Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο7 Σεπτεμβρίου 2017Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης1' χρόνος ανάγνωσης

Το EURES Πολωνίας βοηθά 26 άτομα που αναζητούν εργασία να βρουν δουλειά στο εξωτερικό

Νέα πρωτοβουλία για την ενίσχυση της κινητικότητας στην εργασία διευκολύνει 100 εργαζόμενους ηλικίας άνω των 30 ετών από την Κάτω Σιλεσία της Πολωνίας να βρουν δουλειά. Ο Pawel Frydlewicz είναι ένας από τους 26 Πολωνούς που εξασφάλισε κιόλας εργασία.

EURES Poland helps 21 jobseekers to find a job abroad
EURES PL

Πολύ συχνά, για να περάσει κάποιος από τη θεωρία στην πράξη αρκεί μόνο η απλή αλλά ρεαλιστική περιγραφή της προσωπικής επιτυχημένης πορείας κάποιου άλλου. Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει κάποιος ένα βήμα για να αλλάξει σημαντικά τη ζωή του όταν έχει απτές αποδείξεις ότι κάποιος άλλος, κάπου αλλού, ακολούθησε παρόμοιο, αν όχι τον ίδιο ακριβώς, δρόμο. Ζητήσαμε πρόσφατα από τον Pawel να μας διηγηθεί την εμπειρία του και να μας περιγράψει τη νέα του θέση εργασίας στη Skoda Auto και τη νέα του ζωή στην Τσεχική Δημοκρατία.

Περί τίνος πρόκειται;

Η πρωτοβουλία με τίτλο «Στήριξη της επαγγελματικής κινητικότητας σε επίπεδο ΕΕ: ενίσχυση της επαγγελματικής κινητικότητας ανά την Ευρώπη μέσω του EURES για διαμένοντες στην περιφέρεια της Κάτω Σιλεσίας, στην Πολωνία» υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και υλοποιείται από το EURES Πολωνίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών που αναζητούν εργασία και τα οποία προέρχονται από την περιφέρεια της Κάτω Σιλεσίας, στην Πολωνία. Όσοι επιθυμούν να εργαστούν σε χώρες της ΕΕ/του ΕΟΧ, και οι αιτήσεις τους έχουν εγκριθεί, δικαιούνται να λάβουν οικονομική στήριξη για τη διευκόλυνση της διαδικασίας μετεγκατάστασης.

Πώς λειτουργεί;

Στο πρόγραμμα έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή πολλοί Ευρωπαίοι εργοδότες, κυρίως από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τσεχική Δημοκρατία, οι οποίοι αναζητούν εξειδικευμένους υπαλλήλους. Το EURES τους βοηθά με δύο καίριες πτυχές της όλης διαδικασίας πρόσληψης, ήτοι καταγράφοντας τις προσφορές εργασίας και αντιστοιχίζοντας τους υποψηφίους σε αυτές ανάλογα με τις δεξιότητές τους.

Παράλληλα, η ομάδα του EURES Πολωνίας παρέχει στα άτομα που αναζητούν εργασία ποικίλες εξατομικευμένες υπηρεσίες. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη ομάδα ατόμων ηλικίας άνω των 30 ετών στην οποία απευθύνεται το εν λόγω πρόγραμμα, το EURES Πολωνίας παρέχει πρόσθετη υποστήριξη. Ο Pawel αναφέρει ότι κάποια απλά πράγματα, όπως να βρει τη σωστή προσφορά εργασίας, να μεταφράσει το βιογραφικό του ή να δώσει συνέντευξη σε ξένη γλώσσα, του φαίνονταν στην αρχή εξαιρετικά δύσκολα. «Χάρη στη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα, το βιογραφικό μου μεταφράστηκε, παρακολούθησα μαθήματα γλώσσας και είχα διαρκή στήριξη από τους συμβούλους, οι οποίοι ήταν πάντοτε πρόθυμοι να με βοηθήσουν σε κάθε δυσκολία που αντιμετώπιζα σε θέματα διαμονής ή εργασίας», δηλώνει ο Pawel.

Μια προσωπική ιστορία, όπως την αφηγείται ο ίδιος ο πρωταγωνιστή της

Ο Pawel εργάζεται πλέον στο τμήμα εφοδιαστικής της Skoda. Όπως αναφέρει ο ίδιος, τα πολυτιμότερα εφόδια που αποκόμισε σε επαγγελματικό επίπεδο από τη συγκεκριμένη διαδικασία πρόσληψης ήταν η αποφασιστικότητα και η υπομονή. «Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος σου», δηλώνει. «Η στήριξη που έλαβα από τους συμβούλους ήταν καθοριστική. Οι διάφορες δυσκολίες που παρουσιάζονται στην αρχή φαντάζουν ανυπέρβλητες, αλλά τώρα που έχει περάσει καιρός μπορώ να πω ότι ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.»

Αστειευόμενος, ο Pawel προσθέτει μάλιστα ένα σχόλιο σχετικά με τον μισθό του: «Σήμερα, μπορώ επίσης να πω: ΝΑΙ σε έναν μισθό που μου επιτρέπει επιτέλους να ζω σαν άνθρωπος, και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ EURES!»

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Στήριξη της επαγγελματικής κινητικότητας σε επίπεδο ΕΕ: ενίσχυση επαγγελματικής κινητικότητας ανά την Ευρώπη μέσω του EURES για διαμένοντες στην περιφέρεια της Κάτω Σιλεσίας, στην Πολωνία

EURES Πολωνίας

Διαβίωση και εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαβίωση και εργασία στην Τσεχική Δημοκρατία

 

Διαβάστε περισσότερα:

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Διαβίωση και εργασία στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς επιγραμμικές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Το EURES στο Google+

Λεπτομέρειες

Θέματα
 • βέλτιστη πρακτική EURES
 • Ιστορίες επιτυχίας
Σχετικές ενότητες
Τομέας
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.