Gå direkt till innehållet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhetsartikel19 februari 2020Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

8 tips för unga entreprenörer

Att vara entreprenör betyder att vara sin egen chef, att fatta alla beslut och att arbeta med något som man är verkligt intresserad av. Men det kan också betyda mycket hårt arbete, särskilt när du just börjat. För att ge dig en hjälpande hand finns här våra 8 bästa tips för unga entreprenörer.

8 tips for young entrepreneurs
EURES

Tro på din vision: Det är lätt att marknadsföra sin idé i världen när man verkligen tror på den. Ju mer passion och entusiasm för din idé du visar för andra, desto mer kommer de att erkänna din uppriktighet, välkomna din idé och hjälpa dig att lyckas. Det kommer också att ge dig den drivkraft du behöver för att ta dig förbi alla hinder du möter på vägen, eftersom du inte kan tänka dig att ge upp något du tror på.

Nätverksbyggande: Det handlar bara om vem du känner. Ju mer du exponerar dig och talar med människor om din idé, desto troligare är det att du träffar på dem som kan hjälpa dig att omsätta din idé i praktiken. Detta innebär att delta i evenemang där du kan närma dig potentiella investerare och lära känna dem. Se till att du presenterar dig själv på ett professionellt sätt när du bygger nätverk, så att du tas på allvar. Det är också bra att innan träna på vad du ska säga (t.ex. din ”hisspitch”), så att du kan förmedla din idé så tydligt och säkert som möjligt.

Efterforskning: Lär känna din marknad. Ju mer uppdaterad du är om den bransch du försöker ta dig in i, desto större chanser har du att få reda på vad du kan förvänta dig. Bekanta dig med dina konkurrenter, ta reda på vilka metoder som fungerar och vilka som inte gör det och vilka produkter och människor som finns omkring dig. Detta kommer att hjälpa dig att förbättra din egen idé och delta i samtal med andra i branschen.

Planering: Ha en plan... men var inte beroende av den. En plan är ett bra sätt för att ge dig vägledning och struktur, men allt kommer inte att gå på det sätt som du förväntar dig. Oförutsedda hinder – och möjligheter – kan skapas när som helst, så se till att du är öppen för att anpassa, jämka och justera din plan.

Misslyckanden: Alla misslyckas ibland. Läs en biografi om någon av dagens toppentreprenörer och du kommer se att deras väg kantats av lika många misslyckanden som framgångar. Och det är okej, eftersom det är vad du lär dig av dina misslyckanden som är det viktiga. Använd det som en inlärningsfas eller testomgång och försök sedan igen. I likhet med skådespelare som har provspelat hundratals gånger innan de får den roll som sätter fart på karriären, kan entreprenörer lära av sina misslyckanden och komma tillbaka starkare.

Agera: Utnyttja alla möjligheter som kommer i din väg, även om du är trött och inte har någon lust att göra det. Att missa en möjlighet kan vara skillnaden mellan att ta ditt företag till nästa nivå eller ta ett steg bakåt. Att vara så produktiv du kan ökar också avsevärt dina chanser att lyckas och det är något personer runt dig lägger märke till.

Sätt upp realistiska mål: Det tar tid att bygga upp förtroende och ett gott rykte, så se till att inte göra det arbetet ogjort genom att lova mer än du kan hålla. Sätt upp realistiska mål så kommer människor att respektera och lita på dig när du konsekvent uppfyller målen.

Häng kvar: Framgång kommer sällan över en natt, det kan ta många år av hårt arbete. Låt dig inte avskräckas! Fortsätt att arbeta och en dag kommer du att belönas med den framgång du förtjänar.

Detta är åtta av våra bästa tips för att lyckas som ung entreprenör. Lycka till med att omsätta dem i handling!

Artikeln har skrivits i samarbete med Eures, den europeiska portalen för rörlighet i arbetslivet.

 

Läs mer:

Europeiska jobbdagar

Drop’pin@EURES

Hitta Euresrådgivare

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eurestjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Teman
Företag /EntreprenörskapRåd och tipsUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.