Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel14. december 2017Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion4 min læsetid

5 gode råd om at arbejde effektivt

Det giver mange fordele at arbejde effektivt. Ikke kun vil du stille og roligt imponere chefen og kollegerne, men du vil måske også få tid til overs til at påtage dig opgaver, du synes er særligt interessante. Det bedste ved det hele er, at det at arbejde effektivt vil kunne mindske stress og styrke din tillid til dine egne evner!

5 tips for working efficiently
EURES

I vores seneste artikel ser vi på, hvordan du kan arbejde mere effektivt, og giver et par gode råd om, hvordan du kommer i gang...

Planlæg fremad og opstil prioriteter

Arbejdspladser kan være overvældende. Masser af støj, masser af mennesker, der vil lægge beslag på din tid, masser, der skal gøres i løbet af dagen. Planlægning af, hvordan du skal bruge din tid, kan virkelig hjælpe dig til at fokusere og arbejde så godt du overhovedet kan. Hvorfor ikke begynde dagen med at se på, hvilke opgaver du skal udføre, og så finde ud af, hvordan du bedst tager fat på dem, og i den bedste rækkefølge? Lister, værktøjer eller teknikker kan gøre denne proces lettere for dig, og en plan vil ikke kun betyde, at du kan prioritere effektivt, men også, at du kan mindske den angst, der kan dukke op, når du har mange bolde i luften på én gang.

Brug en kalender

En kalender er din bedste ven, når det drejer sig om at planlægge din arbejdsmængde og arbejde effektivt. Notér eventuelle møder og vigtige frister for at være sikker på aldrig at glemme noget. Afsætter du tid til alle de opgaver, du har fået, vil du også hurtigt kunne se, hvor du har tid til overs til at hjælpe en anden, og hvor du måske selv behøver lidt hjælp.

Bruger du et e-mailsystem som Microsoft Outlook, har du en indbygget kalender, der bare venter på at blive udfyldt. Programmer af denne type har desuden en lang række andre funktioner, der kan hjælpe dig til at arbejde effektivt, så tag et kig på dem.

Gør brug af apps

Vi har allerede nævnt apps, der kan gøre din arbejdsdag mere effektiv, men ét er at finde dem, noget andet er faktisk at bruge dem dagligt. Tag dig tid til at integrere apps i dit arbejdsliv. Denne lille investering i starten kan få stor betydning på længere sigt.

Få grundige instrukser

Uanset hvor du arbejder, får du formodentlig opgaver tildelt af andre. Hvis de fortæller alt, hvad du behøver at vide, er det fint. Men gør de ikke det, skal du ikke være bange for at stille spørgsmål. Hvis du sikrer dig, at du har forstået, hvad der forventes af dig, vil du bruge mindre tid på at løbe frem og tilbage for at få de sidste oplysninger. Dette vil ikke alene øge din egen effektivitet, men også dine kollegers!

Giv dig tid til at reflektere

Refleksion og selvvurdering er en vigtig del af arbejdslivet. Ved at give dig selv et øjeblik til at reflektere over dine fremskridt sidst på ​​arbejdsdagen - eller på arbejdsugen, hvis det passer bedre – kan du pege på, hvad der er gået godt, og hvad der ikke er, og hvor du kan gøre resultaterne bedre. Denne proces vil have en naturlig afsmittende virkning i form af bedre produktivitet og effektivitet, så det er absolut værd at bruge tid på.

Vær proaktiv

Det er vigtigt at bede om hjælp, når du har brug for det, men nogle gange kan du selv finde frem til svaret. Hvis der er noget, du ikke er sikker på, hvordan man gør, hvorfor så ikke bruge et par minutter på at prøve at finde ud af det? Internettet er en fantastisk kilde til information, tips og vejledning, og ofte vil du opdage, at en anden har været ude for samme problem som dig – og har fundet en løsning, du kan prøve. Det kan være yderst tilfredsstillende selv at løse et problem på denne måde, og det kan desuden give dig ekstra færdigheder og viden, som du får gavn af i fremtiden.

Søger du efter flere tips eller tricks, der skal hjælpe dig til succes på arbejdspladsen? Kig på 5 gode råd til den nye lærling eller praktikant og Sådan gør du et godt indtryk ... inden for de to første uger.

 

Relevante links:

andre funktioner, der kan hjælpe dig til at arbejde effektivt

apps, der kan gøre din arbejdsdag mere effektiv

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Emner
 • Råd og tips
 • Ungdom
Relaterede sektion(er)
Sektor
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.