Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)
Sajtócikk2020. május 29.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

A 8 legjobb eszköz az online együttműködéshez a távoli csapatok számára

A távmunkának megvannak az előnyei. Nem kell utazással tölteni az időt, és otthon öltözhetünk kényelmesen is. A világjárvány alatt otthonról dolgozva viszont nehézkesebb lehet a munkatársakkal való együttműködés, vagy az elvégzett feladatok nyomon követése.

Top 8 online collaboration tools for remote teams
Shutterstock

Alábbi összeállításunkban a hasznos online eszközökből gyűjtöttünk egy csokorra valót. Ezeket használhatja fáljmegosztásra, videohívásra és prezentációkra, a munkatársakkal folytatott együttműködésre és projektek vezetésére is.

Megjegyzés: A cikkünkben szereplő eszközök mind ingyenesek, de fizetett verziójuk magasabb színvonalú felhasználói élményt kínál.

Projektirányítás

Asana

Az Asana segítségével remekül áttekintheti a szervezeténél folyamatban lévő projekteket. Teendőlistákat rendelhet hozzájuk, emlékeztetőket állíthat be a közelgő határidőkre, és felkéréseket küldhet a munkatársainak.

Trello

A Trello használatával online, egy táblára kitűzött cetlik segítségével irányíthatja a projektjeit. Olyan, mintha a feladatokat jegyzetlapokra írnánk, és szép sorban kitűznénk őket a falra egymás alá. Írhatunk rájuk, levehetjük őket a falról, át is helyezhetjük őket – ennyire egyszerű.

Kommunikáció

Slack

A Slack remekül használható együttműködési eszköz, világszerte több millió felhasználója van. Segítségével közvetlen üzeneteket vagy fájlokat küldhetünk egy-egy munkatársunknak, vagy akár egy csoportnak, illetve saját kommunikációs csatornát hozhatunk létre az egyes osztályoknak és csapatoknak.

Chanty

A Chanty egy csevegőalkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy a csapatunk többi tagjával kommunikáljunk. A szöveges üzenetküldésen túl hang- és videohívásokra is alkalmas, és a képernyőnket is megoszthatjuk a többi résztvevővel.

Videokonferencia

Zoom

A Zoom nagy népszerűségre tett szert, különösen a világjárvány kezdete óta sokan használják videohívásra, online prezentációkra és webináriumok lebonyolítására. Számos funkcióval rendelkezik, és más programokba, például a Microsoft Outlook és a Google Naptár szolgáltatásaiba is integrálható.

Whereby

A Whereby valószínűleg a legkönnyebben használható eszköz a videohívások lebonyolítására. Nem kell bejelentkezni, és letöltést sem igényel: minden közvetlenül a böngészőben zajlik.

Dokumentum- és fájlmegosztás

Dropbox

A Dropbox felhasználóbarát felületének köszönhetően könnyen tárolhatjuk a dokumentumainkat, és oszthatjuk meg őket azokkal is, akik nem Dropbox-felhasználók. Olyan, mintha közvetlenül a számítógépen tárolnánk a fájlokat – elég, ha a kis Dropbox ikon fölé húzzuk őket.

Google Drive:

Az általa kínált 15 GB ingyenes tárhelynek köszönhetően valószínűleg a Google Drive az egyik legnagyvonalúbb fájlmegosztási eszköz. A dokumentumok könnyedén hozzáférhetők mindenki számára, ráadásul bármilyen eszközről megnyithatjuk őket.

Reméljük, hogy a fenti eszközök segítségével csapatának könnyebb lesz leküzdenie a közösségi távolságtartással járó nehézségeket. Első online virtuális megbeszélését vagy webináriumát tervezi? Tekintse meg a sikeres online megbeszélések szervezésére vonatkozó tanácsainkat!.

 

Kapcsolódó linkek:

Asana

Chanty

Dropbox

Google Drive

Trello

Slack

Whereby

Zoom

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
Üzlet / VállalkozásJavaslatok és tippekMunkaerőpiaci hírek/mobilitási hírekKözösségi médiaIfjúság
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.