Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)
Sajtócikk2021. szeptember 13.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

EURES lehetőségek: Amit feltétlenül tudnia kell

Annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználhassa az EURES által kínált lehetőségeket, összeállítottunk egy gyors útmutatót. Ha kíváncsi, hogyan segíthet Önnek a platform, olvasson tovább.

EURES opportunities: What you need to know
EURES

Találja meg álmai állását 

Az EURES több ezer önéletrajzot tárol, amelyeket a munkáltatók Európa-szerte bármikor könnyen megtalálhatnak. Emellett az összes ágazatban az állásajánlatok széles skáláját kínálja – Önnek csak annyit kell tennie, hogy rákeres az Ön által keresett állástípusra. Ha talál egy megfelelő álláslehetőséget, az EURES által megadott egyszerű lépéseket kövesse, hogy a munkáltató is láthassa, hogy érdeklődik, és nyújtsa be jelentkezését. Addig is, ha bármilyen kérdése van az állással vagy az adott országgal kapcsolatban, forduljon helyi EURES-tanácsadójához, aki szívesen válaszol minden kérdésére, és segít a keresésben.

Beilleszkedés egy új helyen

Egy új munka egyúttal új helyet is jelenthet. Egy új régióba vagy országba költözni kihívást jelentő és megterhelő feladatnak tűnhet, de az EURES gondoskodik arról, hogy ne egyedül kelljen megbirkóznia vele. A helyi EURES-tanácsadók végigkísérik Önt a kiköltözés egyes lépésein. Tapasztalattal rendelkeznek az áttelepülés minden területén, és a lakáskereséstől kezdve az új bankszámla létrehozásáig mindenben támogatást nyújthatnak Önnek.

Kapcsolatépítés

Az álláskeresők és a munkahelyek egymásra találását célzó küldetésének részeként az EURES nagy szerepet játszik az Európai (Online) Foglalkoztatási Napok szervezésében, ezek toborzási rendezvények, amelyek Európa-szerte összekötik a munkaadókat és az álláskeresőket. A rendezvények keretében a részt vevő, munkavállalókat kereső munkáltatók előadásokat tartanak, és a külföldi munkavállalással kapcsolatos információs pontok is bemutatásra kerülnek. A rendezvények lehetőséget biztosítanak arra, hogy Ön a különböző vállalatok munkakörülményeiről, a munkaerőpiacról, a felvételi folyamatokról, valamint a meghirdetett állásokról is kérdezhessen. A munkáltatókkal való találkozás nem csak sikeres álláshoz vezethet, hanem egyben lehetőség arra is, hogy bővítse kapcsolatrendszerét, és többet tudjon meg a szervezetek működéséről.

További támogatáshoz való hozzáférés

Az álláskeresés és a költözés nem mindig egyszerű folyamat, ezért az EURES többet nyújt, mint a betöltetlen álláshelyek listáját. Közel 1000 EURES-tanácsadó áll rendelkezésére, hogy végigkísérje pályafutása során, és minden kérdésére választ adjon. Minden régióban vannak olyan helyi tanácsadók, akik arra szakosodtak, hogy az álláskeresőknek és a munkáltatóknak tájékoztatást és útmutatást nyújtsanak, és a munkaközvetítésben is segítsenek. Egyes esetekben az EURES segít Önnek pénzügyi támogatáshoz jutni, például ösztöndíjakhoz és utazási utalványokhoz, hogy a lehető legzökkenőmentesebb legyen a munkahelyváltás, valamint tanulási és fejlődési lehetőségekhez, hogy bővítse készségeit és bemutathassa azokat a potenciális munkáltatóknak. Az EURES olyan intézkedésekkel és kezdeményezésekkel, mint az EURES célzott mobilitási programja, és az Europass, azon dolgozik, hogy Önt felvértezze a karrierjéhez szükséges eszközökkel.

Új tippek és trükkök szerzése

Az EURES portál egy olyan oldalt is tartalmaz, amely gyakorlati tippekkel és tanácsokkal szolgál, javaslatok és tippek hogy segítsen Önnek tájékozódni az európai álláslehetőségekről, a határokon túli költözésről és az életről Európában. Az oldalon kitérnek arra, hogyan és hol találhat információkat a munkaerőpiacról, a mobilitás jogi vonatkozásaira, az álláspályázatokra, valamint azokra a legfontosabb dolgokra, amelyeket figyelembe kell venni, ha egy új országba költözik.

Az EURES-szolgáltatásokról további információkat talál a weboldal különböző részein. Az EURES-tagok és -partnerek elérhetőségei az „EURES az egyes országokban” oldalon találhatók, illetve fordulhat közvetlenül egy EURES-tanácsadóhoz telefonon, levélben, illetve chat-en keresztül. A portál használatával vagy bármely más kérdéssel kapcsolatban az EURES ügyfélszolgálatához is fordulhat segítségért.

Rengeteg felfedezni való van, ezért még ma regisztráljon ingyenes fiókot, hogy elkezdhesse. Partnerségben az EURES-szel, az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portáljával.

 

Kapcsolódó linkek:

Európai (Online) Foglalkoztatási Napok

EURES célzott mobilitási program

Europass

javaslatok és tippek

EURES az egyes országokban

Lépjen kapcsolatba egy EURES-tanácsadóval

EURES ügyfélszolgálat

Regisztáljon ingyenes fiókot
 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
Üzlet / VállalkozásEU mobilitási eszköztárAz EURES legjobb gyakorlataEURES képzésIfjúság
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.