Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel8. november 2019Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion3 min læsetid

Fransk regnskabsfører finder nye udfordringer i Nederlandene med hjælp fra Dit første Euresjob

Efter et år i Madrid og seks måneder i Sydamerika havde Laurène Moulin fået smag for at rejse. Med hjælp fra Dit første Euresjob kastede hun sig ud i endnu en udfordring i udlandet — denne gang i Nederlandene. Vi talte med Laurène for at høre hendes historie.

French accountant finds new challenge in the Netherlands with Your first EURES job
Laurène Moulin/Remko de Bruin

Efter at have afsluttet sine universitetsstudier rejste Laurène i første omgang rundt i Sydamerika i seks måneder. Efter sin hjemkomst til Frankrig besluttede hun sig igen for at flytte til udlandet — denne gang for at arbejde.

Laurène havde "altid haft smag for udfordringer" og var opsat på at arbejde i Nederlandene, da hun havde mødt sin nederlandske kæreste i forbindelse med sit Erasmus+-udvekslingsophold i Madrid og ønskede at flytte tættere på ham.

Laurènes første Euresjob

I forbindelse med et møde hos pôle emploi — den nationale arbejdsformidling, der koordinerer Eures' tjenester i Frankrig — faldt Laurène over Dit første Euresjob, en ordning for jobsøgende i aldersgruppen 18-35 år.

"Jeg havde set en brochure om, hvordan pôle emploi kunne hjælpe med at søge efter et job i udlandet. Jeg nævnte dette under mødet og blev henvist til en specialiseret rådgiver," siger Laurène.

Fokuserede workshopper og langsigtet støtte

Laurène fik mulighed for at deltage i specifikke Euresworkshopper for at få mere at vide om arbejdsmarkedet, kulturen og dagligdagen i Nederlandene.

"Hun deltog i vores workshop om "leve- og arbejdsvilkår i Nederlandene" for at tilpasse sit CV og følgebrev, og vi søgte efter jobtilbud på Euresportalen," fortæller Beatriz Espinosa, den Euresmedarbejder, der støttede Laurène. "Hun fandt hurtigt et job, og jeg foreslog økonomisk støtte til flytningen gennem Dit første Euresjob."

Laurène fandt en stilling som regnskabsfører for Domino's Pizza. Selv om Laurène bor i Nederlandene, er hun ansvarlig for den økonomiske forvaltning, overvågning og rapportering for kædens afdelinger i Frankrig.

"Jeg kan fuldt ud anbefale Eures og ordningen Dit første Euresjob," siger hun. "De besvarer alle spørgsmål, du måtte have med hensyn til at arbejde og bo i udlandet, og deres hjælp og rådgivning er virkelig værdifuld. Der blev taget virkelig godt hånd om mig. Der er opfølgning indtil seks måneder, efter at man begynder at arbejde, og de støtter derfor også én på lang sigt."

"Eures ydede også økonomisk støtte, da jeg flyttede, hvilke gjorde tingene meget lettere."

"En fantastisk mulighed"

Laurène har sat pris på den afslappede og sociale kontorkultur i Nederlandene. Arbejdet i et internationalt team har også været med til at forbedre hendes engelsk i en erhvervsmæssig sammenhæng, selv om dette var en udfordring i første omgang.

"Jeg tror, at den største vanskelighed, jeg havde, var sprogbarrieren," siger hun. "Jeg kan ikke nederlandsk, og jeg kendte ikke meget til fagligt engelsk i begyndelsen. Man lærer dog meget hurtigt, så det er ikke noget problem. At begynde et nyt liv i et andet land — også med et job, jeg var glad for — det var en fantastisk mulighed."

"Hvis du gør dig for alt mange tanker, kommer du aldrig afsted!"

Alt det administrative i forbindelse med en flytning til udlandet — registrering som bosiddende, åbning af en bankkonto osv. — kan få nogle jobsøgende til at opgive idéen. Laurène indrømmer, at hun havde en masse papirarbejde, men føler ikke, at andre bør lade sig afskrække af dette.

"Det er tidskrævende at udfylde al dokumentationen, men dette er kun i begyndelsen af flytningen. Derefter er det ok," siger hun. "Gør dig ikke alt for mange tanker," råder Laurène. "Hvis du tænker for meget over det, kommer du aldrig afsted!"

Hvis du er interesseret i at arbejde i udlandet, kan du besøge Euresportalen i dag for at se millioner af job eller kontakte en Euresmedarbejder i din region.

 

Relevante links:

Dit første Euresjob

Erasmus+

Euresportalen

Euresmedarbejdere

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresmedarbejder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
 • Succeshistorier
 • Ungdom
Relaterede sektion(er)
Sektor
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.