Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο13 Σεπτεμβρίου 2021Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης1' χρόνος ανάγνωσης

Ευκαιρίες EURES: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ευκαιρίες που προσφέρει το EURES, προετοιμάσαμε έναν γρήγορο οδηγό. Αν αναρωτιέστε για το πώς μπορεί να σας βοηθήσει η πλατφόρμα, συνεχίστε την ανάγνωση.

EURES opportunities: What you need to know
EURES

Πώς να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας

Το EURES αποθηκεύει χιλιάδες βιογραφικά σημειώματα, τα οποία οι εργοδότες μπορούν να βρουν εύκολα και ανά πάσα στιγμή από οποιοδήποτε μέρος της Ευρώπης. Το EURES προωθεί επίσης πολλές και διαφορετικές κενές θέσεις εργασίες για όλους τους τομείς – το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αναζητήσετε το είδος της θέσης που επιθυμείτε. Μόλις εντοπίσετε κενή θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, ακολουθείστε τα απλά βήματα που περιγράφει το EURES για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στον εργοδότη και να υποβάλετε αίτηση. Εν τω μεταξύ, αν έχετε απορίες για τη δουλειά ή τη χώρα στην οποία αυτή βρίσκεται, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους τοπικούς συμβούλους EURES, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να λύσουν όλες τις απορίες σας και να σας βοηθήσουν με την αναζήτησή σας.

Πώς να εγκατασταθείτε σε ένα νέο μέρος

Με τη νέα σας δουλειά μπορεί να χρειαστεί να μετακομίσετε. Η μετακόμιση σε νέα περιφέρεια ή χώρα μπορεί να φαντάζει δύσκολη και να τρομάζει, αλλά το EURES φροντίζει ώστε να μην αντιμετωπίσετε μόνοι σας την εμπειρία αυτή. Οι τοπικοί σύμβουλοι EURES σάς καθοδηγούν σε κάθε βήμα της μετακόμισής σας. Οι σύμβουλοι είναι έμπειροι σε όλες τις πτυχές της μετακόμισης και μπορούν να σας βοηθήσουν σε όλες τις διαδικασίες, από το να βρείτε στέγη έως να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό.

Δικτύωση

Το EURES, το οποίο έχει ως αποστολή να βρίσκει κατάλληλες θέσεις εργασίας για όλα τα άτομα που αναζητούν εργασία, συμβάλλει καθοριστικά στη διοργάνωση Ευρωπαϊκών (Διαδικτυακών) Ημερίδων Εργασίας. Οι εκδηλώσεις αυτές προωθούν τις προσλήψεις καθώς φέρνουν σε επαφή εργοδότες από όλη την Ευρώπη με άτομα που αναζητούν εργασία. Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες εργοδότες που αναζητούν εργαζόμενους και σημεία πληροφόρησης για την εργασία στο εξωτερικό. Προσφέρουν την ευκαιρία στα άτομα που αναζητούν εργασία να ρωτήσουν διάφορες εταιρείες για τις συνθήκες εργασίας, την αγορά εργασίας, τις διαδικασίες πρόσληψης ή ακόμα και για τις κενές θέσεις εργασίας. Η συνάντησή σας με εργοδότες δεν θα σας βοηθήσει μόνον να βρείτε απασχόληση, αλλά αποτελεί ευκαιρία και για να διευρύνετε το δίκτυό σας και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των οργανισμών.

Πρόσβαση σε συμπληρωματική βοήθεια

Η εύρεση δουλειάς και η μετακόμιση δεν είναι πάντα εύκολη διαδικασία, και για τον λόγο αυτό το EURES προσφέρει πολλά περισσότερα από έναν κατάλογο κενών θέσεων εργασίας. Περίπου 1 000 σύμβουλοι EURES είναι πρόθυμοι να σας καθοδηγήσουν σε όλα τα βήματα της σταδιοδρομίας σας και να σας λύσουν όλες τις απορίες που θα δημιουργηθούν. Κάθε περιφέρεια έχει τοπικούς συμβούλους που εξειδικεύονται στην παροχή πληροφοριών, οδηγιών και υπηρεσιών για θέσεις απασχόλησης τόσο για τα άτομα που αναζητούν εργασία όσο και για τους εργοδότες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το EURES σάς βοηθά να αποκτήσετε πρόσβαση σε χρηματοδοτική στήριξη, π.χ. σε υποτροφίες και ταξιδιωτικά κουπόνια, διασφαλίζοντας ότι η μετάβασή σας από τη μια θέση εργασίας στην άλλη θα ολοκληρωθεί με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα, καθώς και σε ευκαιρίες μάθησης και επαγγελματικής εξέλιξης προκειμένου να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να τις προβάλετε σε δυνητικούς εργοδότες. Χρησιμοποιώντας δράσεις και πρωτοβουλίες όπως το Στοχευμένο πρόγραμμα κινητικότητας του EURES και το Europass, το EURES προσπαθεί να σας εφοδιάσει με εργαλεία που θα χρειαστείτε στη σταδιοδρομία σας.

Συμβουλές και οδηγίες 

Η διαδικτυακή πύλη EURES περιλαμβάνει ειδική σελίδα με πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές (χρήσιμες συμβουλές) διευκολύνοντας την αναζήτησή σας για καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης, τη διασυνοριακή μετακίνησή σας και τη νέα σας ζωή στην Ευρώπη. Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ενημερωθείτε για το πώς και πού θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με την αγορά εργασίας, για τις νομικές πτυχές της κινητικότητας, για τις αιτήσεις για θέσεις εργασίας και για τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη μετακόμισή σας σε μια νέα χώρα.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες EURES στις διάφορες ενότητες του παρόντος ιστότοπου. Αναζητήστε τα στοιχεία επικοινωνία των μελών και συνεργατών του EURES στη σελίδα «Το EURES στη χώρα σας» ή επικοινωνήστε με σύμβουλο EURES τηλεφωνικά, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με απευθείας συνομιλία. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία υποστήριξης του EURES αν χρειάζεστε βοήθεια με την περιήγησή σας στη δικτυακή πύλη ή αν έχετε άλλες απορίες.

Επειδή είναι πολλά αυτά που μπορείτε να ανακαλύψετε εγγραφείτε δωρεάν για να ξεκινήσετε από σήμερα κιόλας!                                                                                                                    Σε συνεργασία με το EURES, την ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:
 

Ευρωπαϊκές (Διαδικτυακές) Ημερίδες Εργασίας

Στοχευμένο πρόγραμμα κινητικότητας EURES

Europass

Χρήσιμες συμβουλές

Το EURES στη χώρα σας

Επικοινωνήστε με σύμβουλο EURES

Υπηρεσία υποστήριξης του EURES

Εγγραφείτε δωρεάν
 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
 • Επιχειρήσεις /Επιχειρηματικότητα
 • Εργαλειοθήκη ΕΕ για την κινητικότητα
 • βέλτιστη πρακτική EURES
 • κατάρτιση EURES
 • Νεολαία
Τομέας
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.