Siksi olemme laatineet luettelon hyödyllisistä verkkotyökaluista, joiden avulla voi jakaa tiedostoja, soittaa videopuheluita, tehdä videoesityksiä, tehdä yhteistyötä työtovereiden kanssa ja hallita projekteja.
Huomautus: Kaikkien tämän artikkelin työkalujen käyttö on maksutonta, mutta niistä on myös saatavilla monipuolisemmat maksulliset versiot.
Projektinhallinta
Asana
Asanan avulla käyttäjä saa hyvän katsauksen kaikkiin omassa organisaatiossa käynnissä oleviin projekteihin. Siinä voi laatia tehtävälistoja käynnissä olevia projekteja varten, asettaa muistutuksia tulevista määräajoista ja lähettää pyyntöjä työtovereille.
Trello
Trellossa hankkeita voi hallinnoida verkossa käyttämällä taululle kiinnitettyjä kortteja. Sovelluksessa ikään kuin kirjoitetaan tehtäviä muistilapuille ja liimataan ne seinällä oleviin sarakkeisiin. Lapuille voi kirjoittaa, niitä voi poistaa seinältä ja siirtää paikasta toiseen − vieläpä erittäin helposti.
Viestintä
Slack
Slack on tehokas yhteistoimintatyökalu, jolla on miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa. Siinä voi lähettää viestejä ja tiedostoja suoraan yksittäisille työtovereille tai ryhmälle työtovereita. Lisäksi eri osastoilla ja ryhmillä voi olla omia viestintäkanavia.
Chanty
Chanty on keskustelusovellus, jonka avulla voi olla yhteydessä oman tiimin jäseniin. Tekstiviestien vaihtamisen lisäksi siinä voi soittaa ääni- ja videopuheluja sekä jakaa oman näytön muiden puheluun osallistuvien kanssa.
Videokokoukset
Zoom
Zoomista on etenkin pandemian myötä tullut suosikkityökalu videopuheluita, verkkoesityksiä ja verkkoseminaareja varten. Siinä on laaja valikoima toimintoja, ja se voidaan yhdistää toisiin ohjelmiin, kuten Microsoft Outlook -ohjelmaan ja Googlen kalenteriin.
Whereby
Whereby kuuluu todennäköisesti helppokäyttöisimpien videopuhelutyökalujen joukkoon. Siinä ei tarvitse kirjautua eikä ladata lisäohjelmistoja − kaikki tapahtuu omalla selaimella.
Asiakirjojen ja tiedostojen jakaminen
Dropbox
Dropboxissa on helppokäyttöinen käyttöliittymä, jonka avulla asiakirjoja on helppo tallentaa ja jakaa muillekin kuin Dropbox-käyttäjille. Se toimii samoin kuin tallentaisi tiedostoja omalle kovalevylle − ne pitää vain vetää Dropbox-kuvakkeeseen.
Google Drive
Google Drive on 15 gigatavun ilmaisella tallennustilallaan luultavasti yksi anteliaimmista tiedostonjakotyökaluista. Omat asiakirjat ovat helposti sinun itsesi ja tiimisi käytettävissä, ja ne voidaan avata miltä tahansa laitteelta.
Toivottavasti nämä työkalut auttavat pitämään tiimisi koossa näinä lähikontaktien välttämisen aikoina. Suunnitteletko ensimmäistä virtuaalista verkkokokousta tai verkkoseminaaria? Tutustu vinkkeihimme onnistuneen virtuaalikokouksen järjestämiseen.
Asiaan liittyviä linkkejä:
Lisätietoja:
Hae EURES-neuvojaa
Eläminen ja työskentely EURES-maissa
EURESin työpaikkatietokanta
EURES-palvelut työnantajille
EURESin tapahtumakalenteri
Tulevat tapahtumat verkossa
EURES Facebookissa
EURES Twitterissä
EURES LinkedInissä
Tiedot
- Julkaisupäivä
- 29. toukokuuta 2020
- Laatijat
- Euroopan työviranomainen | Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto
- Aiheet
- Liiketoiminta / Yrittäjyys
- Vinkkejä
- Työmarkkinauutiset/liikkuvuusuutiset
- Sosiaalinen media
- Nuoriso
- Sektori
- Accomodation and food service activities
- Activities of extraterritorial organisations and bodies
- Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
- Administrative and support service activities
- Agriculture, forestry and fishing
- Arts, entertainment and recreation
- Construction
- Education
- Electricity, gas, steam and air conditioning supply
- Financial and insurance activities
- Human health and social work activities
- Information and communication
- Manufacturing
- Mining and quarrying
- Other service activities
- Professional, scientific and technical activities
- Public administration and defence; compulsory social security
- Real estate activities
- Transportation and storage
- Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
- Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles