Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel13. september 2021Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion5 min læsetid

Eures' muligheder: Hvad du skal vide

For at du fuldt ud kan udnytte de muligheder, Eures tilbyder, har vi udarbejdet en kort vejledning. Hvis du spekulerer på, hvordan platformen kan hjælpe dig, kan du læse videre her.

EURES opportunities: What you need to know
EURES

Find dit drømmejob                                                                                                           

Eures lagrer tusindvis af CV'er, som arbejdsgivere i hele Europa altid har let adgang til. Det opslår også en bred vifte af ledige stillinger på tværs af alle sektorer — du skal bare søge efter den type job, du leder efter. Når du finder en ledig stilling, følg da Eures' enkle trin til at vise arbejdsgiveren, du er interesseret, og send en ansøgning. Hvis du i mellemtiden har spørgsmål til jobbet eller det land, det tilbydes i, kan du kontakte en lokal Euresvejleder, som er klar til at besvare spørgsmål og hjælpe dig med din søgning.

Flytning til et nyt sted                                                                                                                 

Et nyt job kan betyde, at du skal flytte et nyt sted hen. Det kan virke vanskeligt og overvældende at skulle flytte til et nyt område eller et nyt land, men Eures sørger for, at du ikke står med det alene. De lokale Euresvejledere hjælper dig igennem hvert trin af flytningen. De har erfaring med alle aspekter af en flytning og kan hjælpe dig med alt lige fra bolig til åbning af en ny bankkonto.

Netværk                                                                                                                                 

Som led i sin opgave med at matche jobsøgende med job spiller Eures en stor rolle i tilrettelæggelsen af de europæiske (online) jobdage, som er rekrutteringsarrangementer, der sætter arbejdsgivere i hele Europa i forbindelse med jobsøgende. Arrangementerne omfatter præsentationer fra deltagende arbejdsgivere, der søger medarbejdere, og informationscentre om at arbejde i udlandet. Her har jobsøgende mulighed for at spørge forskellige virksomheder om deres arbejdsvilkår, arbejdsmarkedet, rekrutteringsprocesser og endda stillinger, de har slået op. Møde med arbejdsgivere kan ikke alene give udslag i et job, det er også en chance for at udvide dit netværk og lære mere om, hvordan virksomheder fungerer.

Adgang til ekstra støtte                                                                                                         

Det er ikke altid en let proces at finde et job og flytte, og derfor tilbyder Eures mere end blot en liste med stillingsopslag. Eures har næsten 1 000 vejledere, som kan rådgive dig gennem hele din karriere og besvare alle dine spørgsmål hen ad vejen. Hver region har lokale vejledere, der er specialiseret i at give information, vejledning og formidling til både jobsøgende og arbejdsgivere. I nogle tilfælde kan Eures hjælpe dig med at få adgang til økonomisk støtte, f.eks. legater og rejsekuponer, for at sikre, at din overgang til det nye job forløber så glat som muligt, og det kan tilbyde lærings- og udviklingsmuligheder, så du kan udvikle dine færdigheder og fremvise dem for potentielle arbejdsgivere. Ved hjælp af tiltag og initiativer, såsom Eures' målrettede mobilitetsordning og Europass, arbejder Eures for at give dig de værktøjer, du har brug for i din karriere.

Nyttige tips og idéer                                                                                                         

Euresportalens websted indeholder en side om praktiske råd og tips, der kan hjælpe dig med at navigere i jobmuligheder og bevæge dig på tværs af grænserne og livet i Europa. De omfatter, hvordan og hvor du finder information om arbejdsmarkedet, de juridiske aspekter af mobilitet, jobsøgning og de vigtigste ting at tage i betragtning, når man flytter til et nyt land.

Du kan finde flere oplysninger om Eures' tjenester ved at besøge de forskellige afsnit på dette websted. Find kontaktoplysninger på Euresmedlemmerne og -partnerne på siden "Eures i dit land", eller kontakt en Euresvejleder direkte på telefon, e-mail eller chat. Du kan også kontakte Eures' helpdesk for at få hjælp til at bruge portalen, eller hvis du har andre spørgsmål.

Der er meget at finde ud af, så opret dig en gratis konto i dag for at komme i gang.                Udarbejdet i samarbejde med Eures, den europæiske portal for jobmobilitet.

 

Relevante links:                                                                                                                 

Europæiske (online) jobdage

Eures' målrettede mobilitetsordning

Europass

Råd og tips

EURES i dit land

Kontakt en Euresvejleder

Eures' helpdesk

Opret en gratis konto
 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
 • Forretning/iværksætteri
 • EU-værktøjskasse til mobilitet
 • EURES bedste praksis
 • EURES-uddannelse
 • Ungdom
Sektor
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.