Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel7. februar 2019Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion4 min læsetid

Hvilke kompetencer efterspørger virksomhederne i 2019?

Et nyt år kan være en god anledning til at lave ændringer, påtage sig nye udfordringer eller udvide sin horisont. Hvad angår beskæftigelse, kunne dette indbefatte at skifte til en ny branche eller måske endda at indlede en helt ny karriere. Men hvordan sikrer man sig de bedste chancer for succes på et konkurrencepræget arbejdsmarked?

What skills are companies looking for in 2019?
EURES

Hvad med at fokusere på de kompetencer, virksomhederne efterspørger? I de seneste par år har LinkedIn foretaget målinger af de kompetencer, virksomhederne har efterspurgt mest på årligt basis, og virksomheden offentliggjorde for nylig sine resultater for 2019. Ved hjælp af data indsamlet via deres websted om de mest efterspurgte kompetencer i forhold til udbuddet af disse, har LinkedIn-teamet indsnævret omkring 50 000 kompetencer til en liste over de 30 mest efterspurgte kompetencer (5 "bløde" og 25 "hårde").

Se nedenfor, hvilke kompetencer, der fandt vej til listen...

De bløde kompetencer

De bløde kompetencer, virksomhederne efterspørger, har en tendens til at være de samme år for år, selv om deres betydning bliver større og større, efterhånden som vores verden bliver mere digital.

 1. Kreativitet: Selv om computere og kunstig intelligens kan mange ting, er kreativitet fortsat en højt skattet menneskelig egenskab.
 2. Overtalelse: Kun få produkter sælger sig selv; det er op til virksomhederne at ansætte medarbejdere med evnen til at overtale forbrugerne til at foretage et køb.
 3. Samarbejde: Teamwork er kernen i enhver god forretning, og banebrydende projekter kræver i stigende grad stadig dygtigere holdspillere.
 4. Tilpasningsevne: Vores moderne verden er under hastig forandring, og de medarbejdere, som effektivt kan tilpasse sig de nye miljøer, teknikker og teknologier, vil trives.
 5. Tidsplanlægning: At kunne planlægge sin tid effektivt er en kompetence, som vil være en fordel gennem hele karrieren.

De hårde kompetencer

Ikke så overraskende er listen domineret af kompetencer i forbindelse med teknologi og det digitale område, men et par mere traditionelle kompetencer er også sluppet med:

 1. Cloud computing: Alt ser ud til at være forbundet til en sky nu om stunder, hvilket betyder, at de kompetencer, der knytter sig hertil, er attraktive for arbejdsgiverne.
 2. Kunstig intelligens: Fra Alexa til Siri – kunstig intelligens er blevet fast forankret i vores liv, og denne udvikling ser ud til at fortsætte.
 3. Analytisk sans: Der findes en masse data derude. Evnen til at sammenfatte disse data og anvende dem til at træffe beslutninger på et solidt grundlag har stor værdi for virksomhederne.
 4. Personaleledelse: At kunne lede mennesker og få det bedste ud af dem er en gammel, men vigtig kompetence.
 5. Brugeroplevelsesdesign (UX): Med stadig højere forbrugerforventninger og stigende konkurrence er medarbejdere, der kan forbedre kundernes tilfredshed med et produkt, i høj kurs.
 6. Udvikling af mobile apps: Apps er fortsat et voldsomt voksende forretningsområde i vores stadig mere teknologiske verden.
 7. Videoproduktion: Videoproduktionsbranchen trives, og virksomhederne er på udkig efter medarbejdere, der har kendskab til de nyeste teknikker.
 8. Salgslederskab: Salg giver fortjeneste, og denne kompetence er derfor af afgørende betydning for enhver kommerciel virksomhed.
 9. Oversættelse: Takket være teknologi kan virksomhederne let nå ud til publikum rundt om i verden. At kunne kommunikere effektivt med det kræver dog en oversætters kompetencer.
 10. Lydproduktion: Den stigende popularitet af podcasts, lydbøger og andre former for lydbåren kommunikation har afstedkommet en stigende efterspørgsel efter medarbejdere, der kan producere dem.
 11. Sprogteknologi (NLP): Selv om computere bliver mere avancerede, har de stadig brug for hjælp til at forstå menneskers sprog. Det er her, sprogteknologiske kompetencer kommer i spil.
 12. Videnskabelig databehandling: Hvis du effektivt kan løse problemer, der involverer store mængder data, vil virksomhederne tage imod dig med åbne arme.
 13. Spiludvikling: Spil er blevet en bredere og mere almindelig industri i løbet af de seneste par årtier, og det skaber nye muligheder.
 14. Markedsføring via sociale medier: Så længe de sociale medier fortsætter med at være en populær metode at nå ud til publikum på for virksomheder, vil der fortsat være efterspørgsel efter medarbejdere, der har kompetencer på dette område.
 15. Animation: Videoers popularitet og genopblomstringen af GIF’er har bragt animationskompetencer ind på top 25-listen.
 16. Forretningsanalyse: Analytikere bliver stadig mere værdifulde for virksomheder, der vil forbedre deres systemer og optimere deres indtjening.
 17. Journalistik: Flere og flere virksomheder er på udkig efter erfarne forfattere, der kan skabe overbevisende indhold.
 18. Digital markedsføring: Den digitale teknologis fremmarch har været ledsaget af en stigning i anvendelsen af digital markedsføring – og et behov for tilhørende kompetencer.
 19. Industrielt design: Der har i årtier været efterspørgsel efter elegante, virkningsfulde og praktiske design.
 20. Konkurrencestrategier: I lyset af en stigende konkurrence har virksomheder brug for medarbejdere, der kan hjælpe dem med at bevare forspringet i forhold til konkurrenterne.
 21. Kundeservicesystemer: En række meget omtalte kundeservicekatastrofer i 2018 har forstærket vigtigheden af at have et stærkt kundeorienteret system.
 22. Softwaretestning: Der er ikke noget værre for en virksomhed end at frigive et nyt produkt, der er fyldt med fejl. Her kommer softwaretesteren ind!
 23. Datavidenskab: Alene mængden af information, der er tilgængelig i dag, og behovet for at tolke den, har ført til kompetencer som datavidenskab, der nu er på denne liste.
 24. Computergrafik: Moderne forbrugere forventer det mest avancerede inden for computergrafik, uanset hvor de ser hen, hvilket gør medarbejdere med disse kompetencer til et værdifuldt aktiv for enhver arbejdsgiver.
 25. Virksomhedskommunikation: Som i forbindelse med kundeservicesystemer har nogle meget omtalte PR-katastrofer i 2018 vist, hvor vigtigt det er for virksomhederne at have medarbejdere, der formår at kommunikere effektivt.

 

Relevante links:

LinkedIn:The skills companies need most in 2019

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@Eures

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
 • Forretning/iværksætteri
 • Eksterne EURES-nyheder
 • Eksterne interessenter
 • Råd og tips
 • Arbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyheder
 • Nyheder/rapporter/statistik
 • Rekrutteringstendenser
 • Sociale medier
 • Ungdom
Sektor
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.