Gå direkt till innehållet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhetsartikel17 juli 2017Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

Träffa det spanska Euresteamet

”Vad är Eures egentligen?””Vilka är personerna bakom Eures Spanien?””Vad gör de och hur kan de hjälpa mig?”

Meet the EURES Spain team!
EURES Spain

Om du någon gång har ställt dig de här frågorna så får du svaret här! Euresteamet i Spanien har nyligen lanserat en kort film där de presenterar sig själva och Eures nätverk för människor i Spanien.

Med en häftig video vill de nå ut till dem som fortfarande inte känner till Eures nätverk och tjänster. Videon ligger på Eures Spaniens sociala medier. I den får arbetssökande möjlighet att ”träffa” Euresrådgivare och medarbetare från hela det spanska nätverket.

Den visar upp hela den stora organisationen och människorna bakom kulisserna, det vill säga dem som hjälper, ger råd och stöd till dig när du söker jobb i Europa. Omkring 100 personer har interagerat och kommenterat videon och kampanjsidan.

Det spanska Euresteamet hoppas att de med detta populära och visuella kommunikationsmedel kan nå en bredare målgrupp på ett mer personligt sätt och visa att nätverket består av trevliga människor som är lätta att komma i kontakt med.

– Det är ett fantastiskt och informellt sätt att visa upp personerna bakom Eures Spanien och föra oss närmare allmänheten, säger Euresrådgivaren Sonia Carné Padilla.

Hittills verkar de ha lyckats och videon har mer än 1 200 visningar på Eures Spaniens Facebooksida. Videon fortsätter att delas på internet så teamet är övertygat om att deras budskap kommer att nå dem som vill få en nystart utomlands. Genom Facebookkampanjen nåddes mer än 8 300 personer, varav 72 procent kvinnor och 24 procent män. Den mest aktiva åldersgruppen var personer mellan 25 och 34 år följt av personer i åldern 45–54 år.

Precis som man förklarar i videon har Eures Spanien till uppgift att underlätta fri rörlighet för arbete inom EU:s medlemsländer. De tjänster som nämns i videon handlar om att hjälpa till vid erkännande av kvalifikationer, samordna skattefrågor och se till att arbetssökande känner till sina rättigheter när de anställs av ett nytt företag i ett nytt land.

Men det är förstås inte allt! Om du vill veta mer om Eures och vad de kan göra för arbetssökande och arbetsgivare, kontakta Eures i ditt land redan idag.

 

Länkar:

Länk till Eures Spaniens film

Eures Spaniens Facebooksida

 

Läs mer:

Hitta en Euresrådgivare

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eures tjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

 

Teman
EURES bästa praxisArbetsmarknadsnyheter/mobilitetsnyheterRekryteringstrenderSociala mediaUngdom
Relaterade avsnitt
Hjälp & stödLeva & arbeta
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.