Preskoči na glavno vsebino
EURES (EURopean Employment Services)

Objava prostega delovnega mesta

Večina delovnih mest na Evropskem portalu za zaposlitveno mobilnost EURES prihaja iz podatkovnih baz o prostih delovnih mestih, ki jih upravljajo javni zavodi za zaposlovanje držav, ki sodelujejo v mreži EURES. Z uporabo tehnologije spletnih storitev vam iskalnik EURES takoj in v realnem času preišče vsako nacionalno podatkovno bazo delovnih mest. Ta delovna mesta so lahko dveh vrst:

  • "delovna mesta EURES", so delovna mesta, kjer je delodajalec pokazal interes za zaposlovanje ljudi iz druge države, ali
  • katero koli drugo delovno mesto, ki se oglašuje v nacionalni podatkovni bazi delovnih mest.

Če želite oglaševati delovno mesto v nacionalni podatkovni bazi delovnih mest in omogočiti, da bo to delovno mesto vidno tudi na portalu EURES, imate na voljo več možnosti. Mnoge države ponujajo rešitve spletne samopostrežbe in klicne centre. Za informacije o nadaljnjih postopkih in kontaktih mestih v zadevnih državah si poglejte spodnjo tabelo. Kontaktne podatke vseh EURES-ovih svetovalcev lahko najdete tako, da kliknete na "Stopi v stik z EURES-ovim svetovalcem" v levem stolpcu.

Prosimo, upoštevajte, da za uporabo samopostrežnih sistemov pogosto potrebujete uporabniško ime in da nekatere države zahtevajo, da ste v državi, kjer želite oglaševati delovna mesta, registrirani kot delodajalec.