Siirry pääsisältöön
EURES (EURopean Employment Services)
Uutisartikkeli8. huhtikuuta 2020Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosastoArvioitu lukuaika: 1 min

COVID-19

Tätä lähetettäessä koronavirusepidemia (covid-19) on jo levinnyt koko EU:hun. Euroopan komissio koordinoi EU:n yhteisiä toimia covid-19-epidemian torjumiseksi, jotta EU:n kansanterveysalaa voitaisiin vahvistaa ja lievittää epidemian sosioekonomisia vaikutuksia EU:ssa.

COVID-19

Tätä lähetettäessä koronavirusepidemia (covid-19) on jo levinnyt koko EU:hun. Euroopan komissio koordinoi EU:n yhteisiä toimia covid-19-epidemian torjumiseksi, jotta EU:n kansanterveysalaa voitaisiin vahvistaa ja lievittää epidemian sosioekonomisia vaikutuksia EU:ssa. Autamme kaikin käytettävissämme olevin keinoin EU:n jäsenvaltioita koordinoimaan kansallisia toimiaan. Komission kaikki uusimmat covid-19-uutiset löytyvät täältä.

Epidemian leviämisen rajoittamiseksi toteutetaan voimakkaita toimenpiteitä. Komissio on tietoinen siitä, että rajojen sulkeminen vaikuttaa työntekijöiden vapaaseen liikkumiseen ja erityisesti niihin, jotka käyvät töissä toisessa EU:n jäsenvaltiossa. Komissio on siksi antanut uusia käytännön neuvoja sen varmistamiseksi, että EU:ssa liikkuvat työntekijät, etenkin koronaviruspandemian torjumisen kannalta kriittisissä ammateissa työskentelevät, pääsevät työpaikalleen. Lisätietoa on täällä.

Toivomme teidän pysyvän terveinä ja turvassa.

Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.