Направо към основното съдържание
Лого
EURES (EURopean Employment Services)
Новинарска статия13 Септември 2021 г.Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“Време за четене 1 мин

Възможности с EURES: Какво трябва да знаете

Изготвихме кратко ръководство, за да може да се възползвате в пълна степен от възможностите, които предлага EURES. Ако се питате как може да ви помогне платформата, четете нататък.

EURES opportunities: What you need to know
EURES

Намиране на мечтаната работа                                                                                             

В EURES се съхраняват хиляди автобиографии, които работодателите в цяла Европа могат лесно да намерят по всяко време. EURES също така рекламира широк спектър от свободни работни места във всички сектори — всичко, което трябва да направите, е да потърсите вида работа, която желаете. Когато намерите подходящото свободно място, следвайте простите стъпки, предвидени в EURES, за да покажете на работодателя, че проявявате интерес към работата, и да подадете заявление. Междувременно, ако имате въпроси относно работата или страната, в която тя се предлага, можете да се свържете с местен съветник на EURES, който с готовност ще ви помогне да намерите отговор на всякакви въпроси и ще ви помогне в търсенето.

Установяване на ново място                                                                                         

Новата работа може да ви отведе на ново място. Преместването в нов регион или държава може да изглежда предизвикателна и трудна задача, но EURES дава гаранция, че не сте сами в осъществяването ѝ. Местните съветници на EURES ще ви насочват по време на всяка стъпка при преместването ви. Те имат опит във всички аспекти на преместването и могат да ви помогнат с всичко — от намирането на жилище до откриването на нова банкова сметка.

Създаване на контакти                                                                                                       

Като част от мисията си да намира подходящи работни места за търсещите работа, EURES играе важна роля в организирането на европейските (онлайн) дни на заетостта — прояви за набиране на служители, свързващи работодатели от цяла Европа с търсещите работа. Проявите включват презентации от участващите работодатели, които търсят работници, и информационни центрове относно работа в чужбина. Те дават възможност да се поиска информация от различни дружества относно техните условия на труд, пазара на труда, процесите на набиране на персонал и дори работните места, които рекламират. Срещата с работодателите може не само да доведе до намиране на работа, а е също така възможност да разширите своя кръг от контакти и да научите повече за начина, по който функционират организациите.

Достъп до допълнителна подкрепа

Намирането на работа и преместването не винаги е лесен процес, поради което EURES не се ограничава само до предоставянето на списък със свободни работни места. Близо 1 000 съветници на EURES са на разположение, за да ви насочват през цялата ви кариера, като отговарят на всички ваши въпроси. Във всеки регион има местни съветници, които са специализирани в предоставянето на информация, насоки и намиране на работа както за търсещите работа, така и за работодателите. В някои случаи EURES ви помага да получите финансова подкрепа, например безвъзмездни средства и ваучери за пътуване, като гаранция, че преходът ви към друга работа ще бъде възможно най-безпроблемен, както и възможности за учене и развитие, за да повишите уменията си и да ги представите на потенциални работодатели. Като използва действия и инициативи, например целевата схема за мобилност на EURES и Europass, EURES работи, за да ви предостави инструментите, от които се нуждаете за вашата кариера.

Получаване на нови съвети и указания                                                                         

Уебсайтът на портала EURES включва страница, посветена на практически препоръки и съвети, които да ви помогнат да се ориентирате при разглеждане на възможности за работа, като се придвижвате през границите, и за живота в Европа. Те обхващат как и къде да се намери информация за пазара на труда, правните аспекти на мобилността, кандидатстването за работа и ключовите неща, които трябва да се вземат предвид при преместване в нова държава.

Можете да намерите повече информация за услугите на EURES, като посетите различните раздели на този уебсайт. Намерете координатите за връзка с членовете и партньорите на EURES на страницата EURES във вашата страна или се свържете със съветник на EURES директно по телефон, електронна поща или чат. Можете също да се свържете с бюрото за помощ на EURES за съдействие при използването на портала или всякакви други въпроси, които може да възникнат.

Могат да се научат много неща, затова, като начало, регистрирайте безплатно своя профил сега!                                                                                                                                В партньорство с европейския портал за професионална мобилност EURES.

 

Връзки по темата:                                                                                                 

Европейски (онлайн) дни на труда

целева схема за мобилност на EURES

Europass

Препоръки и съвети

EURES във вашата страна

Свържете се със съветник на EURES

Бюро за помощ на EURES

Регистрирайте безплатно профил
 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

Теми
 • Бизнес /Предприемачество
 • Инструментариум на ЕС за мобилност
 • Най-добра практика на EURES
 • EURES обучение
 • Младост
Сектор
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.