom okolinom. Oni će također moći odmah dati svoj doprinos poduzeću zahvaljujući postojećim vještinama te im neće biti potrebna obuka kao što je možda potrebna osobi s diplomom.

Na ravnopravnoj osnovi

Naravno, ne kažemo da poduzeća nikad ne bi trebala zapošljavati osobe s diplomama – naposljetku, osobe s diplomama mogu mnogo toga pružiti, a vrijeme provedeno na sveučilištu naučilo ih vrijednim lekcijama. Ali, razmatranjem različitih mogućnosti i uzimanjem u obzir osoba s radnim iskustvom na ravnopravnoj osnovi, poduzeća i organizacije iskoristit će najbolje od obje kategorije kandidata te će pronaći onog idealnog koji će se pridružiti njihovoj tvrtki.

Izvrsno osoblje treba izvrsno mjesto za rad, pa zašto ne provjerite 5 savjeta za stvaranje uspješnog radnog mjesta kako biste dobili inspiraciju?

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Drop’pin@EURES

Pronađite savjetnika EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

Službe EURES-a za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

EURES na portalu Google+

Teme
Posao /PoduzetništvoTrendovi zapošljavanjaMladost
Povezani odjeljak(i)
Život i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.