Efter at have arbejdet med IT i Rumænien i otte år var Corneliu Ionut Preotu klar til nye udfordringer, så han besluttede sig for at flytte til Danmark. Nu arbejder han som IT-sikkerhedschef i mejerisektoren hos Arla Foods. Magdalena Houška fra Kroatien og Alpár Imets fra Rumænien kom til Danmark for omkring fem år siden for at uddanne sig til softwareingeniører på VIA University College. I dag arbejder de begge som systemingeniører hos computersoftwarevirksomheden Systematic, hvor de specifikt arbejder med forsvarsprojekter. Angelo Agatino Nicolosi flyttede til Danmark for 11 år siden fra Italien. Han er teknologisk medarbejder i modebranchen hos Bestseller, som er en modetøjsvirksomhed med mere end 20 mærker i hele verden.
Hvorfor Danmark?
Danmark kan være et fantastisk sted for IT-fagfolk, som af en eller anden grund ønsker at flytte. En af de største fordele er, at Danmarks IT-branche er innovativ og fremsynet. "IT-markedet i Danmark er på samme tid meget dynamisk og progressivt. Det er på forkant med fremskridtene inden for IT", forklarer Corneliu.
For mange er muligheden for at studere og arbejde i et engelsktalende miljø en stor fordel. "Jeg havde flere muligheder. Jeg ville læse på engelsk, og det var muligt i Danmark," siger Alpár. Han satte også pris på arbejdsvilkårene i Danmark. "Jeg forstår helt klart, hvis der er nogen, der gerne vil til Silicon Valley. Der sker masser af spændende ting. Men det, jeg godt kan lide ved at arbejde i Danmark, er, at selv om du gerne må arbejde hårdt og gøre et godt stykke arbejde, så frarådes det også at arbejde for meget – ikke kun fordi det ikke er godt for dig selv, men fordi det heller ikke er godt for virksomheden," fortsætter han.
Angelo sætter også pris på, at balancen mellem arbejdsliv og privatliv vægtes højt i Danmark ligesom livskvalitet generelt. "Jeg blev flere gange tilbudt at arbejde for Google og Facebook. Men det ville jeg ikke, for en af de ting, som er vigtig for mig, er, at jeg ikke kun har en karriere, men også mulighed for at stifte familie," forklarer han. "Det sociale velfærdssystem her i Danmark findes ingen andre steder i verden. Det er helt unikt," fortsætter han.
Arbejdskultur i den danske IT-branche
Adspurgt om arbejdskulturen i Danmark nævnte alle fire IT-fagfolk, at de følte sig værdsat på arbejdspladsen. "Det, jeg bedst kan lide ved mit arbejde, er den frihed, jeg får ved at arbejde og træffe mine egne valg," siger Magdalena.
Danske virksomheder har generelt en flad organisationsstruktur, hvilket betyder, at der er et meget lille hierarki. "Det måske vigtigste aspekt, der fik mig til at tage til Danmark, og som har gjort, at jeg er her endnu, er arbejdspladsens struktur. Jeg er glad for at kunne tale direkte med min leder, uden der er noget hierarki, der spænder ben for en dialog. Du kan sige din mening til din leder og kolleger, når du har lyst," forklarer Corneliu.
"Hvis du har en virkelig god idé, er det lige meget, om du har været i virksomheden i tre måneder eller i 20 år – du har samme indflydelse som alle andre, og hvis dine idéer er gode, bliver de sat i produktion," slutter Angelo.
Med hensyn til karriereudvikling er Alpár optimistisk: "Du får arbejdsmæssige beføjelser i Danmark, alt efter hvordan du vokser og ser dig selv vokse i organisationen, så det passer både dig og organisationen."
Workindenmark, den offentlige arbejdsformidling, som de fleste af Eures Danmarks medarbejdere tilhører, matcher højt kvalificerede kandidater med ledige stillinger i Danmark ved hjælp af Eures-portalen og Workindenmarks CV-bank. Den fremmer også arbejde i Danmark, både online og på jobmesser, og tilbyder kandidater støtte i forbindelse med udarbejdelsen af deres CV og følgebrev til det danske arbejdsmarked.
Hvis du leder efter en karriere inden for IT, er Danmark måske stedet for dig. Se Workindenmark.dk eller Eures-portalen i dag, og begynd din jobsøgning i Danmark!
Relevante links:
Læs mere:
Find en Euresmedarbejder
Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene
Eures' jobdatabase
Eures' tjenester for arbejdsgivere
Eures' kalender over events
Kommende onlineevents
Eures på Facebook
Eures på Twitter
Eures på LinkedIn
Detaljer
- Publikationsdato
- 24. oktober 2019
- Forfattere
- Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed | Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion
- Emner
- Succeshistorier
- Ungdom
- Relaterede sektion(er)
- Sektor
- Accomodation and food service activities
- Activities of extraterritorial organisations and bodies
- Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
- Administrative and support service activities
- Agriculture, forestry and fishing
- Arts, entertainment and recreation
- Construction
- Education
- Electricity, gas, steam and air conditioning supply
- Financial and insurance activities
- Human health and social work activities
- Information and communication
- Manufacturing
- Mining and quarrying
- Other service activities
- Professional, scientific and technical activities
- Public administration and defence; compulsory social security
- Real estate activities
- Transportation and storage
- Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
- Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles