Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)
Sajtócikk2020. február 19.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

8 tipp fiatal vállalkozók számára

A vállalkozói lét azt jelenti, hogy az ember saját maga főnöke, minden döntést meghoz és olyan tevékenységet folytat, amely iránt szenvedélyt érez. Ugyanakkor sok kemény munkát is jelenthet, különösen akkor, ha a vállalkozása indulófélben van. Segítségképpen íme 8 tipp fiatal vállalkozók számára.

8 tips for young entrepreneurs
EURES

Higgyen a jövőképében: Elképzelését könnyen felvetheti a világnak, ha igazán hisz benne. Minél nagyobb szenvedélyt és lelkesedést mutat mások felé, annál inkább fel fogják ismerni az Ön őszinteségét, támogatni fogják az elképzelését és segíteni fogják abban, hogy sikeres legyen. Ezzel a szükséges lökést is megkapja majd a menet közben adódó esetleges akadályok átlépéséhez, mivel nem valószínű, hogy feladna olyasmit, amiben hisz.

Kapcsolatépítés: Ez arról szól, hogy kit ismer. Minél inkább kilép a nyilvánosság elé és beszél az embereknek az elképzeléséről, annál valószínűbb, hogy találkozik azokkal, akik segíteni tudják az elképzelése megvalósításában. Ez azt jelenti, hogy részt vesz olyan eseményeken, ahol szembesül potenciális befektetőkkel és megismerteti magát. Kapcsolatépítés közben professzionális módon mutassa be önmagát, hogy komolyan vegyék. Érdemes előzetesen begyakorolnia a mondanivalóját, például mini prezentációját (elevator pitch), hogy a lehető legvilágosabban és legmagabiztosabban közvetíthesse elképzelését.

Kutatás: Legyen tisztában a piacával! Minél naprakészebb ismeretei vannak arról az ágazatról, amelybe megpróbál betörni, annál nagyobb eséllyel fogja tudni, hogy mire számítson. Ismerkedjen meg a versenytársakkal, a működőképes és a működésképtelen aktuális módszerekkel, valamint a környezetében lévő termékekkel és emberekkel! Ez segíteni fogja saját elképzelésének tökéletesítésében és az ágazat más szereplőivel folytatott kommunikációban.

Tervezés: Legyen terve... de ne függjön attól! Bár egy terv nagyszerűen irányt mutathat és szervezettséget biztosíthat, nem minden történik az elvárásainak megfelelően. Váratlan akadályok – és lehetőségek – bármikor adódhatnak, ezért legyen nyitott a terve átdolgozására, kiigazítására és újragondolására!

Kudarc: Időnként mindenki kudarcot vall. Olvassa el napjaink bármelyik legsikeresebb vállalkozójának életrajzát és rá fog jönni, hogy a múltban ugyanannyi kudarc érte őket, mint siker! Ez rendben van, mert igazán az számít, hogy mit tanul az adott kudarcból. Könyvelje el tanulási tapasztalatnak vagy tesztfuttatásnak, aztán próbálkozzon újra! A színészekhez hasonlóan, akik több száz meghallgatáson vesznek részt, mielőtt megkapnák azt a szerepet, amely beindítja a karrierjüket, a vállalkozók is tanulhatnak a kudarcaikból és megerősödve térhetnek vissza.

Tegyen lépéseket: Ragadjon meg minden adódó lehetőséget még akkor is, ha fáradt és ez a legutolsó dolog, amit tenni akar! A lehetőségek elmulasztása lehet a döntő különbség a vállalkozása előbbre vitele vagy hátralépése között. A lehető legnagyobb mértékű produktivitással szintén jelentősen javíthatja a sikerre való esélyeit, és ezt az Ön környezetében lévők észre fogják venni.

Tűzzön ki reális célokat: A hitelesség és a nagy hírnév kiépítése időbe telik, ezért bizonyosodjon meg arról, hogy betarthatatlan ígéretekkel nem semmisíti meg az eddig elvégzett kemény munkát! Tűzzön ki reális célokat, és ezzel kiérdemli az emberek tiszteletét és bizalmát, amikor újra meg újra teljesíti azokat!

Tartson ki: A siker nem mindig jön egyik napról a másikra – évek kemény munkájába telhet. Ne hagyja magát ezáltal eltéríteni! Dolgozzon folyamatosan, és egy napon a megérdemelt siker lesz a jutalma!

Ez a 8 legjobb tippünk ahhoz, hogy sikeres fiatal vállalkozóvá váljon. Sok sikert a kivitelezésükhöz!

A cikk az EURES-szel, az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portáljával partnerségben készült.

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
Üzlet / VállalkozásJavaslatok és tippekIfjúság
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.