Glavni sadržaj
EURES (EURopean Employment Services)
Novinski članak29. svibnja 2020.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Osam najboljih internetskih alata za suradnju timova na daljinu

Rad na daljinu ima svoje prednosti. Ne trošite vrijeme na odlazak u ured i možete nositi svoju najudobniju odjeću. Ipak, ako radite od kuće tijekom pandemije, možda vam je nezgodno surađivati s kolegama ili pratiti kako oni napreduju sa svojim zadacima.

Top 8 online collaboration tools for remote teams
Shutterstock

Zato smo pripremili popis korisnih internetskih alata koji će vam omogućiti da razmjenjujete datoteke, uspostavljate videopozive i održavate prezentacije, surađujete s kolegama i upravljate projektima.

Napomena: Svi alati navedeni u ovom članku besplatni su, ali postoje i njihove unaprijeđene verzije koje se plaćaju.

Upravljanje projektima

Asana

Asana pruža dobar pregled svih projekata koji su u tijeku u vašoj organizaciji. Možete izraditi popise zadaća za projekte u tijeku, postaviti podsjetnike za predstojeće rokove i slati zahtjeve kolegama.

Trello

Trello vam omogućuje upravljanje projektima na internetu s pomoću kartica na ploči. Zamislite da zadatke zapisujete na kartice koje potom lijepite u obliku stupca na zidu. Možete po njima pisati, skinuti ih sa zida te ih premještati – zaista je jednostavno.

Komunikacija

Slack

Slack je napredan alat za suradnju kojim se služe milijuni korisnika diljem svijeta. Možete slati izravne poruke i datoteke pojedinim kolegama ili skupinama suradnika. Osim toga, različiti odjeli i timovi mogu imati posebne komunikacijske kanale.

Chanty

Chantyje aplikacija za čavrljanje koja vam omogućuje komunikaciju s članovima vašeg tima. Osim razmjene tekstualnih poruka možete obavljati i zvučne i videopozive te zaslon podijeliti s drugim sugovornicima.

Videokonferencije

Zoom

Zoom je postao jako popularan, a posebno nakon početka pandemije. To je najomiljeniji alat za videopozive, prezentacije na internetu i mrežne seminare. Nudi mnoštvo različitih značajki i može se povezati s drugim programima kao što su Microsoft Outlook i Google Calender.

Whereby

Whereby je vjerojatno jedan od najjednostavnijih alata za videopozive. Ne trebate se prijavljivati i preuzimati dodatni softver – sve se obavlja izravno u vašem pregledniku.

Dijeljenje dokumenata i datoteka

Dropbox

Dropbox ima sučelje prilagođeno korisnicima koje vam omogućuje jednostavnu pohranu i dijeljenje dokumenata, čak i među korisnicima koji ne upotrebljavaju taj alat. To je kao da datoteke pohranjujete izravno na svoj tvrdi disk – samo ih morate prenijeti na malu ikonu Dropboxa.

Google Drive

S 15 GB besplatnog prostora za pohranuGoogle Driveje vjerojatno jedan od najvelikodušnijih alata za razmjenu datoteka. Vi i vaš tim možete jednostavno pristupiti svojim dokumentima i otvoriti ih s bilo kojeg uređaja.

Nadamo se da će vam ti alati pomoći u povezivanju vašeg tima u ovim vremenima ograničavanja socijalnih kontakata. Planirate li svoj prvi virtualni sastanak ili internetski seminar? Pročitajte naše savjete za organizaciju uspješnog sastanka na internetu.

 

Korisne poveznice:

Asana

Chanty

Dropbox

Google Drive

Trello

Slack

Whereby

Zoom

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Drop’pin@EURES

Pronađite savjetnike EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događanja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

Teme
Posao /PoduzetništvoSavjetiVijesti o tržištu rada/vijesti o mobilnostiDruštveni medijiMladost
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.