Glavni sadržaj
EURES (EURopean Employment Services)
Novinski članak8. travnja 2020.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanjePredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

COVID-19

U vrijeme kada bolest COVID-19 utječe na čitav EU, Europska komisija koordinira zajednički europski odgovor na izbijanje bolesti COVID-19 kako bi ojačala sektore javnog zdravstva i ublažila društveno-gospodarske posljedice ove bolesti u EU-u.

COVID-19

U vrijeme kada bolest COVID-19 utječe na čitav EU, Europska komisija koordinira zajednički europski odgovor na izbijanje bolesti COVID-19 kako bi ojačala sektore javnog zdravstva i ublažila društveno-gospodarske posljedice ove bolesti u EU-u. Upotrijebit ćemo sva dostupna sredstva kako bi državama članicama EU-a pomogli u koordinaciji njihovih nacionalnih odgovora. Kliknite ovdje za najnovije informacije koje je Komisija objavila o bolesti COVID-19.

Poduzimaju se čvrste mjere kako bi se ograničilo širenje bolesti. Komisija je svjesna učinka koji zatvaranje granica može imati na slobodno kretanje radnika, a osobito onih koji svakodnevno putuju u drugu državu članicu EU-a na posao. Stoga je Komisija izdala nove praktične savjete kako bi osigurala da mobilni radnici unutar EU-a, a osobito oni s kritičnim zanimanjima koji se bore protiv pandemije uzrokovane koronavirusom, mogu doći do svojih radnih mjesta. Više informacija možete pronaći ovdje.

Nadamo se da ćete ostati sigurni i zdravi.

Povezani odjeljak(i)

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.