Preskoči na glavno vsebino
EURES (EURopean Employment Services)
Novice8. april 2020Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanjePredviden čas branja: 1 min

COVID-19

V času ko se je koronavirusna bolezen COVID-19 razširila po celotni EU. Evropska komisija usklajuje skupno evropsko odzivanje na izbruh okužb s koronavirusom, da bi okrepila javnozdravstvene sektorje in ublažila socialno-ekonomski vpliv na območju Evropske unije.

COVID-19

V času ko se je koronavirusna bolezen COVID-19 razširila po celotni EU. Evropska komisija usklajuje skupno evropsko odzivanje na izbruh okužb s koronavirusom, da bi okrepila javnozdravstvene sektorje in ublažila socialno-ekonomski vpliv na območju Evropske unije. Da bi državam članicam EU pomagali pri usklajevanju njihovih nacionalnih odzivov, uporabljamo vsa razpoložljiva sredstva. Najnovejše novice Evropske komisije o bolezni COVID-19 so na voljo tukaj.

Za omejitev širjenja bolezni so bili sprejeti strogi ukrepi. Komisija se zaveda vpliva zaprtja meja na prosti pretok delavcev, zlasti tistih, ki se vsakodnevno vozijo v drugo državo članico EU zaradi dela. Zato je objavila nove praktične nasvete, ki lahko pomagajo delavcem migrantom v EU, zlasti tistim v kritičnih poklicih, ki so najbolj izpostavljeni v boju proti koronavirusni pandemiji, da pridejo na svoje delovno mesto. Več informacij je na voljo tukaj.

Pazite nase in ostanite zdravi!

Povezani razdelki

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.